Gucci

1 röster
6357 visningar
uppladdat: 2006-09-28
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Det exklusiva märket är efternamnet på Guccio, skaparen av det kända märket Gucci. Guccio var 40 år gammal när han öppnade den första affären i Florence, Italien. Året var 1921 samma år kvinnor fick rösträtt i Sverige. Läder och väskor var konceptet från början men efter en tid började Guccio förstå innebörden av att göra sitt märke eftertraktat. Genom att på varje väska som gjordes sätta dit en liten igenkänning, ett dubbel G. Sedan dess har märket prytt väskor, skor och glasögon med mera. Bokstaven blev hans ikon och hans efternamn blev känt och fick en stämpel av att vara dyrt och snobbigt.

Efter Guccios död tog hans två söner Aldo och Rodolfo över klädeskompaniet. Speciellt Aldo expanderade företaget över världen och det grön och röda sträcken syntes nu på varenda väska som skapades. Det nyexapanderande märket introducerades i städer som Paris, New York och Tokyo. Under de kommande åren på femtiotalet blev Gucci erkänt som ett klassiskt märke och mycket väl exklusivt. Nu kom den kända väskan med bambuhandtag, de omskrivna loaforsen för män och slipsarna. Stjärnor som Grace Kelly, Audrey Hepburn och Peter Sellers var ikoner som började använda kläder av det attraktiva märket. Jackie Kennedy blev fotograferad med armväskan som senare blev känd som Jackie O.

Under sjuttiotalet hade fjorton affärer och fyrtiosex frankerade butiker öppnat upp världen över. När sönerna tidigare hade lett företaget under deras bestyr uppkom även problem. Det visades sig att Aldo var inblandad i en skatteskandal som omfattade nära sjuttio miljoner kronor. Detta gjorde att hans brorson Maurizio fick mera makt över klädeskomapniet och hade möjligheten att sitta i styrelsen. Ännu mer skandaler följde då Rodolfos son Maurizio gifte sig med Patrizia Reggiani som ansågs vara en guldsökerska enligt hans far. Interna familjekriser uppstod likaså följde ekonomiska kriser. År 1989 köptes femtio procent av Guccis namn av ett engelskt investeringsföretag som hette Investcorp. Detta var ett stort nederlag för Gucci som under hela sin stortid varit det ledande märket på marknaden.

Hoppet kom då modedesignern Tom Ford blev anställd åt Gucci för att blåsa nytt liv i namnet under Investcorps ledarskap. Ford hade nya visioner och genom att introducera höga stilettklackar och stringtrosor på catwalken blev namnet Gucci värdefullt igen. Under tiden klädesmärket steg till nya höjder föll mannen som bar namnet Gucci till marken. Hans exfru Patrizia Reggiani var dömd för mordet på Maurizio.

De nya visionerna innebar mycket nytt och inspiration av renässansen skapades Gucci om på nytt. Skor, smycken, smink, parfym, glasögon ja till och med interiör i bilar kunde man skymta dubbel G:na på. Gucci kom tillbaka efter många år av familjekriser och problem som idag är ett av världens mest ledande modeföretag. Guccis stil baseras på svart och vitt och anses alltid ha en klassisk stil över sig. Mycket silke och eleganta jackor och kavajer är en stor ingrediens i Guccis kollektion. Antingen ska det vara långt och smalt eller kort och tajt. Väskorna har ännu sitt lilla märke som är de två G:na vilket gör dom speciella. De stora modehusen är de som sätter trenderna runt om i världen idag och har störst inflytan...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Gucci

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2006-09-28]   Gucci
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=6810 [2024-05-20]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×