Joakim Thåström

4 röster
9408 visningar
uppladdat: 2007-01-24
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Joakim Thåström föddes 20 mars 1957. Han växte upp på Skebokvarnsvägen 209. Men senare flyttade han till Rågsved. Där spelade han i punkbandet Helt sonika med en kille Lennart Eriksson, han kallades då Fjodor. Senare bildade han ”The Haters” med Fjodor och Gunnar Ljungstedt. Men det dröjde inte länge tills de bytte namn till Ebba grön. Ebba grön är ett mycket känt punkband i Sverige som spelade på 1977 till 1983. Ebba grön har gjort många hits som t.ex. ”800 grader”, ”totalvägra”, ”Staten och Kapitalet”, ”Häng gud”, ”Die Mauer”, ”Perversa Politiker” och ”Det måste vara radion”.

Sen efter ett tag slutade Ebba grön spela och alla i Ebba grön förutom Fjordon skapade ett band vid Imperiet. Fjordon var inte med i imperiet för han satt i fängelse. Jag vet inte varför, men antagligen så var det droginnehav eller liknande. I Imperiet fick Thåström det lite jobbigt för det byttes mycket bandmedlemmar. Imperiet har gjort många hits som t.ex. ”Du ska va’ President”, ”Rock N’ roll e död”, ”Var e vargen”, ”Alltid rött alltid rätt” och ”Holländskporslin”. Senare efter ett tag lade Imperiet ner och det blev solokarriär för Thåström. Det var ungefär i slutet av 80-talet.

1987 var Thåström med porrtidningen Teenage Love.

Senare efter ett tag lade Imperiet ner och det blev solokarriär för Thåström. Det var ungefär slutet av 80-talet. Då släppte han en skiva som hette ”Thåström”. Hiten i den skivan var ”Alla ska till himlen”. Sen kom skivan ”Explodera mig 2000”. Den skivan tycker jag är ganska svår at tycka om. I den skivan är det väldigt mycket skrammel. Sen ville han prova på något nytt och flyttade till nederländer och började sjunga på engelska. Där var han med i bandet Peace, Love and Pitbulls. Med det bandet släppte han tre album. PLP (Peace, Love and Pitbulls) Blev aldrig speciellt kända i Sverige, men ganska framgångsrika i Europa.

Sen när PLP splittrades så gick han över till sin solokarriär igen och började med svenska texter igen. Då släppte han albumet ”Det är ni som e dom konstiga, det är jag som är normal”. Hitsen i den skivan var ”hjärterdam”, ”Det är ni som e dom konstiga, det är jag som är normal”. Årstiden var ungefär 1999.

Sen släppte skivan ”Mannen som blev en gris”. Efter det åkte han på turnéer bland annat med Kent och Hellacopters. I ”Mannen som blev en gris” skivan fanns låtar som ”Bara när jag blundar”, ”Hål”, ”sån” och ”Släpp aldrig in dom”.

2005 släppte han albumet ”Skebokvarnsvägen 209” och album namnet har han tagit från sin adress där han bodde när han var ung. Den plattan handlar mycket om sitt liv när han var ung. Det finns många bra låtar i den skivan också som t.ex. ”Fanfanfan”, ”The Haters” och ”Stjärna som är din”.

Egna funderingar och tankar

Jag tror Joakim Thåström kan ha haft ett lite jobbigt liv ibland och ett väldigt roligt liv ibland. Thåström är en sån som inte bryr sig så mycket och bara låtar allt rulla på. Han är en stor förebild för mig. Jag gillar han för hans stil och hans musik. Han sämsta...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Joakim Thåström

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2007-01-26

    fan va bra arbete!

  • Inactive member 2007-10-09

    Kul att det är nån som skriver

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2007-01-24]   Joakim Thåström
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7478 [2024-04-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×