Jämförelse mellan Hinduismens, Islams och Kristendomens centrala tankegångar. (Skillnader)

3 röster
2954 visningar
uppladdat: 2018-05-28
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Hinduismen IU Nehal 8:A.
Centrala Tankegångar: Skillnaden mellan kristendomen samt islams tankegångar mot hinduismens är då att islam samt kristendomen tror på att leva i all framtid i antingen helvetet eller paradiset medans hinduer tror på att nå mokscha. Mokscha är dock inget paradis utan ett ställe i Brahman. Alla själar. Man vill då bara komma ut ur återfödelseprocessen och få sin Atman (själ) samlad hos Brahman. Hinduer tror även på kastsystemet. Det är en viktig sak som skiljer sig från andra religioner. De som är i högre kast har då ett lyckligare liv medans de som har lägre kast har det tvärtom. Idag så tror man att kastsystemet är ett mycket orättvist samt diskriminerande system. Jag tycker att det är både och för att om hinduismens process och tro är verkligen sann så funkar karma och reinkarnation på rätt sätt. Men om Kristendomen och Islam är den rätta tron så spenderar en olycklig människa sitt liv i en dålig kast, på tron att han kommer leva ett bra liv samt få ett bättre liv senare eller t.o.m. nå Brahman. Personen går minus på två sätt. På att hen spenderat hela sitt liv till att be stengudar och leva i en låg distrikt medans hen kommer in till helvetet, för att han inte följt Islams/Kristendomens lagar och regler. 

I Islam och Kristendomen så finns det saker som gör att man blir trogen. I Islam så måste man säga trosbekännelsen Taeb och Sahada samt så bör man skära om sig. I Kristendomen så måste man döpa sig i kyrkan medans i Hinduismen så bör man inte göra något. Man tror att man bara är född som en hindu och att man ska få en bra karma genom hela livet för att senare nå mokscha.
I Islam så tror man att vi människor lever utefter en plan Allah har gjort. Att vi ska följa de fem pelarna samt leva i harmoni, samt dyrka honom så att vi lever ännu mer i harmoni. I Hinduismen så säger man bara att Guden Brahma skapar världen, Guden Vishnu håller koll och reda på den medans Shiva komme...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Utkik Religion 7-9 Wikipedia Hanna-Helena Jonssons Uppsats (http://www.mimersbrunn.se/article?id=2240)

Kommentera arbetet: Jämförelse mellan Hinduismens, Islams och Kristendomens centrala tankegångar. (Skillnader)

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2018-05-28]   Jämförelse mellan Hinduismens, Islams och Kristendomens centrala tankegångar. (Skillnader)
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60351 [2024-04-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×