Kreativt skrivande

1 röster
2579 visningar
uppladdat: 2008-02-28
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Kreativt skrivande ”Svenska A”

Det är en kille som heter Tomas och han är författare. En dag var han ute i en strand som ligger i Askim och surfade. Det kom en jätte våg och han drunknade i vattnet. En simmare simmade ut och hämtade in Tomas. När Tomas vaknade upp såg han att en man hade räddat honom. I kontoret fick han ett vykort från hotellpersonalen i Scandinavium där det stod "Don´t enter 1122". Så Tomas försökte sedan boka rummet men han fick inte. Personalen i hotellet vägrade ge honom rummet. För det har skett 59 dödsfall i rum 1122 berättade personalen till Tomas. Varav alla bara har klarat sig i mer än en timme men det kan inte stoppa. En kvinna som hade rum 1122 år 1980 hängde sig själv, år 1970 hoppade en man ut genom fönstret. Två kvinnor skar sig själva och dog tills slut. Det finns spöke i rummet eller något annat liknande. Personalen visade bilderna på alla dem som har dött i rummet. Men Tomas vill ha det rummet.

Eftersom han själv är författare och skriver om skräck historier så tror han inte att det finns spöke. Men personalen försökte övertyga honom. Tomas säger då att det skulle ha varit något för honom att skriva om till sin bok. Tomas säger hela tiden att han vill ha rummet annars stämmer han hotellet. Tills slut checkade Tomas in och personalen gav honom nycklarna till rummet och gav Tomas varning. Om det händer något så ångra inte. För då är det försenat att ångra sig. Jag ska inte ångra mig, säger Tomas.

Personalen visade Tomas vägen till rum 1122. Båda två tog hissen upp. Dem kom till våning 5. Där dem splittrade sig. Personalen gick åt höger och Tomas åt vänster. När Tomas kom till andra avdelning så öppnades en hiss framför honom. Det betyder att, om han inte tar den blir det försenat att ångra sig. Men Tomas bara fortsatte och gå framåt tills han kommer fram till hans rum. När han var framme vid rummet såg han en kvinna med en barnvagn som hade rummet precis bredvid honom.

När han kom in insåg han att det inte var något speciellt med rummet. Han kontrollerade alla rum. Det var inget konstigt med alla rum. Varför säger personalen att det var något fel med rummet, tänkte Tomas. Så Tomas öppnade sitt vin och drack. Efter en stund började radio sätta på. Han blev skrämd och spottade ut det vinet som han hade i munnen. Han tog en titt på radion och kollade varför den började starta åt sig själv. Det var inget speciellt tänkte han efteråt. Plötsligt började alarm klockan ringa och började hoppa upp och ner med massor av siffror. Tills sist stannade den på 1.00 (1 timma) och började räknas neråt. Det menas att han bara har 1 timma på sig.


Tomas blev lite rädd och chockad. Vad är det som pågår? Då började elementet sätta på. Det blev varmare och varmare. Tomas tog av sig sin skjorta och kallade en ingenjör. Telefon svararen frågade Tomas om han ville checka ut. Nej, nej säger Tomas. Varför skulle jag checka ut från det här bästa rummet? Jag ville bara om ni kunde skicka upp någon som kan fixa elementet.
Då kom det upp en ingenjör och knackade på dörren. Tomas gick fram och öppnade dörren och sa, kom in! Men ingenjören verkade inte ville komma in i rummet. Tomas frågade hur ska du kunna fixa den åt mig om du inte kommer in? Ingenjören säger, jag kan säga hur man stänger av den. Du får tycka ner den röda knappen då stängs den av. Tomas gjorde som ingenjören sade och det gick att stänga av den.

Efter en stund blev det ett pip i hans öron. Han hörde ingenting. Han gick fram till fönstret och kollade ut och skrek. Men det kom inget ljud. Medan han försökte få ut ljud såg han en man framför sig på andra byggnaden. Han vinkade upp båda händerna och ropade på ”Hjälp”. Han andra mannen gjorde precis exakt som Tomas rörelse. Efter en stund såg Tomas att det kom en person bakifrån mannen med en hammare i handen och slog mannens huvud. Då blev det likadant med Tomas att en person kommer bakifrån och försöker slå honom med en hammare. Plötsligt försvann mannen med hammaren.

Tomas blev rädd och ringde till telefonsvaren och ville checka ut. Men det fick han inte. Så han skrek i telefonen och började packa sina saker och dra ut. Men dörren var låst och han försökte öppna. Men det gick inte. Så han sparkade på dörren och bankade. Men det gick fortfarande inte. Han blev jätte arg.

Plötsligt satte elementet på igen. Men denna gång var den på minus. Han försökte göra samma sak som innan för att stänga av den. Men denna gång gick det inte. Han försökte ta sig ur fönstret och gå vidare till rummet jämte. När han var ute från fönstret och försökte ta sig till rummet bredvid, försvann all fönster och allt bara blev till vägg. Då gick Tomas tillbaka till sitt eget rum. Då såg han en kvinna som gengångare och hoppade ner och tog själv mord från hans rum.

När han kom in i rummet igen försökte han skruva loss en lucka ovanför sig. Han gick in i röret och försökte ta sig till någons annan rum. Han kröp i röret och såg kvinnan som hade rummet jämte. Hon kollade upp i röret och såg Tomas där uppe. Då blev Tomas rädd och kröp vidare. Där såg han en man som pratade med sin son. Sedan kollade mannen mot Tomas. Då blev Tomas också rädd och kröp vidare. Där såg han en död man som låg helt stilla i röret. Han verkade ha legat där i flera år. Han hade bara skelett kvar plus kläder på. Plötsligt vaknade mannen upp och bad om hjälp. Men Tomas behövde själv hjälp så han kunde inte hjälpa mannen i skelett. En stund efter började skelett mannen krypa mot Tomas. Då blev Tomas rädd och kröp tillbaka och kröp snabbare ifrån skelett mannen. Skelett mannen bara fortsatte och jaga Tomas. Tills slut fick han ta tag i Tomas ben. Tomas sparkade i mannens huvud och ramlade ner från röret tillbaka till sitt eget rum.


Nu har rummet blivit till is och Tomas fryser ihjäl sig. Sedan upptäckte att han hade med sig sin dator i väskan. Han tog datorn ur väskan och gick in på nätet för att få kontakt med sin fru. Hans fru frågade vad han gjorde i Scandinaviums hotell. Tomas hade inte tid och förklara. Hans fru hade inte heller tid och lyssna på Tomas. För hon skulle gå och jobba. Tomas bad henne att ringa till polisen och skicka dem till Scandinaviums hotell. Plötsligt blev nätverket dåligt och kopplades ifrån. Tomas skrek i mikrofonen att skicka hit poliser i rum 1122.

Vattnet började spruta ut från taket. Det blev bara mer och mer. Tills slut kom vattnet upp till taket. Då blev Tomas drunknad och när han vaknade upp var han på Askims strand. Där han surfade. Dem skickade honom till sjukhuset och ringde till hans fru att hennes man är i sjukhuset. Tomas berättade till sin fru att han trodde att han skulle dö i hotellet. Men hans fru fattade ingenting.

- Du var aldrig i något hotell. Du var ute och surfade, du fick brädan på huvudet sade Tomas fru.
- Men jag var i Scandinaviums hotell i rum 1122 och jag snackade med dig sade Tomas.

I kontoret fick han brev och vykort. Men denna gång var inte vykortet från hotell Scandinavium med. Han gick tillbaka till sin brevlåda och kollade igen. Vykortet fanns inte i brevlådan heller. Sedan upptäckte han att telefonförsäljaren liknade som den i Scandinaviums hotell. Mannen som tog hand brev liknad...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Kreativt skrivande

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2008-02-28]   Kreativt skrivande
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=9331 [2024-05-02]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×