Kent

10910 visningar
uppladdat: 2003-09-18
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Kent är ursprungligen från Eskilstuna och dem började spela redan 1991 och nu drygt 10 år senare är dem ett av sveriges mest framgångsrika och bästa rockband i Sverige.
Här kan du läsa om deras utveckling :

1990 bildas ett band som kallar sig Jones & Giftet som består utav Joakim berg, Martin Sköld, Markus Mustonen, Sami Sirviö och Thomas Bergqvist. Det var Jocke och Martin som bestämde isg för att bilda ett band när dem satt på S:t Eskils caféteria Grönan hemma i Eskilstuna. Dem träffar på Markus utanför en Restaurang och han lovar att vara med i deras nya man som trummis. Martin Skölds polare Thomas Bergqvist hänger på coh spelar synth. I Lindesberg i Västmanland var deras första spelning. Efter det blev det på Knegoffs i Tuna och sedan bara rullade det på...
På Skylight i Eskilstuna 1991 vinner Jones och giftet den prestigefyllda tävlingen Cult 91. Magnus Nygren ordnade gig åt dem på Daily News och Universitetet då han hörde deras demo.
1992 på Cult 92 spelar Martin roos för första gången med Jones & Giftet. Martin ersätter Thomas Bergqvist som kickas. Jones & Giftet byter namn till Havsänglarna den 30 September 1992.
Efter det fick dem spelningar på Pet Sounds Bar, Hannas Krog och Spagetti Companiet!.
1993 flyttar Martin upp till Stockholm och det dröjer inte länge förän resten av gruppen följer med. När dem flyttat till Stockholm byter dem ytterligare namn till det nuvarande Kent, vilket var Jockes bror Adams förslag.
Det är då dem börjar rocka på allvar.Tanto, Hyndans hörna och Kalmar nation var några ställen dem spelade på.
En 10 låtars demo spelas in i början av 19994. Peter Ejheden fick demon då han arbetade som bandbokare på Pet Sounds Bar. Men precis då han fick demon slutade han och började arbeta på BMG istället. Men när Per Lindholm på RCG/BMG får höra Kent i april 1994 tänder han direkt. Kents första skivkontrakt skrivs den 26 juni 1994. Dem spelar in sitt debutalbum i Silence Studios i Koppom, Värmland.
Deras första singel "När det blåser på månen" släpptes i februari 1995. Kents självbetitlade album gavs ut den 15 mars. Sommaren 1995 spelade Kent på första Lollipopturnén tillsammans med Brainpool och D.A.D.
Kent börjar arbeta med nästa album i september men då ersätter Harri Mänty, Marin Roos eftersom han hoppar av.
Kent får sin allra första grammis för "bästa rockgrupp" 1996. Dem fick även Nöjesguidens pris för bästa band.
Deras andra album "Verkligen" släpps ut exakt ett år efter att debutalbumet släppts. "Verkligen" toppade den svenska frösäljningslistan i veckor.
En stor och framgångsrik turné gjorde Kent under vår och sommar 1996.
Även 1997 fick Kent grammis men denna gång två stycken. För bästa band fick dem även Aftonbladets Rockbjörn.
Arbetet med det tredje albumet påbörjas. Med den nye producenten Zed börjar Kent den 15 maj 1997 produktionsrepa på Kvarnholmen. Kent for till Belgien och Galaxy Studios den 12 juni och stannar där tills den 7 juli. Med pålägg påbörjas arbetet igen den 28 juli i Studio Ljudhavet, Stockholm.
Kent går in i Europa Studios den 27 augusti 1997 för att slutföra de sista påläggen. Producenten Zed mixade sedan med albumet i 2 veckor på Galaxy Studios.
Singeln "Om du var här" släpptes den 6 oktober och gick direkt in som tredje plats på singellistan. Albumet "Isola" släpps den 12 november och säljer guld direkt, dvs 50.000 ex. På albumslistans första plats kommer "Isola", bara en vecka efter att den kom ut. Även singeln "Om du var här" säljer guld, dvs 15.000 ex, i december.
"Isola" når Platina, 80.000 ex, den 5 februari 1998. Kent får ytterligare två grammisar detta år, 1998. Kent vinner en vecka efter det även tre av Aftonbladets Rockbjörnar.
Det är inte bara i Sverige det går bra för Kent utan dem ligger även bra till på dem skandinaviska topplistorna 1998.
Mellan den 17 och 29 maj 1998 var Kent på sin allra första Europaturné. I Europa släpps den engelska versionen av Isola i april.
Sommarturné i Skandinavien var Kent på den 6 juni - 14 augusti.Kent åker på Europaturné igen den 9 september - 10 oktober. I USA och Kanada släpps Isola i september.
Kent gör sin första trip till USA i november. Där görs en hel del promotion, dem gör ett showcase på Virgin Megastore i New York, en radioshow i West Virginia och en spelning med Cardigans i New York.
Men Magnus Frykberg spelar Kent även in en ny låt för Amnetsyprojektet "Längtan Skala 3:1" på hösten 1998.
Kent for på ytterligaren en turné den 21- 30 januari 1999 fast då i Storbritannien.
Sedan drar Kent iväg till USA tillsammans med Cardigans på sin allra första riktiga USA-turné, 31 januari - 23 februari.
Ytterligare en turné med Cardigans fast i Norden den 17- 23 mars. Sedan gör dem en till turné fast med Papa Vegas i USA den 7 april - 4 maj.
Uppföljaren till Isola spelas även in denna sommar och höst. Den 15 november släpps den nya singel "Musik non stop" i begränsad upplaga ( ca 5.000 ex) och även den går direkt in på Tracks som etta.
Albumet får namnet efter det område i Eskilstuna där Kents första replokal låg, "Hagnesta Hill". I Sverige släpps det den 6 december. I Vasastan, på Södermalm, på Kungsholmen samt i PUK-studion i Danmark spelades "Hagnesta Hill" in, det mixades i Bryssel och Paris.
Kent tar publiken med storm under en nordisk vinterturné i januari 2000. Premiären i Göteborg blev succé och fick mkt bra betyg och recensioner.
På Hovet i Stockholm avslutas deras vinterturné som verkligen varit lyckad. Även år 2000 får Kent fina priser, två Rockbjörnar och en grammis.
"En himelsk drog" släpps som andra singel från Hagnesta Hill den 8 mars. Den hamar först på en andra plats på topplistan men det går bara en vecka så ligger även den i toppen.
I hela tio veckor ligger "En himelsk drog" kvar på listan. Under april-juni åker Kent ytterligare ut på en turné i Europa med 25 spelningar i samband med releasen av den engelska versionen av "Hagnesta Hill".
På Roskildefestivalens största scen avslutar Kent turnén inför tusentals fans från hela europa, en mycket bejublad konsert. Men sedan är det dags för en turné i Sverige nämligen som huvudakt i Kalasturnén.
Den 14 juli spelar Kent på hemmaplan Eskilstuna med Kalasturnén. Där spelade dem på Isstadion vilket ligger precis i anslutning till området Hagnesta Hill, där Kents första replokal låg.
Efter kalas turnén blir det ännu massor av spelningar i Europa. I augusti-september spelade dem på Reading och Leeds.
Det oerhört efterlängtade albumet med enbart Kents b-sidor kom ut den 29 november 2000. Låten "Chans" från b-side albumet släpps som singel den 22 november. Till detta album har låtarna "rödljus" och "En helt ny karriär" gjorts i nya versioner, fast orginalen finns ändå med på skivan.
2001 inleder Kent det nya året med en efterlängtad och välbehövlig semester. Men under sommaren ska Kent göra en enda exklusiv spelningen, såklart på Hultsfredsfestivalens största sen som huvudakt.
Kentdokumentären "Så nära får ingen gå - ett år med Kent" som gjorts av Mathias Engstrand och Per Sinding Larsen har premiär den 19 maj 2001 i SVT.
En specialspelning i Globen görs av Kent den 23 september. Det var då Carlsberg som hyrt in Kent, Roxette och The Ark till sin stora firmafest.
Den 3 oktober påbörjar Kent inspelningen av den nya skivan i Köpenhamn. Via hemsidan svarar Kent på 1123 av fansens frågor i studion i Köpenhamn.
Att Kent skulle ut på Kalasturnén 2002 tillsa...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Kent

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2003-09-18]   Kent
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2310 [2024-04-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×