Paulo Coelho

7869 visningar
uppladdat: 2006-05-13
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
"Hans böcker har gjort ett livsavgörande intryck på miljoner människor."
The Times, England, mars 1998.
Paulo Coelho är född den 24 augusti 1947 i Rio de Janeiro, Brasilien. Han föddes till att bli den äldste sonen i en medelklassfamilj där han levde tillsammans med sin yngre syster Sonia, fadern Pedro som var uppfinnare och hans mamma Lygia som jobbade som hemmafru.
Under sin ungdom var han en rebell och hippie. Hans föräldrar trodde dessvärre att det var något fel på honom, och lade in honom på ett mentalsjukhus i ungefär 3 år.
Vid sjutton års ålder blev han medlem i en kristen skola i San Ignacio. Efter en tid började han att avsky praktiken inom religion, såsom mässor och böner.
Han blev fängslad på grund av att folk hade protesterat mot hans åsikter. Åsikterna hade framförts av Brasilianska popmusiker i låttexter han skrivit, bland annat av Elis Regina.
När han hade frigivits började han arbeta som journalist och gav sig sedan ut på världsomfattande resor som övertygade honom och han förstod att hans livsuppgift var att bli författare.
1986 gjorde han pilgrimsfärden till Santiago de Compostela och började därefter sin karriär som ökänd författare.
Paulo Coelho har skrivit flera bestsellers som Alkemisten (1988), Veronica bestämmer sig för att dö (1998) vilken handlar om när han blev inlagd på mentalsjukhus, Elva minuter (2003), Djävulen och fröken Prym (2000) och den nypublicerade romanen Zahiren (2005). Böckerna är sålda i 156 länder och är översatta upp till 56 språk. De har inte bara nått toppen av bestsellerlistorna, utan har även blivit ett utav ämnena som diskuteras i sociala och kulturella debatter.
Andra böcker han skrivit är bland andra Brida (1990), Gåvan (1991), Det femte berget (1996) och Kärleksbrev från en profet (1997).
Han fick sitt första litterära pris i en skoltävling. Andra priser och utmärkelser han har fått är bland många Direct Group International Award, Guinness världsrekord av mest lästa bok (Alkemisten), BAMBI Awards, 2001 och blev likaså nominerad till världens näst bästsäljande författare 1999.
Filosofin som han virar in i sina texter har inspirerat många till att följa sina drömmar på rätt sätt, men han har även delat med sig kunskapen om hur hälsosamt det är att följa sitt hjärta. Han har genom sin talang visat för oss läsare nya sätt att förstå och se världen på.
Paulo Coelho har ett stort inflytande på sina läsare, bland annat på mig. Jag skulle vilja påstå att han är en utav de mest uppskattade människorna på jorden, efter att hans stora roman Alkemisten gavs ut. Till exempel så har Norges f.d. kronprinsessa Märtha Louise broderat hans namn på sin kjol, en av hans tusentals läsare har skrivit hans namn jättestort av stenar i öknen.
I Alkemisten berättade han om en kung som en gång sa ungefär såhär ”om du vill uppfylla din dröm genom att finna pyramiderna nu på en gång, kommer du inte att ha något att leva för efteråt. Du måste låta leva ditt liv, vilket ska följa dig till din dröm; för när drömmen är uppfylld är meningen med ditt liv slut”. Jag tolkar det som att det fina med att finna sin dröm är att få uppleva vägen påväg dit.

Text av Paulo Coelho: översatt från portugisiska:
Berätta din historia: Ja, berätta din historia.
Visa ditt exempel. Berätta för alla att det är möjligt,
och ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Paulo Coelho

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2006-05-13]   Paulo Coelho
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=6153 [2024-04-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×