Bokrecension: Hotet från himlen av Anthony Horowitz

5 röster
5929 visningar
uppladdat: 2007-03-28
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Den här boken utspelar sig i nutid. Miljön är ganska varierande, de är både i stan och ute på en ö som heter Flamingo Bay.
Huvudperson är en 15 åring pojke som jobbar för MI6. Paul Drevin är också en pojke på 15 år, han är son till en stor miljonär.

Den här boken handlar om en pojke som heter Alex Rider. Han vaknar upp på ett sjukhus med en otrolig smärta i bröstet. Han kommer ihåg att han har blivit skjuten.
Han tycker att det är väldigt tråkigt på sjukhuset så han bestämmer sig för att gå ut och flanera lite. Han kommer ner till receptionen, där ser han tre personer stå framåt- lutade mot disken. Då ser han att ena personen håller i en pistol, helt plötsligt avfyras ett skott mot receptionisten. Receptionisten faller ledlöst mot golvet.
Alex hade hört att dom hade frågat om Paul Drevin innan dom hade skjutit. Han låg i rummet bredvid Alex. Alex kom på en idé, han sprang upp till sitt rum och bytte namnskyltar på hans och Pauls dörr. Det funka, dom 3 männen såg Alex och började springa efter honom. Den första slog Alex ner lätt. Efter det var dom två andra lite mer försiktigare. Men Alex hade goda erfarenheter från MI6 så dom andra blev inte heller nått problem. När han kom ner till receptionen kände han bara en smäll i bakhuvet och svimmade. När han vaknade var han i ett stort rum. Han satt framför en person, som hade tatueringar över hela huvudet. Det var hela jordgloben på hans huvud.
Efter nattens gång lyckades han fly. Han tog sig hem och nästa dag ringde Paul Drevins pappa och ville tacka honom för att han hade räddat honom.
Han blev erbjuden att vara med honom och hans son i två hela veckor i lyx. Alex tackade ja och nästa dag var dom på väg till deras hus. Det var stort som ett slott.
Dom stannade där bara i några dagar sedan skulle dom åka till Flamingo Bay som var en bas för raketuppskjutning. Pauls pappa hade byggt ett hotell i rymden, och det var från Flamingo Bay alla delar sköts upp.

När dom kom till Flamingo Bay fick Paul och Alex göra vad som helst. Dom bestämde sig för att ligga och lata på stranden.
Efter maten kom Drevins sekreterare till Alex och förklarade att hon jobbade med CIA. Hon berättade att Drevin var en stor brottsling. Dom trodde att han skulle fly och gå under jorden. Alex var alldeles förvånad, han förstod ingenting. Var Drevin en stor brottsling? Alex brydde sig inte, han ville inte ha något att göra med CIA igen, så han bestämde sig att åka ut och dyka vid ett gammalt vrak. En av Drevins män följde med honom som en guide. Dom dök ner och när dom kom till vraket så vinkade guiden att han skulle dyka först ner i vraket. Han dök ner men när han kollade bakåt såg han att luckan stängdes bakom honom.
Han förstod ingenting, var det sant det som Drevins sekreterare hade sagt? Han letade efter en annan utgång. Det fanns en annan utgång men den var låst med en ny kedja.
Det var sant, Drevin försökte döda honom. Helt plötsligt såg han att någon annan simmade utanför fartyget. Det var Tamara, Drevins sekreterare. Hon langade över något till Alex genom en spricka i skeppet, det var en granat. Han sprängde upp låset och simmade upp till ytan. Tamara var också där. Dom simmade iland. När dom var iland fick Alex veta en sak. Det skulle avfyras en raket i gryningen som innehöll en bomb, den skulle anlända till rymd-hotellet och spränga det. Hotellet skulle störta rakt mot Washington. Alex blev alldeles stum. Tamara skickade efter förstärkning. Tamara lugnade Alex och sade att det skulle komma trupper från CIA och se till att raketen aldrig avfyrades.
Trupperna kom i natten och striderna kunde börja. Ön gav inget vidare svårt motstånd så den stod snart i CIA:s våld. Just precis då avfyrades raketen, det var försent! Drevin hade dött i kuppen så dom hade ingen kod för att stoppa raketen.
CIA kom på en lösning. Alex skulle åka upp i en till raket och desarmera bomben eller flytta den till mitten av hotellet så det sprängdes i småbitar.

Alex var på väg. När han var uppe vid hotellet började han leta efter bomben.
Han hittade den, den var vid den första raketen. När han gick mot den såg han personen med dom konstiga tatueringarna. Han kom flygande mot honom med en kniv i handen. Alex lyckades undanmanövrera anfallet, han gick till anfall själv och mannen med tatueringarna fick ett knivhugg rakt i ryggen. Sedan tog han bomben och bar den till mitten av hotellet, sen skyndade han sig till sin raket igen. Han satte sig i den. Han var äntligen på väg hem.
Bakom sig såg han hotellet explodera i småbitar. Han hade lyckats.


Jag tycker att man kan identifiera sig men huvudpersonen riktigt bra. Författaren beskriver honom riktigt bra ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bokrecension: Hotet från himlen av Anthony Horowitz

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2007-03-28]   Bokrecension: Hotet från himlen av Anthony Horowitz
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7850 [2024-05-03]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×