Hur fräschar man till en bil?

1669 visningar
uppladdat: 2020-05-27
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

 

I mitt arbete har jag valt att skriva om ämnet bilstyling. Hur kan man styla om dom vanligaste bilmodellerna i Sverige?

Volvo styling

Bilstyling har blivit allt mer populärt för att få sin bil att sticka ut från mängden med sin egna, unika stil. Trots allt massproduceras de flesta bilmodeller och "fabrikslooken" är inte särskilt spännande. Många vill ha ett sportigare utseende eller ett lite mer exklusivt utseende. Bilmärket Volvo är inget undantag. Med sitt svenska ursprung har fokus alltid legat på kvalitet och säkerhet, men de är inte lika kända för snygg design. Självklart uppskattas ändå ofta enkelheten och de tydliga linjerna som kännetecknat Volvo genom åren. Möjligheterna för styling är dock utmärkta. Med rätt produkter är det inga problem att göra sin Volvo-bil sportigare eller bara lite mer unik och häftig.

Interiör och exteriör styling

Vill du komma igång med Volvo styling finns två huvudsakliga metoder: att förändra utsidan på bilen, så kallad exteriör styling, eller att förändra insidan på bilen, känt som interiör styling. För att få sin Volvo-bil mer sportig är några tips att satsa på ett kjolpaket, kromade slutrör och en snygg takspoiler. Vissa alternativ handlar heller inte bara om utseende. De kan ge din bil något bättre egenskaper vid höga hastigheter. Ett annat exempel är snygga running boards. Förutom att ge bilen ett lite annorlunda utseende, kan de göra det lättare att lasta på taket. Nya mer kraftfulla stötfångare kan ge bilen ett lite häftigare utseende, samt ge extra skydd vid mindre incidenter. Korrekt monterade stylingtillbehör är faktiskt snyggt, säkert och kan bidra med ytterligare funktionalitet. När det gäller interiör styling väljer många att byta ut fabriksinredningen. Det kan handla om allt från att byta ut växelspaksknoppen till att sätta in nya paneler eller inredning i läder.

Montering

Är man nybörjare eller vill göra det så enkelt som möjligt brukar det löna sig att låta en bilverkstad montera stylingtillbehör. Ofta erbjuds hela styling-kit som inkluderar flera olika styling-tillbehör i ett större paket. Det är ett bra val för den som vill styla sin Volvo på ett enklast möjliga sätt och fortfarande ge den en helt ny känsla.
 

BMW styling

BMW är redan ett bilmärke som brukar vara duktiga på att ge en exklusiv känsla. Med rätt stylingtillbehör kan man dock ge sin BMW en personlig prägel som gör att den känns ännu mer unik. Kanske vill man göra den lite sportigare eller ge den ett ännu lyxigare intryck. Utbudet av olika stylingtillbehör har aldrig varit bättre. Särskilt på nätet går det att välja mellan massvis av olika produkter för i princip alla olika bilmodeller av märket BMW. Vill du komma igång med BMW styling är internet en utmärkt utgångspunkt, inte minst för att hämta inspiration om vad andra har gjort med sina bilar.

Vad är bäst att styla?

Styling är väldigt individuellt och beror till stor del på vad man vill framhäva med just sin egna bil. Några korta exempel är avgassystemet, strålkastare, baklampor och förstås fälgar. Ett svenskt alternativ vore att pimpa upp bilen via ABS Wheels. Ett annat populärt alternativ är att använda en sänkningssats för att göra sin BMW lite sportigare. Just för exteriören är valmöjligheterna för styling nästan oändliga, men glöm heller inte bort interiören. Det kan vara småsaker som att piffa upp en mindre inredningsdetalj till att helt förändra utseendet på insidan. Charmen med bilstyling är att oavsett budget går det att hitta saker att göra. Med en stor budget kan man skapa en helt unik BMW som inte liknar någon annan bil på marknaden. Är budgeten mer begränsad kanske man bara ändrar någon detalj man känner sig lite missnöjd med, eller om något till exempel har blivit utslitet och ändå behöver bytas ut.

Montera själv eller använda en bilverkstad?

Den som är händig kan ofta montera många olika stylingtillbehör på egen hand. Smidigast är dock att låta fackmän sköta monteringen. Då vet man att allt blir korrekt och med större investeringar till sin bil vill man förstås ha någon form av garanti som gäller. När du letar stylingtillbehör till din BMW, se till att söka på din aktuella modell för att vara säker på att produkterna passar.
 

Audi styling

Audi är ett omtyckt bilmärke och har många riktigt populära bilmodeller. Med så många passionerade bilägare är det ingen överraskning att marknaden för stylingtillbehör är riktigt stor för just Audi-bilar. På nätet går det att hitta massvis av olika produkter. Tittar man på hur andra har stylat sina Audi-bilar så inser man att möjligheterna är nästan obegränsade. Du kan skapa precis den känsla som du vill förmedla med bilen. Sedan ökar körglädjen när man verkligen trivs med både exteriören och interiören.

Vad är vanligt att styla på en Audi?

Mycket beror på vilken Audi-modell det rör sig om. Söker man på sin aktuella modell kan man se alla de vanliga stylingtillbehören. Vanliga saker att satsa på är spoiler-kit, baklampor, strålkastare, grillar, sänkningssatser och avgassystem. Med så mycket att välja på handlar det mesta om vilken budget man har. För en Audi räcker det faktiskt med ett par tusenlappar för att åstadkomma en ganska stor skillnad.

För stylingtillbehör bör man resonera som med vilka andra produkter som helst. Satsa på hög kvalitet och pålitliga varumärken. Ibland lönar det sig att betala lite extra för att få snygg styling som håller under många år. Läs gärna kundrecensioner och ett bra tips är också att rådfråga personal som arbetar med bilstyling. De känner till de olika varumärkena och kan säkert guida dig rätt för just din Audi-bil.

Få hjälp med monteringen

Större stylingtillbehör monteras med fördel av fackmän som har verktygen och kompetensen för att göra det på rätt sätt. Slutresultatet blir bättre och man riskerar inte att skada bilen. Dessutom är det bekvämt. Man kan betala för sina stylingtillbehör, få dem smidigt installerade på en bilverkstad och sedan hämta sin nya, fräscha Audi-bil som lär dra ögonen till sig med snygg styling. Glöm heller inte att du kan styla insidan av bilen. När den kommer från fabriken kan det finnas en del mindre smickrande plastiga delar som man lätt kan byta ut och ge en mer exklusiv känsla.
 

Saab styling

Det är ingen hemlighet att Saab fortfarande ligger många svenskar varmt om hjärtat. Genom åren har de producerat många omtyckta bilmodeller. Med rätt stylingtillbehör kan man ta dem till nästa nivå, till exempel genom att ge en något äldre Saab-modell en ny, fräsch och sportig look. Då är det rekommenderat att vända sig till en butik på nätet som ägnar sig åt bilstyling. Just för Saab är utbudet inte lika stort som för en del andra bilmärken, men det finns fortfarande en hel del produkter. Dessutom finns styling som är utformad för att kunna fungera med de flesta olika bilmodeller. Hämta inspiration genom att titta på vad andra har gjort med sina Saab-bilar. Kanske har de med sin styling fångat den exakta känsla som du själv vill förmedla med din bil.

Stylingtillbehör för Saab

Börja med att utgå från din aktuella bilmodell. Vanliga Saab-bilar som stylas är 900, 9000, 9-3 och 9-5. Gå igenom de delar som finns tillgängliga. Saab-ägare modifierar ofta avgassystem, fälgar, stötdämpare, strålkastare eller installerar en spoiler. Det går att göra mycket med bilens utseende för att den ska framstå som mer unik och mer exklusiv. En del tillbehör har också praktiska fördelar för bilens egenskaper. Bäst är att utgå...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Carid, Complex, biltema, ABS, Amazon

Kommentera arbetet: Hur fräschar man till en bil?

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Jakob Stål [2020-05-27]   Hur fräschar man till en bil?
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60666 [2024-04-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×