Igelkotten och bollen

2575 visningar
uppladdat: 2006-11-10
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Det var en gång en igelkott som bodde med sin familj i en liten stuga mitt i den stora mörka skogen. Han hette Nisse. Nisse hade en dröm, det var att bli fotbollsproffs och spela i AKF, Allmäna Kottarnas Förening. Men hans pappa ville att han skulle bli brottare eller boxare som alla andra igelkottar.

En dag när Nisse gick hem från skolan så såg han en gammal boll som låg under en buske, han sträckte sig ner och tog tag i bollen, när han höll i bollen så fick han plötsligt väldigt lust att spela lite med den. Nisse visste att han var tvungen att komma hem direkt efter skolan så att han kunde öva inför provet som var två dagar senare. Han ställde sig vid ett träd och började skjuta lite mot det. Tiden gick utan att Nisse tänkte på att gå hem, han hade ingen koll alls på klockan. Efter ett bra tag sprang Nisse hem med bollen, när han kom hem så kastade han bollen på gräsmattan och gick in, när han kom in kollade han på klockan i hallen, den var fem! Nisse fick panik och började plugga direkt. Han hade lovat sin mamma att göra lite skolarbete varje dag och extra mycket inför prov.
En halvtimme senare kom Nisses mamma hem och när hon såg Nisse plugga blev hon först glad men när hon gick lite närmare såg hon att han bara var på den första uppgiften och fattade att han inte hade pluggat resten av eftermiddagen. Hon skällde ut honom lite men sen lungnade hon ner sig och hjälpte honom lite. Men sedan när han berättade att han hade spelat fotboll så blev hon, inte arg men mindre glad. Och just när han berättade kom Nisses pappa hem, han blev väldigt upprörd. Nisse fick en utskällning på flera minuter, och hans pappa sa åt honom ordenligt att han inte får spela någon mer fotboll eller lyssna på hans favorit-band, Pinnar Och Kottar. Men då blev Nisse förbannad och lovade sig själv att aldrig sluta spela fotboll eller lyssna på Pinnar Och Kottar.

Nästa dag i skolan så försökte Nisse koncentrera sig på lektionerna men allt han tänkte på var fotboll. Efter skolan så följde Dolf med Nisse hem, Dolf var en uggla och väldigt smart. Dolf och Nisse pluggade i ungefär två timmar och efter det så tog Nisse sin cykel och bollen med sig, han cyklade runt i området tills han hittade en fotbollsplan. Det var ingen höjdar plan men den hade i alla fall två mål och gräset var spelbart. Efter det, ungefär klockan sex åkte Nisse hem och han var stolt över att ha pluggat och kunnat spela fotboll under eftermiddagen. Men det var så klart någonting fel som vanligt, hans mamma hade fått ett samtal från Nisses lärare. Hon sa att Nisse inte koncentrerade sig särskilt mycket. Men hans mamma var inte så arg, han hade ju faktiskt pluggat på eftermiddan.
Nisse gick till sitt rum och satte på hög volym och lyssnade på Pinnar Och Kottar på radion. När hans pappa kom hem så gick han direkt till Nisses rum och tog radion och förstörde den, så arg var han för att Nisse hade lyssnat på Pinnar Och Kottar fast hans pappa hade sagt till honom att han inte fick det. Det var i det ögonblicket som Nisse blev så förbannad att han skulle kunna såga ner det trädet dom bodde i! Nisse ville få hämd på något sätt, då kom han på en idé, han skulle kunna börja spela fotboll i ett lag. Då skulle pappan bli riktigt arg.

Dagen där på var en lördag så det var ingen skola. Nisse gick till den närmaste fotbolls klubben han visste. Det var inget bra lag, Nisse var bättre än dom flesta men det var alltid ett sätt att starta på. Klubben hette IK Grandungen, deras hemma plan låg inte så långt från Nisses hos så det var bra men dom hade bara två träningar i veckan, fast Nisse spleade också på fritiden.
Efter någon vecka så kom det upp en mullvad till Nisse som sa att Nisse var en talang och att han hade stor potential, han frågade också om Nisse hade lust att spela med Lövåsen IF. Lövåsen var ett bra lag som hade vunnit flera stora cuper och dom hade mycket bättre hemmaplan än
IK Grandungen, så Nisses svar var ett starkt ja.
Nisse hade hållt det hemligt för sina förädrar att han spelade fotboll, men det kunde bli mycket svårare nu med fler träningar och flera matcher. Nisses andra kompis, ekorren Per, spelade också i Lövåsen, så det blev lite roligare att spela med någon man känner.
Under veckan som gick kom pappan på att han spelade fotboll och blev rasande. Nisses föräldrar försökte hindra honom från att spela fotboll men om man vill spela fotboll gör man vad som helst för att göra det, en gång klättrade han ut ur toalett fönstret, han gjorde vad som helst.
Nisses tränare John, visste om problemet och han ringde och pratade med Nisses pappa men pappan vägrade att ge sig, tillsist ringde han när Nisses pappa inte var hemma och John pratade med Nisses mamma. Hon verkade inte vara så upprörd och efter samtalet så såg hon faktiskt ut som att hon gillade att Nisse spelade fotboll, men hon gillade inte Nisses favorit rockband Pinnar Och Kottar.
-Vissa gillar inte allting man gör sa Nisse och höjde volymen på den nya radion han hade fått.

Veckorna gick och Nisses fotbolls talang bara växte medans hans betyg sjönk och det blev nästan en vana att bli utskälld varje kväll.
Tillslut så betämde sig Nisses pappa att sätta in Nisse på en internatskola, Nisse blev väldigt chockad och arg, ingen unge vill väl sitt hela dagarna på en trist internatskola, speciellt inte medans man precis har blivit bäst i ett väldigt bra fotbollslag som Lövåsen IF.
Men Nisse visste att ingen kan hålla han inlåst, hade ju rymt från sitt eget hem flera gånger för att spela boll, så det skulle inte bli något större problem.
Men när Nisse kom till skolan visade det sig att det var lite mer över vakat än han trodde, trots det höll han fast vid att ingen kan hålla Nisse inlåst.
Efter att den första dagen hade gått så kunde Nisse säga att han hade hittat en väg ut men maten var god så han stannade ett tag till. Efter en veckan beslutade sig Nisse för att pysa. Han smög ut i korridåren under natten och in i badrummet och använde sitt gamla badrumsfönster trick sen väntade han på att dom två vakterna vid grinden skulle byta skift och som han kunde räkna ut efter att ha sätt dom två första vakterna som var ganska lata och slöa visste han att dom skulle gå lite tidigt och sen var det bara att klättra över grinden och simsallabim så var han ute. Nu var det bara att smuggla sig in på ett tåg och åka hem till Stockviken. Han visste att han inte kunde bo hemma så han bodde hemma hos Per ett tag.
Det tog en liten tid men tillslut så orkade Nisse inte gömma sig längre.
Han gick hem till sig själv och där stod han ute på tomten ock kickade lite boll.
Efter några timmar så kom hans mamma hem och hon blev så glad att hon slängde alla matkassar på marken och sprang och kramade Nisse. Nisse blev också väldigt glad och kramade om henne. Men sen hände någonting Nisse hade kunnat tänka sig han fick vädigt mycket skäll men han fick också höra väldigt många gånger hur mycket hon älskar honom. Efter det gick Nisse som vanligt till fotbollsplanen och kom hem ungefär halv nio. Hans pappa skällde ut honom så som han var van vid.

Det var snart skolavslutning och Nisse skulle gå ur nian nu. Han var inte säker vilket gymnasium han skulle gå på men han brydde sig inte så mycket, fast han ville ju gå på fotbolls gymnasiumet, som han inte fick göra för sin pappa.
Snart kommer en sak Nisse verkligen vill gå på, Pinnar Och Kottars konsert i Stockviken, men han har inte råd att köpa några billjetter och hans mamma och pappa vill inte betala. Hans kompis Per ska gå med sin kusin så Nisse är ganska svartsjuk. Men Nisse ska försöka tjäna lite pengar.
Och veckan efter så börjar Nisse sin första dag på sommarjobbet. Han ståd och sälde korv på Mariotorget inne i Stockviken. Han tjänar inte så mycket men om han jobbar två veckor så får han råd att köpa billjetten. Han var inte ensam i korvkiosken, det var en snok också som hette Raj som sålde korv. Raj var ganska lång och smal, han hade ganska lite hår på huvudet men så var det om amn var en snok. Han spelade också fotboll, han stod faktsiskt i kiosken för att få råd att åka med på en fotbollsresa till en annan stor skog. Nisse fick en väldig lust att följa med på resan och frågade ormen om han fick. Raj sa ja, men frågade om Nisse inte skulle använda pengarna till konserten men just nu struntade Nisse i konserten. Han kunde ju ha med sig en radio eller nått sånt.

Dagarna där på stod Nisse och Raj i korvkiosken och sålde korv, dom behövde bara stå två dagar till så hade dom råd att åka.
Dom skulle åka en vecka senare och Nisse låg sömnlös på nätterna och tänkte på resan. Han kunde se sig själv spela på en gräsplan med så bra gräs att han knappt kunde tänka sig och där spelade dom, han tänkte sig själv dribbla av alla andra och sjuta bollen sten hård rakt upp i krysset eller kanske lägga en otrolig lång boll från egen planhalv till Raj som sköt in den i mål. Men han blev allra gladast när han tänkte på att han faktiskt skulle få åka dit.
Nisse stod sin sista dag i korvkiosken och några dar senare slutade han skolan. Nisse var väldigt glad kvällen innan han skulle åka. Han satt och packade ihop allting. Han hade ringt till Jhon och sagt att han inte kunde komma på dom träningarna som skulle komma under veckan.
På morgonen väckte Nisses mamma honom och sjusade honom till bussen inne i Stockviken. Nisse var lite tidig men det gjorde inget för hans kompis Raj kom efter några minuter. Raj och Nisse satt brevid varandra på bussen och pratade om fotboll och sånt.
Efter ungefär två timar var bussen framme vid Åkerskulle. Det första Nisse såg när han steg av bussen var tre stycket otroligt välskötta fotbollsplaner nästan som han hade tänkt sig under dom sömnlösa nätterna.
Nisse och Raj gick direkt till rummen som dom skulle sova i och packade upp allting, sen sprang dom ner till fotbollsplanen. Dom stod och kickade tills det var lunch, det blev pyttipanna, maten på Åkerskulle var inte förstaklassig men det gick att äta så nisse tog två portioner för att orka med träningen på eftermiddagen.
Träningen var inte så hård på eftermiddagen för att alla var lite trötta efter bussresan. Dom spelade i två timmar, men Raj och Nisse stannade kvar lite extra.
Nisse hade nu fått en uppfattning av hur bra dom andra spelarna var och det var inga dåliga spelare, Nisse var lite bättre men dom andra var nästan lika bra. Raj var bra att ha på kanten för han slog bra inlägg och var väldigt snabb.

På natten låg Nisse och tänkte på några fotbollsskor som han ville ha, men han tänkte också på laget där hemma, om dom gjorde några fram steg. Per kanske är bättre än mig nu, tänkte han, sen sa han tyst för sig själv,
- Knappast.

På morgonnen gick Nisse och Raj nupp och tog en tidig frukost, sen gick dom tillbaka till rummet och pratade om olika fotbolls stjärnor och fotbollslag. Rajs favorit spelare spleade i Djurskogens IF medans Nisses favorit spelare var Kotte Rosberg och spelade i Allmänna Kottarnas Förening, dom hade en lång diskussion ända fram till träning. Ingen av dom visste vad klockan var men det kom en ekorre och sa till dom att byta om.
Träningen var två timmar lång och ganska hård, det var mycket springande och några tacklingsövningar. Efter träningen var Raj helt slutkörd, men Nisse hade nog kunnat stanna kvar en halvtimme och spelat men han följde med resten av alla spelare. Nisse dushade, gick och åt, bytte om tills nästa träning trots att det var en timme kvar och så gick han ner och kickade lite.
När träningen började var Nisse redan lite trött och det skulle såklart, ironisky nog, bli en extra hård träning.
På den träningen var det mest rusher och lång bollar men lite tacklingar också. Efter den här träningen var Nisse som alla andra helt slut. Han orkade knappt gå tillbaka till huset.

Dagen efter såg ut ungefär likadan och dagen efter den var det dags att åka hem.
Dom gick upp tidigt på morgonen och åt frukost sen var det bara att packa ihop allting och åka iväg.
Nisse och Raj satt brevid varandra pricis som på ditresan. Dom började prata om fotbollsskor, Nisse berättade vilka det var som han ville ha och Raj tyckte också att dom verkade bra, men sen började dom prata om Djurskogen och AKF. Och så pratade dom hela resan.



När dom kom till Stockviken stod Nisses mamma och väntade på honom. När dom kom hem kom Nisses pappa och kramade om Nisse. Sen när Nisses pappa hade gått ut ur rummet så viskade hans mamma till honom att pappan verkade gilla fotboll nu.
När Nisse kom till träningen dagen efter började John prata lite med honom. Nisses pappa, Rudolf, och John hade kommit bra överens när John hade gått och knackat på på Nisses hus.
Nisse blev väldigt glad, men då sa John att hans lag, Lövåsen IF skulle vara med i Gothia cup.
Och så glad som Nisse blev då har han aldrig varit i sitt liv.
Den här gången behövde Nisse inte stå i någon korvkiosk för att tjäna pengar, hans mamma och pappa betalade allt. Nisse och Rudolf åkte till och med in till Stockviken och köpte skorna som Nisse önskade sig.
Dom skulle åka en månad senare, och Nisse tränade och var ut och sprang runt i området för att få bättre kondition varje dag. Per tränade också väldigt mycket. Det var det som var det bästa med sommarlåvet, att man inte behöve bry sig om skolan tyckte Nisse.
Tiden gick och det var snart dags att åka ner till Göteslott. Nisse var nästan överladdad, han kunde se sig stjälv när han håll i den stora pukalen efter att dom hade vunnit finalen och publiken skrek av lycka. Men han visste att det skulle vara med många bra lag i cupen så han kunde inte dra några hastiga slutsatser.
Dagen innan det var dags att åka stod Nisse och kickade på trädgården när Per kom springande.
Han skrek att vesslan Ville hade skadat sig när han var ute och spelade på morgonen.
Ville var en vessla som var riktigt snabb och perfekt att ha på kanten för han kunde också slå väldigt bra inlägg.
Nisse ringde till John som var på sjukhuset med Ville och Villes familj. Han frågade om man kunde ta in någon ny i laget. John svarade att det går bra så länge personen inte spelar i ett annat lag i turneringen. Nisse ringde upp Raj och frågade om han skulle vara med i Gothia Cup, det skulle han inte och han ville gärna spela i Lövåsen.
Nästa morgon så sprang Nisse till bussen och han satt brvid Raj och Per. Dom pratade som vanligt om fotboll och olika lag, men dom pratade också om dom trodde att det skulle vara bra motstånd.
När dom kom fram gick dom till hotellet och packade upp allt. Efter det gick dom till fotbolls planerena och kollade lite på olika matcher som hade börjat. Nisse såg många bra lag men inga som var riktigt lika bra som Lövåsen. Efter det var dom tvunga att gå tillbaka till hotellet och äta, och lite senare gick dom och la sig. Dom var tvugna att lägga sig tidigt så att dom skulle vara alerta dagen efter.
Deras första match var mot ett lag som komfrån Spanien och hette El Nachos.
Nisse hade fått äran att vara lagkapten hela cupen och var jätte glad över det, så han skulle nog bli lite extra laddad av det.
Raj, Per och Nisse var med i start elvan och Lövåsen tog greppet om matchen direkt med två snabba mål. Resten av halvleken låg Lövåsen ganska defensivt och hade inga vidare anfall. I andra halvlek började spanjorerna vakna upp lite och gjorde ett mål i mitten av halvleken men Lövåsen var inte sämre ochgjorde också ett i slutet av matchen.
Det var en bra början på tuneringen men man får inte fira för mycket eller bli för stöddiga.
Efter matchen gick dom tillbaka till hotellet och dushade, sen gick Nisse och kollade tabbellen, det var bara fyra lag i gruppen och Nisse trodde att dom hade chans att vinna gruppen, Lövåsen låg etta med tre poäng och två i mål skillnad. Ett norskt lag låg tvåa och hade också tre poäng men bara ett i målskillnad.
Det hände inte så mycket mer den dagen, Nisse, Per och Raj gick om kring inne i Göteslott och kollade på olika sportaffärer. Senare på kvällen gick dom och la sig efter att ha ätit en till medelmåttig röra till middag. Den här natten kunde Nisse och alla andra i laget sova riktigt gott enfter en seger mote El Nachos.
Dagen som kom härnäst skulle inte bli riktigt lika enkel som innan, dom skulle spela mot två lag, dom norska serie tvåorna och ett annat svenskt lag.
Den första matchen var mot det svenska laget och det gick väldigt enkelt, Lövåsen bara körde över motstondarna. Matchen sutade med hela fyra noll till Lövåsen. Efter matchen gick alla tillbaka till hotellet och dushade och åt. Matchen mot norrmänen skulle intte börja förrän halv sex. Nisse var lite nervös när han satt på rummet innan matchen och packade ihop alla fotbollssakerna i sin sportväska, det var ju faktiskt seriefinal.
När Lövåsen hade bytt om och gått ut på planen redo att spela kom Normännen, när Nisse såg dom så blev han förvånad hur små dom var. Han tänkte att dom måste vara snabba och tekniska om dom är små men när matchen började så visade det sig att dom inte alls var så snabba eller tekniska, men det var en sak dom var bra på, att spela som ett lag. Det var något som dom andra två lagen dom hade mött inte var. Lövåsen var inte heller så jätte bra på att spela som ett lag men det blev några passningsspel då och då.
Men Nisse visste att några små normänn inte kunde stoppa honom med några passar. Nisse gick hårt in i närkamperna och sprang väldigt mycket, och det belönade sig med att han fick göra matchens första mål. Han fick passningen av Raj ute på kanten och sen var det bara att daska in den i mål. Nisse mål väckte upp hela Lövåsen och dom började spela ganska bra men sen hände det som inte fick hända, Nisse blev utvisad. Han hade bara gått in med dobbarna i en glidtackling, men sånt är livet. I och med att det var gruppspel så gällde inte utvisningen i slutspelet, om det skulle bli nåt.
Någonting hände med dom små och rädda normännen när Nisse blev utvisad, dom började spela boll helt enkelt. Ungefär femton minuter efter utvisningen gjorde Olofsträsket som dom hette ett mål, sen några minuter senare ett till. Men då fick Per nog han blev förbannad och han tänkte på att göra laget glada det var allt så han började tackla ner norskarna och efter ett tag när han hade fått Olfsträsket att bli rädda igen bärjade han spela såkallad samba-fotboll med mycket dribblingar och inte så hådra närkamper. Det var som att först se en viking spela fotboll och sekunden efer en brasiljanare. Nisse såg verkligen att Per hade roligt ute på planen och så som alla hade hoppats så gjorde han mål.
Matchen slutade två två men Lövåsen hade gått vidare till slutspel och Per blev utnämd till matchensspelare.
Efter matchen gick Per Nisse och Raj inte tillbaka till hotellet som alla andra utan dom stannade ett tag och kollade på andra matcher och tabller. Dom kunde inte riktigt hitta något jätte bra lag så dom gick lugna tilbaka till hotellet efter det.
Det var som vanligt ingen vidare god mat men ändå ätbar. Dom gick och la sig men Nisse kunde inte sova på natten utan han låg uppe och tänkte på slutspelet och om dom skulle komma vidare till semifinalen och isånna fall hur det skulle gå i den men han ville inte tänka på finalen, han visste inte riktig varför, han barar inte ville.

Morgonen därpå gick Nisse upp tidigt, innan alla andra. Han gick till frukostsalen och började äta lite mjölk med flingor. Med tiden kom det fler och fler personer från laget, först var Raj. Det visade sig att han inte heller hade kunnat sova men det var inte på grunda av att han tänkte på turneringen utan han hade haft huvudverk. När dom hade ätit färdigt så gick dom tillbaka till rummet. Per låg fortfarande och sov. Han vaknade ganska snabbt när Nisse satte på sin radio på hög volym med en låt av Pinnar Och Kottar.
Dom skulle spela åttondelsfinalen mot ett annat sveskt lag som hette Toffeldungen IK. Nisse startade inte den här gången för att han hade fått röttkort och John var lite små sur på honom. Men det skulle bli bättre när Nisse gick in efter tjugo minuter och gjorde ett mål ungefär fem minuter senare. Ställningen varade hela halvleken ut och det var ganska jämt men Lövåsen vann dom flesta bollarna på kanten så dom hade lite mer bollinnehav. Andrahalvleken var det lite mer action i. Många skott på mål för båda lagen. Det slutade med att båda lagen gjorde ett mål var men det spelade ingen roll för Toffeldungen att dom hade gjort mål dom hade ju ändå åkt ur och Lövåsen gick vidare till kvartsfinal. Matchen gick lite senare på dan så dom gick och åt och sen tillbaka till rummen. Per och Raj var lite avundsjuka på Nisse eftersom att han ledde målligan.
När dom skulle spela kvartsfinalen var Nisse väldigt laddad, han visste att dom mötte ett bra lag som hade vunnit alla sina matcher hittills. Men det skulle han sätta stop för. När dom gick till planen varmotståndar laget, Karlsflunda redan där, Nisse såg att dom var väldigt proffsiga med bollen och kunde spela. Efter att dom hade bytigt omm och värmt upp var det dags att spela. Den här gången startade Nisse på plan. Det andra laget började med bollen och skapade direkt ett bra anfall men Lövåsen kontrade och Nisse sköt bollen strackas över ribban. Och det var ungefär så det såg ut resten av halvleken, dom andra fick bra anfall och Lövåsen kontrade men det blev inga mål. John pratade allvar med killarna om att dom bara inte fick förlora nu när dom var så nära men det verkade inte hjälpa någon förutom målvakten Kalle som gjorde några väldigt bra räddningar. Lövåsen levde på att Kalle spelade brilliant den matchen men hur skulle dom kunna göra mål Karlsflunda hade ju pressen hela tiden. Men då såg Kalle, Nisse, i slutskedet av matchen, som stod obevakad på motstådarnas planhalva och Kalle sparkade iväg bollen som han precis hade räddat mot Nisse som tod ner bollen och började springa. Han såg Raj på kanten och han visste att Raj var snabbare än honom så han passade ut bollen och Raj for iväg som en raket och dunkade in bollen i mål. Nisse sprang och kramade om Raj och det gjorde resten av laget också alla var så glada att dom knappt fattade vad som hade hänt. Men gladast var Kalle som också blev match spelare när dommarn blåste av matchen några minuter senare. När dom gick tillbaka till hotellet så kom det fram en talangscout till Nisse och sa att han var väldigt bra och skulle kunna platsa i u-stjuttonlandslaget. Han så också någonting om att han skulle hålla koll på honom och laget. Nisse blev så klart glad men han fattade inte riktigt vad han menade med att han skulle hålla koll på honom och laget. Efter att dom hade dushat kom John och sa att dom skulle fira att dom hade vunnit matchen och kommit vidare till semi-finalen genom att äta på en resturang.
Efter att dom hade ätit sig mätta på en Italiensk resturang var det dags att gå tillbaka till hotellet och lägga sig.
Morgonen efter var ganska lugn, dom skulle inte spela semi-finalen förrns senare på eftermiddagen. Nisse gick ut på stan och kollade i olika affärer. Han hittade en liten fotbolls affär med många olika gamla tröjer från olika WM och EM. Han hade en favorit tröja, en Italiensk från 1970-talet som det stod Mattchi på baksidan. Mattchi var en av fotbollshistoriens bästa spelare någonsin. Han hade tagit hem två WM och ett EM, han hade också spelat i storklubbarna
FC Foxer och Barkträden, som han hade vunnit Chapions League med.
När Nisse gick hem så tänkte han på Mattchi och hur han kunde vinna två WM och Champions League. Det som Nisse gillade mest med Mattchi var att han också var en igelkott, den enda igelkotten som någonsin hade vunnit någon av dom stora turneringarna.
När Nisse kom hem till hotellet var alla där och åt lunch och pepade varandra inför matchen. Nisse satte sig ner brevid Per och Raj som satt och snackade om att maten verkligen kunde ha varit bättre. Och det kunde Nisse hålla med om, det var den värsta röran dom hade fått hitills. Men dom bytte ämne till Mattchi när Nisse hade berättat om affären och tröjan som han ville köpa.
John kom in i rummet och sa åt alla att det var dags att börja göra sig i årdning inför matchen. Nisse, Per och Raj gick och packade sina sportväskor med matchställen och började gå ner till planen. Motståndar laget FC Durtsbund som kom från Tyskland hade redan anlänt när dom kom till planen. Dom gick in till omklädningsrummet och bytte om, när dom gick ut på planen så kom resten av laget också, dom tog en boll och började värma upp.
När det var dags att starta matchen så kom dommarn, han var lite stressad och verkade vara lite klumpig eftersom att han hade tröjan ut och in också hade han tappat sin penna utanför planen. När han hade hittat pennan så började matchen och Lövåsen fick ett snabbt anfall men sköt stracks över ribban. Durtsbunds ena anfallare fick bollen på ungefär mitten av planen och börade springa mot mål han dribblade av Per som var mitten mittfältare men sen blev han tacklad av Lövåsens högerback, det var ingen ostjysst tackling men det blev frisspark ändå i ett ganska bra läge. Men han som slog frisparken fick ingen ren träff på bollen så den flög långt över mål. När Kalle skulle sparka ut den såg han att Per stod omarkerad på mitten av planen så han sparakade ut bollen till honom och Per dribblade först av killen som han hade i ryggen sen sprang han vidare och dribblade av en till spelare. Han såg hur Raj sprang på kanten så han la ut den till Raj som sprang vidare och slog ett fint inlägg till Nisse, som blev tacklad i ryggen när han skulle hoppa upp och nicka bollen, en solklar straff. Lagets straff kung, Nicklas som sköt bollarna sten hårt men ändå med precition fick lägga den. Och som vanligt så sköt han den hårt rakt upp i vänstra krysset, en otagbar boll. Det stod ett nåll till Lövåsen som kände att dom skulle kunna vinna den här matchen och gå vidare till finalen men nu gällde det bara att fokusera på matchen. När
FC Durtsbund hade gjorde avspark men Nisse bröt snabbt deras anffalsförsök och istället fick han en bra mål chans efter att han hade sprungit förbi tre Durtsbund spelare, om han hade hållit nere skottet lite så hade bollen suttit klockrent uppe i nät taket men den gick istället starks över.
Dommarn blåste av till halvlek någon minut senare. Andra halvlek dominerade Lövåsen men dom fick inte några mål, Nisse hade bra lägen gång på gång men bollen gick aldrig in. FC Durtsbund hade några kontringar då och då men Kalle kunde enkelt plocka ner skotten. Med cirka fem minuter kvar av matchen kunde Per lägga in bol...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Igelkotten och bollen

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2006-11-10]   Igelkotten och bollen
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7077 [2024-04-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×