Den tråkiga byn

2513 visningar
uppladdat: 2006-11-08
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Den Tråkiga Byn

Det var en gång en tråkig liten dvärg som hette Ron som bodde i en tråkig och grå liten by med tråkiga små dvärgar i en tråkig liten skog och utanför den byn bodde en tråkig liten häxa som ingen vare sig sett eller träffat.
Ron var både ung, tråkig, liten och fattig men dvärgen ville varken ha eller va tråkig, så han försökte göra något roligt.
Det var inte lätt att få ha lite kul i den tråkiga byn nar alla var så tråkiga, men även om alla var så tråkiga så försökte han.
Men en dag tänkte dvärgen varför hade alla det så tråkigt det måste bero på något, han vart nyfiken och började med att gå runt i byn och ut i skogen och efter ett tag när han hade gått rakt ut i skogen så ramlade han bara ihop och kunde inte ställa sig upp så han rullade utåt från byn och desto längre bort han kom från byn ju roligare vart det…
Men efter sådär 20 meter så kunde han inte rulla mer han vart förlamad och kunde inte andas men han såg att det såg ljusare ut nu än i byn men han försvann och kunde inte se han var helt borta.
Han vaknade upp och hörde en svag röst som sa: att det inte är en svag röst du har bara inte fått tillbaka hörseln helt än, sedan somnar Ron igen.
Sen sedan nästa sekund vaknar han upp och säger oroligt em al u os va e a.
Du är vid den tråkiga byn och jag är Osa och du skall ta det lugnt du behöver vila.
Ett dygn senare vaknar han upp helt återställd i en tråkig liten säng i en tråkigt litet hus, och då kommer han ihåg att han ramlade ihop mitt i skogen och såg något ljust och sedan kom han till någon som hette Rosa.
Ron går runt i byn och frågar om någon känner till någon som heter Rosa men ingen känner igen förutom en gammal ganska så lång gumma med en kappa och huva över sig som säger att hennes make känner till namnet men jag tror det var Osa inte Rosa.
Osa? Säger Ron frågande, nej det var ROSA inte Osa man kan väl inte heta någonting så konstigt som Osa, säger Ron. Hon hette i alla fall Osa så du får följa med om du vill, säger gumman, medan hon går ut mot skogen, Ron som är så nyfiken följer med gumman ut i skogen
När de har gått ett tag så, frågar Ron, gumman vad hon heter? gumman stannar och svarar, om du säger ditt så säger jag mitt.
Ron som inte ska prata med främlingen säger att han heter Ron för han vill veta,
Gumman börjar att stampa i marken och en stege kommer ner från ett träd, gumman börjar klättra upp för stegen och Ron bara följer med upp.
Och när de är uppe i en koja i trädet så, frågar Ron, gumman vad hon heter, och är det ni som är den omtalade häxan som bor i skogen och varför ramlade jag mitt ute i skogen och sedan kunde se ljus, jag heter Osa och jag är den så kallade ”häxan” och du skall du få veta varför allt det där hände om du gör tre saker för mig och om du gör de tre sakerna för mig så skall du få ha och va rolig, säger Osa.
Om jag få ha och va rolig så gör jag det, säger Ron.
Bra! Första saken som du skall göra för mig är att du skall knacka på det tråkiga lilla slottet och sedan så springer du iväg och gömmer dig ganska så nära och när någon har öppnat och sedan skall stänga så ska du kasta en pinne så att inte dörren stängs, och innan du går in så dricker du en dryck som jag har gjort så du ser ut som en betjänt, och sedan skall du stjäla kungen alla kungakläder, och sedan skall du springa tillbaka hit, säger Osa.
Var för skall ska jag göra så här mot kungen, frågar Ron.
För att du ville ha kul och för att inte kungen gifte sig med mig som han lovade, säger Osa.
Aha! säger Ron, och börjar klättra ner från stegen.
Ron gör allt som Osa säger och kommer tillbaka med alla kungens kläder.
När Ron har klättrat upp för stegen och tänker berätta hur det gick till och hur roligt det var så ser han häxan helt galen som har tagit av sig huvan skrikande nar hon håller på att kasta i en massa olika saker i en kittel.
Men sedan när häxan märker hon att Ron har kommit tillbaka och blir helt lugn och tar på sig luvan och säger hon till Ron att kasta i kungakläderna i kitteln,
Ron gör som häxan säger.
Efter ett tag så smälter alla sakerna bort och Osa ber Ron att gå i kitteln.
Ron som nyligen såg kläderna försvinna blir helt förskräckt och, säger att häxan är helt galen om hon tror att han skall hoppa i kitteln, för om jag gör så för det första så dör jag av syran eller vad det är och för det andra så drunknar jag.
Häxan blir vansinnig och säger att, JAG ÄR INTE EN HÄXA OCH OM DU INTE HOPPAR SÅ FÖRVANDLAR JAG DIG TILL EN GRODA!
Ron gör som Osa säger och går i kitteln skrikande.
Men efter ett tag så slutar Ron att skrika för han når inte upp.
Och Osa sitter och väntar och efter ett tag så häller hon ut ”syran” och börjar skrika konungen är återfödd och, Ron blir livrädd och undrar, vart vart.
Och Osa tar fram en spegel till Ron, Ron tittar i spegeln och ser att han ser exakt ut som kungen.
Och då säger Osa att, du skall gå till det tråkiga lilla slottet och föra ut kungen och drottningen och sedan skall du gifta dig med mig.
Ron blir fundersam och men säger ändå, ok!
Ron går till det tråkiga lilla slottet och ser kungen och orolig för sina kläder, Ron går in kungen ser Ron och skriker på sina vakter, vakterna kommer och Ron säger han är en tjuv som har spelat kung häng honom, vakterna ser ingen skillnad på dem i kroppen men lyssnar på Ron och hänger kungen.
Efter hängningen så sätter sig Ron och äter med drottningen, drottningen tittar på Ron och frågar, har du inte ätit på länge?
Ron bryr sig inte och fortsätter med att äta.
Drottningen ser att det inte är kungen själv och frågar, vad heter ni? Ron säger att han heter Ron och drottningen springer efter vakterna.
Ron skriker på vakterna att de skall hänga drottning för hon har varit otrogen och försöker fly.
Vakterna hänger drottningen och kungen väntar och tror att Osa skall komma snart.
Ron väntar och väntar men efter en vecka kommer Osa och de skall gifta sig idag, Ron går med på det och de gifter sig men mitt i giftermålet, så säger Osa till Ron att om vi gifter oss så kommer du aldrig mer ha roligt men alla andra i byn kommer att ha roligt och det kommer att finnas solljus och inte bara grått,
Ok, säger Ron.
Det gifter sig och när de gör det så all den gråa luften upp och alla börjar skratta för det kunde de aldrig göra förut, och när det spricker så spricker också Osa upp och blir en fin ung dvärg flicka, men Ron blir inte glad på något vis som Osa sa.
Han blev bara sur och hängande så som alla andra var förut.
Sedan går Ron och Osa ut i och Osa berättar att det var den gamla kungen som gjorde mig till en häxa för att jag ville ha kul så nu har jag levat i 200år och har stannat i...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Den tråkiga byn

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2006-11-08

    Coolt

Källhänvisning

Inactive member [2006-11-08]   Den tråkiga byn
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7055 [2024-05-05]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×