USA-KKK-Ku Klux Klan

2 röster
5874 visningar
uppladdat: 2009-05-12
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

KKK eller Ku Klux Klan som de egentligen heter är en förening som startade i Amerika av Nathan Bedford på mitten av år 1865 och varade till 1871. Det är en rasistisk organisation som strävar efter ett samhälle som styrs omkring traditionella kristna uppfattningar, av de vita människorna. Den här gruppen kopplas ofta ihop med de vitklädda männen med huvor på huvudet, korsen och egenmäktig rättskippning.

Klanens offer var oftast de svarta människorna, men också homosexuella och andra invandrare, som förföljdes, fick nedbrända hus och hängdes i träd, eftersom de ansågs vara ett hot mot landet. Deras rättskipning kallas "lynchning" och var ett väldigt vanligt sätt för KKK att förinta de svarta. Om de var misstänkta för ett brott blev de snabbt skyldiga, även utan bevis, och hängdes snabbt därefter.

KKK kunde också genomföra en av deras ritualer utanför offrets hem. Den vanligaste som utfördes var att tända på ett stort kors gjort av trä utanför deras hem. Ritualen stod för kristendomen (korset) och livet (elden). Denna klan upplöstes år 1871 av Ulysses S. Grant genom Civil Rights Act.  Den äldre KKK föreningen, som ni ser var det inte bara män, utan kvinnor också som var med i gruppen. Det ser man på valet av skor. Det är inte alla män som går i skor med klack.

Den andra gången som KKK startade, var år 1915 som upplevdes till mitten på 1944. Denna klan startades av Metodistpredikanten William Joseph Simmons. Han samlade ett antal, enligt honom, 100 % amerikaner till ett inofficiellt sällskap som skulle skydda "hemmens lycka" och behålla den vita rasens härskande ställning. Gruppen använde lynchningen av Leo Frank som början på klanens återupplivande. Denna klan gick i konkurs på grund av stora skatteskulder.

Varför just Leo Frank? Han var en judisk man som dömdes för våldtäkt och mord på en tretton årig flicka vars namn var Mary Phagan. Därför var han redan hatad av människorna i sin by och var ett lätt "byte". Senare ifrågasattes Leos skyldighet. Ett ögonvittne var Marys barndomskompis som vid flera tillfällen sett honom försöka förföra henne.

Den nyaste klanen grundades av David Duke. Han var med i tävlingen om guvernörsposten i Louisiana år 1990 och fick 55 % av rösterna från de vita. Dessutom ryktas det att två av Amerikas presidenter, Woodrow Wilson och Warren G. Harding varit med i den nyare klanen. Det ryktas också att Harry Truman tänkte gå med, men att han ogillade deras inställning till katoliker och ändrade därför sitt val.

Den klanen är den mest okända av rasistiska klanerna som f...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: USA-KKK-Ku Klux Klan

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2009-05-12]   USA-KKK-Ku Klux Klan
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=58168 [2024-04-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×