Bartender

6451 visningar
uppladdat: 2006-12-12
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
BARTENDER


ARBETET
Som bartender får man träffa massa olika folk. Det gäller att vara trevlig och bemöta sina kunder på ett bra sätt. Jobbet går ut på att servera olika drycker till folk på restauranger, pubar, barer, nattklubbar eller diskotek. Man blandar drinkar och serverar vin, öl, alkoholfria drycker samt kaffe. En bartender serverar också lättare måltider och tilltugg. När du jobbar måste du också följa bestämmelser i alkohollagen och se till att alkoholen serveras på ett ansvarsfullt sätt. Man tar betalt av gästerna och ser till att kassan stämmer.

En bar ska alltid vara snygg och välstädad. Det innebär att man ska städa; torka av bord och bardisk. Man ansvarar också för att det finns rena glas och porslin och att det finns garnering till drinkarna. Arbetstider för en bartender är schemalagt så att arbetstiderna är kvällar och helger.

Ibland kan arbetet som bartender vara väldigt stressigt. Många vill ha drinkar och det gäller att vara kvick i blandandet med drinkarna. Ljudet kan också vara väldigt bullrigt. Som bartender står du upp mestadels av tiden och på ditt arbete kan du ibland få lyfta väldigt tunga saker.

I längden kan detta vara ansträngande för rygg, nacke, skuldror och ben. Det är inte heller helt riskfritt att jobba som bartendern. I och med att miljön som man arbetar i kan vara väldigt rökig är det ingen bra idé att jobba om man har astmabesvär. Man jobbar väldigt mycket med vatten också, drycker och frukter så risken finns att man kan få eksem. Att använda plasthandskar är ingen bra idé. Men att smörja in sig med hudlotion på raster och efter att man har slutat förebygger eksemet.

På större arbetsplatser finns barmästare. Som barmästare är man arbetsledare för andra bartendrar. Men tro inte att jobbet som barmästare ger dig en massa sköna förmåner. Som barmästare får du också jobba som alla andra. Det är vanligt att barmästaren sköter beställningarna, tar hand om kassan och lägger scheman för de andra som ska jobba.

En bartender som tillreder espresso, cappuccino och andra kaffedrycker kallas för barista. En barista jobbar oftast på caféer, coffee shops, konditorier eller restauranger.


UTBILDNING
För att kunna arbeta som bartender bör man ha serveringsutbildning. Vill man ha serveringsutbildning finns den grundläggande inom Hotell och Restaurangprogrammet. Men utbildningar kan också finnas inom Komvux. Utbildningar på högskolenivå finns även på universiteten i Göteborg, Örebro, Lund och Umeå samt vid Högskolan i Kristianstad. Bartenderkurser finns även på friskolor. Bartendern kan även utbildas på arbetsplatsen.

LÖN
Lönen varierar beroende på erfarenhet, yrkeskunskap, arbetsuppgifter samt var man arbetar.
· 15 641 kronor är minimilönen för personer som inte har någon livserfarenhet.
· 17 025 kronor är minimilönen för personer som har sex års livserfarenhet samt gymnasial yrkes- utbildning.
· 14 406 kronor är minimilönen för personer som inte gått gymnasiet, och inte har någon arbets- erfarenhet.
· 15 790 kronor är minimilönen för personer med sex års erfarenhet, men utan gymna...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bartender

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2006-12-12]   Bartender
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7321 [2024-05-16]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×