Vad Kristna anser om skilsmässa

5 röster
22442 visningar
uppladdat: 2007-06-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Vad kristna anser om skilsmässa

Katoliker; Har en mycket sträng syn på skilsmässor. Den Katolska kyrkan accepterar inte skilsmässor, eftersom de anser att det vore att ogiltigförklara de andra sakramenten såsom nattvarden, dop mm.

Jesus säger själv i Nya Testamentet att ett äktenskap är ett förbund för livet och kan inte upplösas så länge båda parterna lever. Dock är det möjligt med skilsmässa om någon i förhållandet begått otukt, alltså varit otrogen.
Vid misshandel eller dylikt så anser den katolska kyrkan att det är ok med en separation, detta betyder att man inte kan gifta om sig, utan försöka älska honom på avstånd genom att be för honom och vara honom trogen genom att inte flytta ihop med någon annan man.

Matteusevangeliet 19:e kapitlet:

Några fariséer kom fram till Jesus för att sätta honom på prov och frågade: ”Är det tillåtet för en man att skilja sig från sin hustru av vilken anledning som helst?” Jesus svarade: ”Har ni inte läs att Skaparen från början gjorde dem till man och kvinna Och de två skall bli ett. De är inte längre två utan ett. Vad Gud har fogat samman får människan alltså inte skilja åt”. Fariséerna frågade ”Varför har i så fall Mose bestämt att mannen skall skriva ett skilsmässobrev för att skilja sig”? Jesus svarade: ”Därför att ni är så förstockade tillät Mose er att skiljas från era hustrur, men från början var det inte så. Jag säger er att den som skiljer sig från sin hustru av annat skäl än otukt och gifter om sig, han är en äktenskapsbrytare.”

Ortodoxa: Likaså den katolska kyrkan accepterar inte den Ortodoxa kyrkan skilsmässor, som sagt eftersom det vore att ogiltigförklara alla de andra sakramenten. Vigsel ses som ett sakrament, dvs. en gudomlig ordning som kyrkan utför på befallning av Jesus Kristus.

Protestanter: Har delade åsikter om skilsmässa. Vissa följer den katolska linjen och nekar skilsmässa medan andra istället anser att de är ”förvaltare av nåden i första hand, vilket får till konsekvens...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Vad Kristna anser om skilsmässa

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2007-06-01]   Vad Kristna anser om skilsmässa
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8357 [2024-05-08]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×