Mot polisvåld

3466 visningar
uppladdat: 2006-01-21
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Detta arbete handlar om mina egna åsikter och upplevelser. Om ni inte vill bli påverkade "politiskt" så ska ni låta bli att läsa vidare.

Kravallpoliser, eller poliser ute i stan på natten, tar till för mycket våld mot personer som bara går utomhus och har det trevligt. De struntar i fullständigt om personerna är berusade eller påverkade. De går bara fram och säger något i stil med: ”Följ med här”, oftast till killar som ser lite farliga ut. Men har inte alla lärt sig att inte döma efter folks utseende? Jag vet många gånger då poliser tagit till våld när de hittat en graffiti målare som taggat och dragit in honom i någon mörk gränd eller ett avskilt rum där ingen ser vad de gör. De har rätt att arrestera personer som utgör ett hot mot allmänheten eller mot sig själva, men de har ingen rätt att slå dem med sina batonger innan de kallar på förstärkning och sedan påstå att det inte var dem. Poliserna som varit med och kollat på, vittnar för sina arbetskamraters vinning. Eftersom de gör det så blir det oftast de som vinner i rätten.. Jag har hört talas om många gånger då killar blivit nerslagna av poliser, men ingen gång då de vunnit i rätten. Om ni skulle ha rakade skallar och sedan blivit nerslagna av poliser, skulle ni våga skaffa hjälp av advokat för att få bort poliserna? Om jag skulle vara domare så skulle jag nog själv döma för poliserna eftersom jag redan vet att det förekommer polisvåld i samhället och att mina kompisar faktiskt har råkat ut för det.

• Poliser är bra att ha ute på kvällarna om det kommer kanske ett gäng killar/tjejer och ska slåss emot varandra eller något sånt, men hur kan man känna sig trygg om man lika gärna kan bli nerslagen av polisen som av gängen?
• Min kompis stod utanför en klubb och väntade på att bli insläppt. Istället blev han och hans kompisar indragna i ett rum av några poliser eller vakter och tvingades lägga sig ner på golvet. Därefter la poliserna kataloger på deras ryggar och turades om att slå allt vad de hade på katalogerna med sina batonger. Katalogerna var där för att det inte skulle bli några märken från batongerna ifall personerna skulle anmäla poliserna. Ingen utredning startades eftersom rätten hellre trodde på poliser än på ett gäng ungdomar.
• Poliser som hittar graffiti målare använder samma teknik, fast de lägger istället katalogerna på huvudet, slår oftast till graffiti målaren är medvetslös och lämnar honom/henne sedan liggande på marken. Tro mig, det HAR hänt.


















Jag vet varför poliser finns i samhället, men vissa av dem vet tydligen inte själva, utan utnyttjar den makten som kommer med vapnen och uniformen på fel sätt. Det finns antagligen poliser som faktiskt skyddar människor i samhället, men på natten är de ytterst få. Just nu kan dina kläder och frisyr vara avgörande för hur ditt skick är när du kommer hem, ser polisen en skinhead med tex. AIK halsduk och ett stort antal kompisar som ser ut på samma sätt, kan jag nog ana att de kommer komma hem med X-antal blåmärken och kanske rentav med något ben i kroppen brutet. Däremot om en kille med slickat hår och JL-kläder försöker komma in på en bar inne i city, så kommer han nog istället hem med en bakfylla bestående av ett helrör eller champagne, poliserna kanske till och med underlättade kvällen för honom och lät bli att sl...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Mot polisvåld

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2006-11-14

    FYFAN VA RÄTT!!! kanske lite s

  • Inactive member 2008-03-11

    dra på dig ett par baggy jeans

  • Inactive member 2008-05-13

    Då kan du väll förklara för mi

Källhänvisning

Inactive member [2006-01-21]   Mot polisvåld
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=5579 [2024-05-02]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×