Reflektionsuppgift

7923 visningar
uppladdat: 2007-04-09
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Jag tror att man kan påverka någon ganska mycket i och med en insändare, det vill säga om man kan skriva på rätt sätt. Ord kan ha väldigt stor makt över folk, om man uttrycker sig ordentligt. Genom en insändare i en tidning så når man olika personer beroende på vad insändaren handlar om. Själv skulle jag aldrig bry mig om att läsa en insändare som har en rubrik som handlar om något med politik, då jag inte är ett dugg intresserad av ämnet. Stod det däremot något om datorer, mobiltelefoner eller dylikt så skulle mitt intresse genast väckas och jag skulle börja läsa, men det är för att jag är väldigt intresserad av det.
Hur många personer man når ut till är också väldigt varierande, men om ämnet handlar om exempelvis vilket massmedium som är bäst, är det nog ganska många som börjar fundera och vill läsa vad personen ifråga har skrivit. Detta då det är massor av människor som varje dag utnyttjar olika former av massmedier, och därför kan ha bestämda åsikter om vad personen tycker är bäst och varför. Har man bara rätt argument och framför dem på ett tydligt sätt, så kan man nog övertyga i princip vem som helst. Vilket Hitler är ett bevis på, folk hade kanske inte godtagit hans åsikter om han inte hade haft förmågan att kunna övertyga människor på rätt sätt. Dessvärre skrev han inte några insändare, men det är inte det som är själva poängen. Ordets makt är stor om man bara kan formulera sig på rätt sätt. Har man inte de rätta argumenten så kan man i alla fall övertyga människor som inte har någon uppfattning i frågan; någon som läser insändaren och tycker att argumenten är riktigt bra men egentligen inte vet något om ämnet. När någon läser en insändare så kan den ha många olika effekter, antingen så håller den som läser med, eller så tycker läsaren att personen som har skrivit insändaren har skrivit helt fel och att denne inte har någon aning om vad det är han eller hon skriver om. När man läser en insändare så väcks många tankar och man funderar på om det som sägs i insändaren är san...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Reflektionsuppgift

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2007-04-09]   Reflektionsuppgift
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7906 [2024-05-03]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×