Den Utstötta Flickan

2492 visningar
uppladdat: 2005-12-30
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Slaget kom uppifrån och träffade hennes käke, hon ville inte skrika för då hade hon fått ännu mer stryk. I skolan blev hon alltid mobbad av de ”coola” barnen, de som hade allt, och alla andra ville vara som. Till och med hennes lärare såg ner på henne precis som att hon inte var värd något i hela världen. Hon hade det inte bättre där hemma heller, hennes mamma och pappa hade splittrats, där hennes mor hade flytt ifrån de helt enkelt för att hon inte klarade av det hårda livet hennes man, och flickans far utsatte dem för. Flickan vågade inte berätta för någon vad hennes stränga far utsatte henne för. Det var omöjligt för henne, hon var för rädd att det skulle hända något riktigt otäckt med henne.

Varje dag efter skolan när hon öppnat dörren på sitt stora tegelhus så kände flickan depressioner och ångest. Hon ville inte gå in där, hon ville bara försvinna från denna hårda och grymma värld. Hon visste vad som väntade henne bakom den stora dörren men försökte att inte tänka på det, och så var det varje dag för henne.
Den här flickan hette Patricia och var 14 år gammal. Hennes far var en missbrukare och jobbade som smugglare. Patricia hade några planer på att avslöja sin far för allt elände han utsatt henne för. Planen var den att hon skulle berätta allt för polisen om hans affärer med de olika gängledarna om allt knark som såldes mellan de. Sen skulle hon också berätta om vad han gjort mot henne genom alla de åren som hennes mor varit borta. Patricia hade varit fri då, hon hade förflyttats till en trevlig och öppen fosterfamilj på en helt annan plats. Just som hon alltid velat. Problemet var att hon inte vågade gå till polisen och berätta om allt. Tänk om hennes far fick reda på det? Det var svårt för henne, och hennes pappa skulle säkert mördat henne, och gömt hennes livlösa kropp i en skog lång bort från allt man kan komma.


När hon väl var inne i huset gick hon alltid direkt upp till sitt dystra rum som var på den andra våningen. Där kunde hon få vara ifred och inte bli störd av någon hänsynslös och idiotisk människa. Den enda som kunde göra något i det läget var hennes far som styrde och ställde om allt. När han började känna sig hungrig så var det bara att ropa på henne och säga vad han ville ha till lunch. Det var hennes uppgift, att ge honom sin mat. Patricia vågade inte säga emot annars var det stryk som gällde och då var det riktiga och hårda slag som hon hade och leka med. En gång fick hon så mycket stryk att hon inte var i skolan på en hel månad, men det var ingen som märkte något för ingen brydde sig. Hon kunde lika gott varit borta 1 år utan att någon hade märkt någon skillnad alls.

Dagarna gick och gick, Patricia fick det inte bättre med tiden utan hon fick det mycket sämre. Hon hade inte gjort något åt hennes hemska liv som hon levde. Hennes far började bli ännu mer aggressiv och det slutade med att Patricia fick stryk varje dag i följd. Hon hade nu hunnit få stora och fula ärr överallt på sin kropp. Patricia hade stora tankar om hur hennes liv skulle sluta, och de var inte bra. Tiden som hade gått fick hennes tankar att se livet på ett annat sätt. Hon ville helt enkelt försvinna från allt och alla. Hon hade planer på att ta livet av sig. ingen brydde sig om henne så det var lika bra tänkt hon. Hon hade kollat på Internet om hur man kunde hänga sig själv utan att behöva lida under stunden. Det var hennes ”stora” plan.

Det var en torsdag och Patricia hade gått hem tidigare från skolan. Hon hade lagt upp lappar på skolans gula väggar, där all info står om vad som händer och ska hända en tid framöver. De lapparna hon hade tejpat fast på väggen var orange så att folk skulle reagera och läsa det som stod på de. Det som stod på lapparna var:
VIKTIGT MEDDELANDE!! Allihop som vill se något ni aldrig sett förr och aldrig kommer få se så länge ni lever, kom till denna adressen: Markvägen 15. Falun
Tid: Idag på eftermiddagen
Tro mig! Ni kommer bli chockade !

Det som stod på lapparna lät väldigt intressant för de nyfikna barnen och de ville genast gå och kolla vad som skulle ske.
Skolan var slut för dagen, och barnen började snabbt raskande gå till den nämnda gatan på de lapparna Patricia lagt upp. När barnen kom till Patricias hus så var det en vit lapp som hängde på dörren. Det var en liten o kraftig tjej som gick fram för att se vad som stod på den vita lappen. Han kollade på den en stund för att sen läsa den högt för alla de nyfikna barnen som stod på trädgården, och trampade sönder blommor. På lappen hade Patricia skrivit att de skulle öppna garageporten till höger om huset.
En kille från hennes klass gick fram och drog upp den tunga porten. När den väl var öppen började folk skrika och springa därifrån. Det var några som bara stod på den stora uppfarten och kollade av ren chock. Killen som hade gått i Patricias klass och som öppnade porten såg en liten bandspelare på en gammal och sliten stol. Han tryckte långsamt på PLAY knappen och då spelades det upp ett svagt ljud där man hörde skrik. Patricia hade nämligen spelat in hennes far och henne när de grälat, och hon fått stryk. Det som hörs på bandet är:
Patricia säger:
- Lägg av ditt svin ! Sluta!
Fadern säger:
- Jävla skitunge! Du säger in...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Den Utstötta Flickan

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2005-12-30]   Den Utstötta Flickan
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=5509 [2024-05-13]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×