Bokrecension: Da Vinci Koden av Dan Brown

6 röster
10236 visningar
uppladdat: 2006-11-06
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Bokrecension av Da Vinci Koden...

Jag har läst boken Da vinci koden och den är skriven av amerikanen Dan Brown. Da Vinci koden är en bok för dom som söker en action fylld läsning med farofyllda händelser men ändå en bok som innehåller en stor del intressant fakta.
Boken handlar om Robert Langdons jakt efter hemligeten bakom Jacques Sauni''''eres ledtrådar. Till hjälp får han Sophie Neveu som är mycket händig kryptolog och arbetar inom den franska polisen. Langdon är en typisk amerikan och lite lat för sig själv men även en person som vill framåt i livet. Han är expert inom religös symbolik och är konsthistoriker och i och med det undervisar han på Harvard som en ganska så framgångrik proffessor. Langdon tycker jobbet är dötrist men han vet ännu inte att hans liv kommer bli ett riktigt äventyr.

Det börjar med att Langdon reser till Paris för att ha ett fördrag. Han checkade in på ett hotell och somnar ganska svårt. När han väl har somnat väcks han av ett telefon samtal från receptionen. Han får veta att han har besök och det var tydligen brådskande. Han tvingar sig upp ur sängen och öppnar dörren, utanför står poliskomisarien Bezu Fache. Langdon får veta att att mus''''eintendenten Jacques Sauni''''ere har blivit brutalt mördad på det berömda museet Louvren.Han hade hittats i en mycket märklig formation med ett skrivet chiffer jämte sig. Langdon kallas till platsen för att hjälpa till att lösa chiffret. Det Langdon inte vet är att han är huvudmisstänkt av Fache men räddas ur knipan av det tillkallade polis kryptologen Sophie Neveu. Både Sophie och Langdon misstänker att chiffret döljer en stor och mäktig hemlighet. Och de kommer fram till att Sauni''''ere som är Sophies farfar ville en ända sak. Att bara Sophie och Langdon var syftade till att få reda på den värdefulla hemligheten. Tillsammans kämpar dom aktivt för att lösa ledtrådarna som Sophies farfar har lämnat efter sig.

När jag började läsa boken tyckte jag den var ganska ytligt, Brown beskrev inte så mycket hur karaktärerna tänkte.Men det ändrades snabbt och jag tyckte det blev bättre beskrivande text och bättre och mer text om karaktärernas inre tankar. Jag fann en del av mig själv i Sophie när hon fattade beslut och tog slutsatser och det gjorde att jag fick mycket mer inlevelse i boken och uppfattade den också mer realistisk. Boken är actionfylld och spännande och det är alltid någon farlig eller spännande händelse så man behöver inte va rädd för att bli uttråkad. Har man just klarat sig i genom ett intensivt och spännande händelseförlopp så börjar i stort sett ett lika spännande moment som innan. Jag finner det som mycket positivt och mycket bra gjort av Dan Brown och han visar definetivt att han är mycket begåvad och erfaren i sitt skrivande. Boken gör ständigt att det kommer upp nya frågor i huvudet hela tiden.Det som inspirerar mig enormt är att dom gåtorna som Jacques Sauni''''ere ställer måste kräva en mycket stor fiktion av Dan Brown. Dom är i helt perfektion och anpassade i en lång kedja av händelser,fakta och hjärnförvirrande formuleringar. Boken visar en ganska negativ bild på kyrkan och det tycker jag är den största och mest intressanta fråga.Är det här sant ? Ljuger kyrkan ? Det snurrar runt i mitt huvud. Jag tror mer på detta påstående som Da Vinci koden visar än det som kyrkan påstår är sant. Detta kanske verkar absurt men det är vad jag tror. Jag uppfattar det mer sannolikt.

Huvud personen tycker jag är Sophie Neveu. Hon har svikit sin farfar och har därför mycket dåligt samvete över det. Hon fanns inte där när hennes farfar behövde henne. Hon sätter skulden på sin farfars död på sig själv och hon måste uppfylla farfarens önskan och åtar sig att lösa gåtan för att finna ro i sin själ igen. Hon finner tillslut lycka och hon vet att farfadern hade varit stolt. Hon blir en mycket självsäkrare person och hon känner sig mer betydelsefull. Hon besitter en stor kunskap som hennes farfar också suttit.

Drivade karaktär tycker jag är Robert Langdon. Han hjälper Sophie att lösa sin farfars gåta så att hon finner sin farfars hemlighet och blir av med sitt dåliga samvete.Han kommer in i Mysteriet pågrund av Sophies farfar utan en aning om varför. Men han vet att det inte är en slump att det var just han. För han har dom flesta kunskaperna för att lösa Sauni''''eres gåtor. Fast utan Sophie hade det aldrig gått eftersom Sauni''''ere riktar gåtor åt Sophie som innefattar personlig information om familj...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bokrecension: Da Vinci Koden av Dan Brown

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2006-11-08

    Det bästa jag har sett!

  • Inactive member 2007-09-27

    Det bästa jag har sett.ärlig

Källhänvisning

Inactive member [2006-11-06]   Bokrecension: Da Vinci Koden av Dan Brown
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7010 [2024-05-04]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×