Tigrar

4217 visningar
uppladdat: 2006-03-27
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Indiska tigrar


Kattdjuren är de största nu levande djuret. Sibiriska tigern är den största och kraftigast tigern. Och rekordet för en Sibirisk tiger är 384 kg.
Bakbenen är längre än frambenen. Frambenen är muskulösare än deras bakben. Deras tassar har långa skarpa indragna klor, som hjälper tigrarna att fånga sitt byte och hålla fast sitt byte.
Tigrarnas skalle är förkortad och det är bra för deras käkar. När tigern jagar så jagar dom inte på öppna marker som t.ex. geparden och lejonen gör.

När ungarna är så små att dom inte kan följa med henne efter födda som måste hon söka efter det i ett lite mindre område eftersom tigerungarna diar. När ungarna har blivit större och växer snabbare måste hon fånga mer bytte åt tigerungarna för att få mat åt sig själv och tigerungarna.
Tiger mamman blir könsmogen vid 3-4 års åldern. Och dom är brunstiga under några få dagar vid varje tillfälle. Parningen kan hålla på upp till ca hundra gånger under bara ett dygn.

Tiger ungarna

När tigerungarna födds så brukar dom va 3–4 st. Och dom brukar föddas hjälplösa och blinda. Och honan föder upp tigerungarna utan hannen. Och honan återvänder till sin håla för att dia tigerungarna. Och hon diar dom till dom är äldre det brukar vara tills dom är ca 8 veckor. Men dom följer sin tigermamma till dom är 18 månader. Och dom gör detta för att dom inte har lärt sig att skaffa föda själva.

Deras revir

Hanarnas område är 60 – 100 km medan honornas område är något mindre deras område ligger på 20 km. En hannes revir är så stort att det täcker flera honors revir.
Tigrarna visar att reviret tillhör dom på flera olika sett t.ex. urin blandat med sekret från analsäckarna sprutas på buskar, träd och stenar. Avföring och klösmärken lämnar dom på iögonfallande platser över området. Även klösmärken fungerar som signalstolpar, dessa signaler visar deras revir till i grannskapet som förmodligen tigrarna huvudsakligen känner igen varandra på lukten.

Här är några djur som tigern brukar ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Tigrar

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2006-03-27]   Tigrar
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=5933 [2024-04-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×