INTO THE WILD

1 röster
6665 visningar
uppladdat: 2010-05-13
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

REFLEKTION KRING FILMEN INTO THE WILD

* Vad finns det för romantiska drag?

* Filmen förskönar naturen och det enkla livet.

* Chris struntar i samhällets alla skrivna och oskrivna regler.

* Flykt från samhället.

 Den handlar om Chris Mcandless som är trött på samhällets krav och flyr ut i naturen. Väl där får han reda på att naturen kanske inte är ett paradis ändå. Chris är väldigt obetänksam. Han räknar med att han ska kunna klara sig ute i vildmarken helt ensam, utan ha med sig en telefon eller något annat hjälpmedel för att kunna kontakta någon om något skulle gå snett. Det tycker jag är väldigt dumt av honom. Om han hade haft en telefon kanske han inte skulle ha dött ute i vildmarken. Ett annat exempel på att han är obetänksam är det faktum att han faktiskt dör där ute. Om han hade kollat lite noggrannare på de där bären eller haft med sig mer mat och andra saker som är nödvändiga för att överleva kanske han skulle ha klarat sig. 

Chris flyr från samhället. Han flyr från ansvarstagande, omgivningens förväntningar på honom och från sina allt annat än lyckliga föräldrar. Han vill vara fri och vill hitta sig själv.

Han är en väldigt sympatisk person. Han verkar inte ha något problem med folk. Ändå har han fått för sig att han blir lyckligare av att vara ensam. Han tycker att folk är alldeles för materialistiska och giriga. Till exempel vill ju hans föräldrar i början av filmen ge honom en fin bil, men han vill inte ha en, han är nöjd med den han har. Han är en väldigt osjälvisk person.

Chris känner sig förrådd av sina föräldrar. Hans föräldrars berättelse om hur de träffades, blev kära och gifte sig är bara en stor lögn, som används för att maskera en obehaglig sanning.

När de träffades var hans pappa redan gift. Och även efter att Chris hade fötts, fick pappan en till son med sin första fru, som han förnekar. När Chris får reda på det här känner han sig förrådd. Allt han tidigare trott på visar sig vara en lögn.  Chris berättar aldrig för sina föräldrar att han vet om det här.

Att föräldrarna hela tiden bråkar tynger honom. Han önskar att de kunde sluta bråka och bli lyckliga. Han har svårt se att föräldrarna älskar honom. Det är inte förrän han ger sig av, som han inser vad han har. Det är när han ligger på sin dödsbädd i slutet av filmen som han inser att "Lycka är endast verklig om den är delad".

Att göra som Chris och bara sticka utan att tala om vart man ska tror jag inte är någon bra ide. Om man inte har de rätta kunskaperna om området och om att leva på det sättet så kan det bara sluta dåligt.

I övrigt tyckte jag väldigt mycket om filmen. Den får en att fundera. Är verkligen dagens ideal - mycket pengar, en karriär och f...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: INTO THE WILD

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2010-05-13]   INTO THE WILD
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=58678 [2024-04-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×