Spelar det någon roll vem som blir USA's näste president?

1926 visningar
uppladdat: 2012-12-03
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Uppgift: Spelar det någon roll för Sverige vem som blir USA:s näste president?Motivera. Vem blir USA:s näste president? Motivera ditt svar.

USA är världens enda supermakt, känner landet för att göra en stor förändring i världen kommer de även att lyckas med det mer eller mindre. Sverige kommer påverkas av USA’s näste president. Men om det är ett positivt eller negativt sätt vet vi inte än.

Fastnar landet i till exempel en ekonomisk kris ännu en gång kommer Sverige garanterat att drabbas negativt av detta. Företag kommer läggas ner, arbeten kommer skövlas och ekonomin lär blir instabil.

Skulle det vara så att Mitt Romney vinner årets val kanske mormonerna få mer inflytande i världen, vilket kommer påverka oss negativt. Med mormon menar jag en rörelse inom kristendomen som är väldig konservativ.

Alternativet med Mitt Romney som president är en ren återgång till George W Bush-tiden. Trots att Bush aldrig nämns i Romneys kampanjmaterial, så märks det att Romney har samma gamla idéer i nya förpackningar.

Vinner däremot Barack Obama årets val kanske han får möjligheter att uppnå några utav de budskapen han tidigare hade planerat. Ett steg i rätt riktning mot rasism, mer jämnställdhet och framgångar inom ekonomin. Det är kul att spekulera vilt om vem som kan bli president i USA efter nästa val, 2012.

Det finns många starka personligheter. Men att Obamas chanser är stora i år igen står jag fast vid. Även om han inte är den kandidaten jag själv hade röstat på. När Obama vann sin historiska vinst för fyra år sedan var världen förväntansfull. Han kampanjerande under orden hopp och förväntan. Att han sedan inte höll det han lovade är en annan historia. Men hur många av USA’s tidigare presidenter har gjort det?

Förlorar Obama det här valet, kan han ändå vara stolt över att mer eller mindre hållit sig inom FN’s regelverk. Han har även stått upp för alla människors lika värde och tillfört en sjukreform som innebär att alla människor har rätt till någon form av sjukvård. Barack Obama har även tillåtit homosexuella i militären och räddad bilindustrin.

Jag tror att Barack Obama kommer att vinna årets val eftersom att många tycker att han bör fortsätta på den väg han har börjat. Vägen där det skall förhindra rasism och f&ou...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

www.mimersbrunn.se

Kommentera arbetet: Spelar det någon roll vem som blir USA's näste president?

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2012-12-03]   Spelar det någon roll vem som blir USA's näste president?
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=59164 [2024-04-30]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×