Bokrecension: Raseri av Stephen King

5512 visningar
uppladdat: 2006-11-08
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Sammanfattning

Raseri av Stephen King

Charles Decker är en tonåring som haft en hård barndom. Slagen och hatad av sin fader, även om hans mamma var hjälpsam, så var det svårt för honom.

En dag bestämde han sig för att ändra tillvaron på skolan. När han tar med sig en pistol så förekommer det mindre bra saker. Han har upplevt mycket för sin ålder, vilket har vart svårt. Men när han tar med sig pistolen så ska han ta ut sin hämnd. Han går fram till skolan som vardagligt, träffar lite folk. Sedan tänder han på sitt eget skåp, som en avledningsmanöver. Ser sig omkring, går till det klassrum han tänkt gå in i, öppnar dörren. Mötandet var inte de trevligaste, han tar upp pistolen och avfyrar, skottet dödar. Han stiger in helt lugnt och sätter sig vid katedern, där Miss Underwood ligger död, någon skriker och någon grinar. Explosioner hördes utanför (kemin), flertal fotsteg lyssnades utanför och en man öppnade dörren och sa ”Brandalarm”, Decker tog upp pistolen och sköt, missade men sköt igen, den träffade halsen. Han föll ihop utan för dörren. Sedan ställer sig Charles upp och stänger dörren, går tillbaka, frågar om det är ok med alla. Eleverna där inne har Charles känt sen förut. Han börjar lite lätt prata om händelser, upplevelser som han har tryckt på länge, saker som han velat prata om. Eleverna i klassrummet börjar öppna sina hjärtan.

Polisen och Charles terapeut anropar från en internradio, lite då och då. Själv så tycker han att det är jobbigt så han leker en lek som går till såhär: om de ljuger dödar han någon. De ljög för honom men han lät eleverna leva.

Decker hade tanken att skjuta Ted Jones men de sköt Decker först. De träffade bröstet, en sån olidlig smärta, skytten hade träffat ett hänglås som han hade i bröstfickan. Ted började gå mot honom, men Charles hade fortfarande pistolen och siktar, Ted sätter sig. Han blir riktigt sur av händelsen, men tänker släppa dem om en timme. Så nu är det hans tur att prata riktigt djupt. Det var fadern som gjorde honom lite ”galen”, men han har inte bara tagit smällar av sin far utan han gav även. Det var en gång när han skulle ge Charles smisk, så slog han till först. Han började blöda över mun och greppade efter en räfsa med metallhuvud men han vart slagen ännu en gång. Sedan fick han tag i räfsan men Charles tog en yxa, de vart sedan vänner och delade på en bärs.

Enligt Mig

Denna bok om Charles Decker är bra, men lite svår att förstå sig på i början, så efter halva boken förstod jag hur den fungerade. Ända så är den bra, men den borde vara lite mer galen, den fyller inte riktigt upp namnet ”Raseri”, så det borde ändras. Två tips på han kunde ha dödat: Ted Jones, för han försöker leta lägen för att rädda dagen, han hade faktiskt tanken på att döda honom om det inte hade varit för skottet mot sig själv, den andra han skulle ha dödat är terapeuten Tom Denver, han hatade ju honom och han ljög faktiskt i leken ”ljuga lika med döden”. De där historierna om vilka de har knullat och inte är inte så intressanta efter ca 10 gånger. Annars så är Charles Decker en bra kille som har hamnat fel men droger och alkoh...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bokrecension: Raseri av Stephen King

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2006-11-08

    Coolt

  • Inactive member 2008-05-18

    Den var bra

Källhänvisning

Inactive member [2006-11-08]   Bokrecension: Raseri av Stephen King
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7051 [2024-05-07]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×