Bokrecension: Djupt vatten av Kate Cann

2 röster
6484 visningar
uppladdat: 2006-05-08
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Boken djupt vatten innehåller mycket om sex, kärlek, svek och vänskap.
Huvudpersonen Collete ”Coll” hade ett kort förhållande med Art som hon var helt besatt utav, han ville ha sex med en gång men inte hon, han lurade henne så att dom skulle ha sex men hon blev förbannad och vek undan. Hon gjorde slut med honom. Men nu har han ångrat sig och vill ha tillbaka henne och Coll tar tillbaka honom för hon älskar ju honom och det visar sig att han har blivit en helt annan kille, ödmjuk, omtänksam och förstår att hon vill vänta med sex, hon är oskuld.
Colls kompis Val och Colls mamma är inte speciellt förtjusta i Art och är helt emot att dom blir tillsammans igen men det struntar Coll i.
Tillslut har dom sex och Coll blir av med oskulden, hon blir nästan beroende av att ha sex med Art. På en fest som Art o Coll går på tillsammans träffar dom en kille som heter Jeff. Art hade sex med Jeffs före detta flickvän och har inte pratat med varandra sedan dess. Coll får kontakt med Jeff när Art är och prata med några gamla kompisar.
Jeff berättar för Coll om Art och hans före detta flickvän och att hon ska hålla sig undan från honom, Art märker att Coll och Jeff pratar och avbryter men det är för sent.
Coll diskuterar med Art om saken men diskussionen leder ingen vart, Coll lämnar Art och Jeff i fred för att tala ut, och dom blir snart vänner igen.
Colls kompis Val är också tillsammans med en kille som också tog hennes oskuld.
Val är rädd för att hon blivit med barn och frågar i fall Coll vill följa med och köpa ett graviditets test. Val testar sig och det visar sig att hon är med barn, hon bryter ihop och vet inte vad hon ska ta för beslut. Hon beslutar sig i alla fall tillslut för att göra abort och det är en hård period för Val och Coll stöttar henne och har inte mycket tid över för Art. Men det har inte han heller han måste plugga upp slut betygen så han kommer in på universitetet. När Arts skola är slut och han har fått sina betyg är det dags för semester och efter de till universitetet långt borta från deras hemstad. Han kommer inte kunna träffa Coll så ofta. Bara på helger och lov. Men innan det ska Coll och Art åka på semester i 2 månader till Grekland till en stuga som Arts pappa äger. Dom trivs jätte bra och vill inte åka hem när det är dags. En vecka efter dom kommit hem ska Art åka till sitt universitet, han tar farväl av Coll och sina föräldrar. Coll och Arts förhållande tar successivt slut efter någon månad.


Mina synpunkter:
Jag tror/gissar att författaren skrev boken för att få ungdomar att förstå hur en relation kan vara och att man ska ta det lugnt med sex, man känner när det är rätt eller fel tillfälle. Boken var absolut inte så som jag uppfattat den när jag läste på baksidan, det var en besvikelse. Jag trodde den skulle va mer intressant men den var ganska patetisk, men det var inte den sämsta bok jag läst. Enligt min uppfattning fanns det ingen riktig handling, det var lite si och så men ändå så är det en ganska händelserik bok men man får inget riktigt grepp om den. Det är egentligen bara en person som förändras och det är Art och i början av boken när han förstått att han har handlat fel.
Språket är lätt förstått, och ha...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bokrecension: Djupt vatten av Kate Cann

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2006-05-08]   Bokrecension: Djupt vatten av Kate Cann
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=6128 [2024-05-08]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×