Fri men ensam

2107 visningar
uppladdat: 2007-06-25
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Fri men ensam

Jag har valt att skriva om att vara fri men ensam, för att detta ämne kopplar jag till mig själv. För att det är så att jag inte har samma tro som alla andra i min släkt, min mormor är präst och det gör mina mostrar och min morbror till ganska religiösa de också. Jag har aldrig trott att det har funnits en Gud men jag tror ändå att det finns något där som bestämmer vad som ska hända med oss. Ett något eller en någon som har mer makt och kunskap än vad vi kan tro, det är det som jag tror på i alla fall. Detta har fått mig att inse att man inte är tvungen att tro som alla andra, man kan tro vad man vill.

I denna text ska jag besvara detta:
• Vad jag tycker om att vara bunden till en viss religion
• Att inte vara troende
• Att inte veta vad man ska välja, när man inte längre tror
• Hur vårt globala samhälle skulle ha sätt ut, utan några religioner

Att vara bunden till en religion det är som att vara tvungen att alltid ha samma kläder på sig. Man kan aldrig ta bort de, man kan inte heller prova något annat. Att vara bunden till en speciell religion kan på vissa personer vara påfrestande att inte kunna prova något annat för man har strikta regler, att man inte får göra det. Men för vissa vet de inget om andra kulturer i andra religioner så de vet inte vad som är fel eller rätt. Det kan få oss att inse saker med olika perspektiv. Många har inte den kunskapen om det. Vi lever i ett globalt samhälle där det finns en hel del olika religioner som vi inte vet så mycket om, men i de flesta religioner har man samma principer i det hela. Genom att vara bunden till en viss religion får man aldrig veta vad andra tycker om olika saker, man har fått lära sig en sak har alltid varit så men det kan vara en helt annan sak i en annan religion.
Ingen har sagt att vi är tvungna att tro på en viss sak det är bara någon som tror på att det har varit så, en gång i tiden. Att vara väldigt troende har fått vissa av oss att agera som om alla andra från andra religion haft fel, det finns inget som är rätt eller fel när det gäller religionerna. Alla tror på sitt eget sätt, alla är vi en individuell individ, där alla är en del av vårt samhälle. Det är viktigt att vi tycker olika det gör att vårt samhälle fungerar som det ska.

Men när kyrkan hade förlorat sin makt i vårt samhälle så var det helt fritt att tro vad man ville, det fanns ingen som sa att det var rätt, eller fel. Man kunde ha sina egna tankar om olika saker och frågor som ställs i vårt liv. Att inte vara tvungen att tro på det som alla andra gör kan vara bra, man har ju faktiskt sin egen uppfattning om saker och ting. Att man kan vara unik på sitt eget vis. Vissa av oss har t.ex. inte samma intressen, som jag gillar att simma men någon annan att spela fotboll. Det är samma sak med religionerna, inte alla har samma slags tro. Men att inte vara troende kanske kan vara lite tråkigt för då kanske man inte har någon att vända sig till. Man har ingen inspiration till att göra saker, man måste ju tro på något för att det ska fungera. Men man behöver ju inte tro på en gud men man kan tro på något annat som är heligt för en själv, något som kan får en att känna självförtroende och att det alltid finns något där för en, att man är speciell på sitt sätt. Att inte veta vad man ska göra med sitt liv utan bara gå omkring som ett levande spöket och tror att allt kommer att ordna sig till det bästa. Man måste vara delaktig i debatten för att du ska vara en del av det som vi ska skapa tillsammans, ett samhälle. Att kunna tro på sig själv är mycket viktigt, om inte så kommer du inte att klara av ditt liv. När man tror på något så får man innerlig styrka, att veta att andra tror på en och att man själv tror på sig. När man har riktigt svåra stunder i sitt liv kan det vara bra att ha en vän som kan trösta en. För om inte en gud kan så måste du förlita dig på någon som står dig nära. Gud kan inte lösa alla våra problem, vi måste ta vårt ansvar att reda ut saken med egna händer. Tillsammans kan vi göra allt.

Men tänka om vi inte alls hade haft religionerna, hur hade då vårt samhälle sätt ut? Vad var det som gjorde att vi fick religioner?
Det var då som alla trodde att allt hände med en orsak, man visste inte om det var ett tecken eller en ren tillfällighet. Man visste inte bättre då, än att tro att det var ett tecken av Gud. Men idag vet vi inte om det var sant eller inte, vi gör som alla andra och tror på det som de säger. Men idag så är man inte lika troende som man var förr, idag går vi inte till kyrkan var söndag. Våra religioner har tappat i betydelse, men tänk då hur det kommer att se ut om 1000 år. Kommer vi att tro över huvud taget? Inget vet nuvarande. Men hur kommer det då att se ut? Antagligen kommer vi att leva i ett samhälle där alla tycker det samma, ingen kommer...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Fri men ensam

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2007-06-25]   Fri men ensam
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8471 [2024-04-27]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×