Skaffa friska barn

5 röster
19387 visningar
uppladdat: 2006-05-14
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Jag tycker att det är helt okej att skaffa friska barn, vem vill inte ha det? Men om det handlar om att manipulera gener och på den vägen skaffa sig friska barn, då ställer jag mig tveksam till om det verkligen är den rätta saken att göra.
Med hjälp av dagens forskningar och framgångar kan man skapa nästan vad som helst genom att manipulera gener. En jätteapa tillexempel skulle inte ta så lång tid att skapa. Kanske sisådär 10 generationer så skulle det, med hjälp av genmanipulation, finnas en apa mycket större än de apor som lever idag, så varför inte börja med människorna nu direkt? (Ironi)

Fördelar med att skaffa friska barn
*Generellt sätt önskar sig ingen ett handikappat eller utvecklingsstört barn.
*Superbarn (smarta, starka, stora, små) kan skapas. ”Designa ditt eget barn”
*Ekonomin kan bli bättre.
*Specialdesignade syskon.

Vem vill egentligen disigna sitt eget barn? Vad får man ut utav att göra det?
Nackdelar med att skaffa friska barn
*Alla barn bör skapas av kärlek.
*Barnet får inte en naturlig blandning av föräldrarnas gener. Den naturliga blandningen motverkar sjukdomar som vi idag inte vet om, som kan uppkomma när man blandar och mixtrar med gener.

Superbarn
En Kvinna med ovanligt hög IK insemineras med spermier från en man med ovanligt hög IK, barnet förväntas då bli ett smart barn. Men precis som att de barn som har föräldrar som är 1.80 långa så innebär det inte att barnet bli precis 1.80 lång, barnet kan bli kortare och det kan bli längre, så kan också barnet till dessa smarta personer bli mindre eller mer intelligent. Om barnet får reda på att det är skapat bara för att bli smart, och det inte har blivit mer smart än normalt, hur ska det då känna sig? Barnets mening fattas, enda anledningen till barnets existens, barnet blev inte ovanligt smart. Det måste kännas minst sagt väldigt jobbigt.

Risken med att skaffa friska barn kan innebära att egenskaper som är oönskade kan dyka upp, egenskaper som vi inte vet om idag.
Det har förekommit att barn har blivit skapade för IK:tens skull, dessa barn får hög IK, men deras utveckling socialtsätt är ofta mycket låg. Är det vad vi vill ha i vårat samhälle, supersmarta personer som har svårigheter med kommunikationen?
(Källa: Min pappa säger det, han är läkare)

Frisk?
Vad är det som räknas som friskt? Är man frisk om man är fri från ett handikapp, cp-störning, Downssyndrom eller synfel? Var går gränsen?
Man kan likna mänskligheten i stora drag med ett lok med många vagnar. Loket representerar den friskaste människa som någonsin satt sin fot på denna jord, den sisa vagnen representerar den grövsta sjukdomen som finns. Den personen ligger i koma, är beroende av respirator, sondmatning och hjärtmaskin, det låter ju som mest humanast att låta den personen dö eller att den personen ska få dödshjälp, då har vi kopplat bort den vagnen, den mest sjuka personen i världen finns inte längre. Den vagnen som var nästsist är nu den som är sist. I den vagnen ligger en cancersjuk person, nu är den personen mest sjuk i hela världen, och cancer vet alla att det är inte så trevligt att ha, så då utrotar vi dom människorna med. Den vagnen som från början var trea från slutet är nu sist, i den vagnen sitter en person med Downssyndrom, det är nu den sjukaste och mest hemska sjukdom i världen, vi utrotar alla människor med Downssyndrom, och har kopplat bort ännu en vagn. Så fortsätter sjukdomar och andra åkommor tills vi bara har ett fåtal vagnar kvar. Men de sjukdomar/åkommor som finns i dessa vagnar är dom hemskaste som finns i världen, så dem kopplar vi bort en efter en. Sjukdomarna i dessa vagnar kan t.ex. ha varit, synfel, hörfel, mindre intelligenta personer, för korta eller för långa, för fula eller för fina. Det är så här det kommer att bli om vi börjar mixtra med gener. De sjukdomar som vi idag tycker är de värsta kommer inom kort tid att vara bortglömde och så ”farliga” sjukdomar som nedsatt syn kommer vara de som är näst på tur att bli utrotade.

Staten
Om föräldrar börjar med att göra önskemål om barnets utseende, IK, idrottsfallenhet m.m. Om dom börjar designa sina barn så kommer det att vara i statens intresse att också kunna lägga sig i barnafödslarna. Staten kommer att vilja föda upp barn i kolonier, en viss sorts människor kommer då alltid bli mest eftertraktad. Det här har faktiskt redan hänt, bara man bortser från att det inte var genmanipulation, utan bara ett eftertraktad utseende som bestämde vilka som skulle få barn, och vilka som inte skulle få det. Vem var det som gjorde så här? Jo, det var Hitler. Han hade uppfödningar av barn, barn som skulle uppfostras och tas om hans i grupper, ingen skulle vara speciell eller sticka ut ur mängden.
Genmanipulation på ägg och spermier kan därför vara rent farligt att utföra. Det kommer alltid att finnas människor som törstar efter makt och kan dom föda upp sitt eget folk, en armé eller något liknande så kan de mest fruktansvärda saker hända.

Ekonomin
Ekonomin kan bli bättre när sjukdomarna minskar, men någon ska ju betala för att alla foster i världen som ska manipuleras. Kostnaderna för den sjukvården som finns idag kommer istället att läggas till kostnaderna för att manipulera foster. Har man en gång börjat manipulera foster och en hel generation är manipulerad så kommer det inte vara det lättaste att sluta med manipulation. Jag antar att det kommer bli samma som rökning, en gång börjat – svårt att sluta, det blir beroendeframkallande. Alla prover som ska utföras på fostret, om det är ett godkänt foster eller inte, dessa prover kostar pengar att utföra. Tänk om barnet inte uppfyller vdn(varudeklaration) -fakta? Vad ska man göra då? Lämna tillbaka barnet, reklamera det? Då finns det ju ingen som vill ha det, ska man avliva barnet då?

Specialdesignade syskon
Vi säger att ett barn har fått leukemi (benmärgscancer). Barnet behöver en person med väldigt lik uppsättning gener som kan donera benmärg till den. Att hitta en person med liknande uppsättning gener är oftast mycket svårt.
Det specialdesignade syskon handlar om är att ett ental äggceller befruktas med spermier, när embryona har växt till sig lite så tas tester på dem får att få reda på vilka gener embryot bär på. Om ett embryo har tillräckligt lika gener som det sjuka syskonet så låter man det ägget fortsätta växa inne i magen på mamman. De andra embryona låter man dö, de behövs inte längre. När syskonet är fött och är tillräckligt gammalt så tas benmärg ifrån det och det doneras till det äldre sjuka syskonet. Det här är jättebra för det äldre barnet eftersom det oftast blir friskt från sin sjukdom. Men ingen har frågat det nya barnet om det...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Skaffa friska barn

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2017-01-31

    Tack för att du skrev. Hade någonting att skriv i min arbetsuppgift :) :)

Källhänvisning

Inactive member [2006-05-14]   Skaffa friska barn
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=6185 [2024-04-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×