USA förbereder attacker mot Iran (Konflikt)

5851 visningar
uppladdat: 2007-04-26
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Enligt en Pentagonkälla förbereder USA attacker mot Iran. Man misstänker nämligen att Iran bygger kärnvapen på vissa ställen i landet. Attackerna ska ses som ett försök att stoppa Iran från att tillverka kärnvapen.

En man inom Pentagon säger att de planerade attackerna är mer än bara standardförberedelser. Han säger att det har blivit mer brådskande under de senaste månaderna. ”Vi befinner oss i en kapplöpning med terroristerna som söker mordvapen” har USA: s president George W Bush tidigare sagt. ”Vi får inte låta dem vinna.” Presidenten har även under de senaste åren presenterat en rad olika idéer och förslag om hur man kan stoppa tillverkningen av kärnvapen. Tidningen Sunday Telegraph har skrivit om olika strategier om hur attackerna ska ske. Den troligaste är en attack med bombplan, men man håller även på att kolla upp möjligheten att attackera från ubåtar.
Förutom risken att bli attackerad av USA har Iran blivit rapporterade till FN: s säkerhets råd. Om man vill se det positiva kan man tänka att världens stormakter har bestämt sig för att skapa en enad front mot Iran och tillverkningen av kärnvapen. Är man en mer pessimistisk person – eller kanske mer realistisk – konstaterar man att detta inte är en garanti för att saker ska bli gjorda. Så länga som Kina och Ryssland inte tycker att dem behöver lägga sig i den här frågan kommer Iran utan problem kunna fortsätta tillverka kärnvapen utan problem.
Det man är rädd för skulle hända om Iran blev kärnvapen makt är inte att dem skulle få för sig att använda dem. Det stämmer att Irans president har vad man kan kalla ”Israelhat” så är det knappast troligt att Iran skulle attackera en annan kärnvapen stat. Däremot så vill man förhindra en kärnvapen spridning inom regionen. Iran skulle säkerligen också få storhetsvansinne som kärnvapenstat och bli en stormakt. Man har alltså rätt om man tycker att Irans planer är ett hot mot världsfreden. Det är också generande att omvärlden inte har lyckats enas om reglerna för vilka som får ha kärnvapen – och vilka som inte får det.

Jag tror inte att det kommer att hindra Iran från att bli en kärnvapenstat om USA attackerar dem. Man vet att dem har tillverkat kärnvapen och om dem blir attackerade kanske dem får för sig att använda dem. Enligt mig måste man hitta en fredlig utväg. Jag har inga direkta tankar om hur man skulle kunna lösa konflikten. Det man skulle kunna göra är att bestämma reglerna om vilka som ska få ha kärnvapen, och vilka som inte ska få det. Det kanske inte hindrar Iran från att tillverka kärnvapen, men då har man i alla fall försökt hindra dem. Om man skulle hota med krig, eller liknande så kan leda till att Iran börjar använda sina kärnvapen mot alla som är emot dem, vilket i sin tur skulle kunna leda till ett större krig än vad man kanske hade räknat med. För att lösa denna konflikt måste man komma på en fredlig utväg.
Det jag reagerade mest på när jag läste om den här konflikten var att USA hade hotat med att attackera Iran och att det (enligt Pentagon källan) verkar vara mer en bara ett hot. Det verkar inte som att någon har tänkt på att Iran skulle kunna använda kärnvapnen mot dem! Nej, att hota med krig är ingen bra lösning. Det skulle göra konflikten svårare att lösa än vad der redan är. Det som man borde se som prioritering ett är att fatta ett beslut om hur detta ska lösas, fredligt.

Om man ska se det hela från Irans sida så kanske dem vill ha kärnvapen för att kunna förhindra att någon ska starta ett krig mot dem. Eller så strävar dem efter att bli en kärnvapenstat så dem kan bli en stormakt. Jag tror mest på det senare; att vara en stormakt är ju inte precis något man skulle säga...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: USA förbereder attacker mot Iran (Konflikt)

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2007-04-26]   USA förbereder attacker mot Iran (Konflikt)
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8033 [2024-04-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×