Framtiden (skolor)

2969 visningar
uppladdat: 2007-11-20
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Skolor om 10 år.


Vi tror att skolan kommer bli roligare med åren. Eleverna kommer vara tvungna att ta mer ansvar för det kommer inte att finnas samma obligatoriska närvaroplikt.
Istället för lektioner så är det kurser som man ska ha gjort. Det finns olika svenska salar, olika engelska salar och olika matematik salar osv. Sedan kommer man avgöra själv vilka ämnen man behöver mer av innan man gör sina kursprov. Allting kommer att hänga på eleven, varje elev tar sitt eget ansvar och går på dom ”lektioner” dom behöver. Då man har gjort alla kursprov och har godkänt på alla kurser så är man fri att lämna högstadiet och välja gymnasium. Varje ny elev som börjar högstadiet får en egen personlig dator med inbyggd skrivare, en ”personsökare” som skickar meddelanden när olika kurser börjar, vars dom är och vad dom handlar om. Datorer kommer att användas dagligen på lektionerna och alla lärare är utbildade runt datorer så dom har grepp om vad det handlar om. Ingen lektion kommer fungera som det gör idag, för om 10 år så finns det storbildskärmar i alla klassrum och mycket kommer att styras av datorer. Om tio år så kommer man lägga ner mycket pengar på skolorna. Många skolor kommer byggas ut och renoveras. Det kommer finnas justerbara bänkar, alla skolor kommer använda sig av solenergi istället för vanlig elektrisitet, elementen kommer bytas ut mot nyare teknik och biblioteken försvinner eftersom att varje elev har sin egen dator med tillgång till Internet. Eftersom att skolan kommer innehålla mer värdefulla saker så kommer säkerheten att utvecklas, dvs. nya lås till dörrarna, glasrutorna kommer bytas ut mot nytt glas. Varje elevs skåp kommer att förnyas. Bli större och säkrare. För att undvika klotter och annan typ av förstöring så kommer alla skolor att vara kameraövervakade. Elevfiket kommer att byggas ut och bli mer som ett café där dom bland annat serverar frukost på morgonen.
Man värnar mer om miljön så dom flesta cyklar till skolan eller åker bussar som går på etanol eller biogas. Det kommer vara årliga besök hos kuratorn för att inte missa någon form av mobbning eller andra problem ungdomar kan tänkas ha. Skolan kommer att vara mer ungdomlig. Det kommer att spelas ungdomlig musik i korridorerna, med möjlighet att i varje korridor kunna höja eller sänka. Skolan kommer på olika sätt bli mer acceptabel för droger, inte som om det vore någonting posetivt, men tillslut så kommer man inte orka kämpa emot längre och istället nästan bara låta det vara. Rökrutor kommer sättas ut för dom eleverna som har föräldrarnas tillåtelse. Möjligen att man har årliga drogtest på alla ungdomar i skolorna. Om 10 år kommer det vara obligatoriskt att gå gymnasium och beroende på inriktning så kommer även ett lärlingsår vara obligatoriskt på dom f...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Framtiden (skolor)

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2013-04-10

    INGA KÄLLOR?

Källhänvisning

Inactive member [2007-11-20]   Framtiden (skolor)
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8818 [2024-04-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×