ALFA LAVAL

7119 visningar
uppladdat: 2010-04-08
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Om företaget.

Alfa Laval är en världsledande tillverkare av pumpar, ventiler, värmeväxlare och separatorer. Företaget har sitt huvudkontor och huvudtillverkning av värmeväxlare i Lund. Utöver tillverkningsenheterna i Sverige har Alfa Laval fabriker och utvecklingsenheter i Danmark, Frankrike, Finland, Nederländerna, Belgien, Storbritannien, USA, Indien, Italien, Polen, Brasilien och Kina. Alfa Lavals produkter säljs i ca 100 länder och i hälften av dessa finns egna försäljningsorganisationer. Företaget har ca 11 500 anställda över hela världen, flest finns i Sverige, Danmark och Indien.

Historia.

Föregångaren till Alfa Laval grundades 1883 av Gustaf de Laval och Oscar Lamm Jr under namnet AB Separator. Syftet var att tillvarata de Lavals uppfinning separatorn. Under de första åren var Oscar Lamm Jr styrelseordförande och VD men efter en schism med de Laval lämnade han bolaget 1886. 1887 anställdes John Bernström som VD och han innehade denna post till 1911. 1963 bytte AB Separator namn till Alfa Laval AB och var noterat på Stockholms Fondbörs fram till 1991 då det förvärvades av AB Tetra Pak. 2002 börsnoterades bolaget på nytt.

Alfa Laval Nordic.

Alfa Laval har samordnat sina säljbolag i de nordiska länderna till en gemensam organisation; Alfa Laval Nordic. Alfa Laval Nordic marknadsför produkter, system och service inom separering, värmeväxling och flödesteknik. Huvudkontoret finns i Tumba, har lokalkontor i Lund och Ronneby samt försäljningskontor i Göteborg, Örebro och Sundsvall. Årsomsättningen i norden är ca 245 miljoner Euro.

Verksamhet.

Alfa Lavals verksamhet har en närmast världsledande position inom tre viktiga teknologier; värmeöverföring, separering och flödeshantering, vilka alla har en stor betydelse i många industriella processer. De ser en kontinuerlig produktutveckling som avgörande för att stärka konkurrenskraften och investerar årligen ca 3 % av den totala försäljningen i forskning och utveckling, vilket resulterar i ca 25 nya produktlanseringar per år.

Verksamheten rör sig i många branscher; från biobränslen till dryckestillverkning till metallbearbetning och mycket annat. En lista med produkter hittas på http://local.alfalaval.com/sv-se/products/pages/default.aspx.

Värmeöverföring.

Värmeöverföring innebär transport av termisk energi inom ett eller flera medier till följd av skillnad i temperatur. Alfa Laval har lett utvecklingen är värmeöverföringstekniken ända sedan företaget inledde sin verksamhet på detta område år 1931, då med leveranser av pasöriseringsutrustning till mejeriindustrin. Idag erbjuder Alfa Laval en rad energisparande lösningar för uppvärmning, kylning, värmeåtervinning, förångning, kondensering, ventilation och frysning. Företaget har ett omfattande sortiment med värmeväxlare för olika användningsområden som sträcker sig från enkla processer vid låga tryck till processer med aggressiva medier och höga, ständigt varierande temperaturer och tryck.

Separering.

Ända sedan Alfa Laval grundades har separering varit en central del av verksamheten. Tekniken används för att separera vätskor från andra vätskor och för att separera fasta partiklar från vätskor. På senare tid har användningen av tekniken även breddats till att inkludera separering av partiklar från gaser. Separering har stor betydelse i en rad industriella processer:

Förädling av vätskor i processer relaterade till livsmedel, läkemedel, kemi och petrokemi

Utvinning och förädling av råolja

Behandling av eldnings- och smöroljor på fartyg och i kraftverk

Behandling av industrivätskor

Avvattning av slam i reningsverk

Rening av vevhusgaser från lastbilars och fartygs dieselmotorer

Flödeshantering.

Inom industrin är en säker och effektiv transport och reglering av vätskor avgörande, och Alfa Laval tillhandahåller utrustning för hygenisk, effektiv och skonsam transport av vätskor - såsom pumpar, ventiler, tankutrustning och installationsmaterial. Under många år har Alfa Laval inriktat sig på hygienisk vätskehantering, då kraven för dessa är mycket stränga. Utrustningen som Alfa Laval tillverkar används i produktion av drycker, mejeriprodukter, livsmedel, läkemedel och personliga hygienprodukter.

Källor.

Alfa Laval. Hämtat 2010-04-08 från http://sv.wikipedia.org/wiki/Alfa_Laval.

Alfa Laval Nordic. Hämtat 2010-04-08 från http://local.alfalaval.com/sv-se/about-us/nordic-sverige/pages/default.aspx.

Experter på separering från allra första stund. Hämtat 2010-04-08 från http://local.alfalaval.com/sv-se/key-technologies/separation/Pages/default.aspx.

Flödeshantering. Hämtat 2010-04-08 från http://local.alfalaval.com/sv-se...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: ALFA LAVAL

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2010-04-08]   ALFA LAVAL
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=58650 [2024-05-02]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×