Vilka drömmar vill du förverkliga i framtiden?

2 röster
13337 visningar
uppladdat: 2007-11-28
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Detta var väldigt bra fråga måste jag säga. Vad innebär framtiden? Är inte uttrycket ”fram i tiden” bättre att använda när man talar om att uppfylla sina drömmar? Framtiden verkar vara en onåbar bild. Destinationen verkar mycket längre bort. För "i framtiden" kan ju vara exakt när som helst, om 1 år eller om 75 år. Begreppet blir mer tidlöst än "fram i tiden".
Många säger att detta ditt och datt ska jag göra i denna så kallade "framtiden". Många människor har drömmar som de vill förverkliga, men som de kanske egentligen inte tror att det är kapabla till att uppnå. Använder man då uttryck som ”i framtiden" ska jag göra detta, så blir drömmen inte en sanning, utan mer som en illusion.
Ibland kan det nog till och med bli som ett skydd för att inte handla. Detta ska jag göra "i framtiden", men framtiden kan vara när som helst. Man kan inte lägga ansvaret på begreppet "i framtiden", utan man måste handla kraftfullt för att kunna uppnå sin dröm. För hur många är det som uppfyller allt denna har sagt att han/hon ska göra i "framtiden"? Det kanske beror på att det ligger så långt bort och man tänker att man har gott om tid.
Om man däremot använder begreppet "fram i tiden", så ligger drömmen närmare och det skulle kunna göra att man kan se drömmen mycket tydligare. Man kan på så sätt motiveras att kämpa för den på ett helt annat sätt. Eftersom drömmen inte kommer att uppfyllas av sig själv, en dag ”i framtiden", om man inte gör något för det. Dessutom är "fram i tiden" mer utvecklande. Jag ska göra detta framåt i tiden. Framåt. Jag ska gå framåt.
Låt oss säga att jag har en dröm om att skaffa ett hus och jag säger att detta ska jag göra ”i framtiden". Även om jag har en plan att följa den så blir det på något sätt mer konkret att använda begreppet "fram i tiden". Jag skulle tänka som att drömmen bara var några meter bort, den behöver inte vara så långt bort som till Kina. Genom detta begrepp kan jag se det ur ett nytt och närmare perspektiv och då kommer jag att bli mer kraftfull i mina handlingar.
Även om det inte handlar om att drömmen ska förverkligas nästa dag, för jag har rent konkret inga pengar att köpa ett hus för, så låter det ju mer positivt att säga att jag ska köpa ett hus "fram i tiden" än ”i framtiden". Och frågan är ju om jag faktiskt vill ha mitt hus "fram i tiden" eller ”i framtiden"?
En dröm är speciell, den har en speciell plats i själen. Det känns nästan som om resan till ens dröm är en oändlig väg, men man kämpar i alla fall, man sliter för vad ens hjärta tror på. Alla måste ha en dröm. Man måste ha en aning om sin framtid, man måste drömma så att det blir som en tråd, en röd tråd som hjälper en på vägen till sin destination. Dröm är mycket mer än ett ord. Den lever inom oss. En dröm har ingen gräns den får vara hur omöjlig som helst. Den kan vara att bli advokat, ambassadör, pilot, läkare eller vad som helst.
Just nu sitter jag och funderar vad jag ska göra med mitt liv. Jag vet vad jag vill, men jag är inte säker på hur jag ska komma dit. Jag har kommit på att det endast finns en sak jag vill jobba med och det är nämligen renovering och inredning av fastigheter samt investeringar i dessa. Det är egentligen tre saker. Men de är beroende av varandra. För att kunna investera måste jag alltså köpa billiga och förstörda lägenheter/hus, renovera dem samt inreda dem och därefter sälja dem färdigrenoverat och färdigmöblerat till mycket dyrare pris. För detta krävs det mer än en utbildning. Jag kommer nog inte att klara av att utföra all renovering och inredning själv eftersom jag då måste plugga resten av mitt liv. Jag vill i alla fall kunna medverka i vissa moment. Dessutom behöver jag lite utbildning inom ekonomi om jag ska jobba som egenföretagare. Jag har tagit ett steg närmare till min dröm och börjat murarkursen. Där lär vi oss bl.a. murning, plattsättning och att bygga kakelugn. Mitt nästa mål som för mig närmare till drömmen är att komma in i utbildningen byggteknik som ger kunskaper i bl.a. projektledarsk...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Vilka drömmar vill du förverkliga i framtiden?

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2007-11-28]   Vilka drömmar vill du förverkliga i framtiden?
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8857 [2024-04-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×