Fördom eller ej?

3361 visningar
uppladdat: 2008-03-18
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Länge har jag suttit och tänkt, om det jag anser vara rätt, är rätt eller om det helt enkelt är rätt för att jag tycker det och är van vid det?
fördomar är något vi alla har, och även om jag kämpar emot de, och är därför med i FN förbundet så kan jag tyvärr inte säga att jag är fri från dem.
En tanke jag har haft länge och är faktiskt taget säker på är att homosexuella människor är väldigt sexfixerade och ”fjolliga”, speciellt män. Jag har ofta sett på filmer och olika serier där homosexuella reagerar på tjejer/killar som kanske bara går förbi och så ger de grova kommentarer eller helt enkelt inte skäms för att säga vad de tycker. Men samtidigt finns det också heteromänniskor som också göra likadant, därför kan jag inte dra slutsatser.
Jag anser faktiskt till största del i alla fall att man inte kan dra alla människor i en grupp över en kant, men ja brukar också använda mig av en skala, mer än 5 personer så stämmer det. 10 personer är alltså 100 %, men detta behöver ju inte stämma även om det så är majoriteten av personerna ja har träffat. Än så länge har jag träffat 3 personer och min tanke stämde. 2 killar och 1 tjej, alla tre vad absolut inte blyga och försökte flörta med andra människor av samma kön.
För att få en lite större blick av det hela har jag sökt på nätet och NE(som inte gav ngt resultat) och faktiskt bestämt mig för att gå till en gayclub för att träffa gaymänniskor och prata med dem om vad de tycker.
Det roliga när jag kollade runt på nätet var jo så klart det att olika sidor sa olika saker. Alltså människor som själva är homosexuella anser att de inte alls har en större sexualdrift än hetero, medan hetero folket anser att de har det. En kille som heter Joakim Anrells är själv gay och anser att sexualdriften är exakt lika stark som en heteromans. På sin hemsida beskriver han en gays liv, hur familjen byggs upp med mera, samt tar upp just det här med sexualiteten för sig. Sedan på en annan hemsida ger man en mycket bra förklaring till varför man tror just detta:

Frågan Är Homosexuella mer sexfixerade än heterosexuella? Svar: FEL. Sex är mer framträdande i mäns relationer än i kvinnors. Detta blir tydligt hos bögar. Skillnaden mellan mäns och kvinnors sexualitet är alltså större än skillnaden mellan homosexuellas och heterosexuellas sexualitet.

Enligt mig är det ett absolut rätt svar. På internet hittade jag många olika svar och många olika förklaringar till varför man tror som man tror och man nämner även ”homofobin”.
Det är nämligen homofober som är sp väldigt rädda att e homosexuell person ska plötsligt hoppa på den och liksom, våldta eller vad som helst.
Men om man ska vara riktigt ärlig och inte alls se på fördomarna och tänka endast vetenskapligt, så är homosexuella lika sexuelltdrivna som heterosexuella.

Anledningen som jag tror är att så många homosexuella helt enkelt inte skäms för sin sexualitet är helt enkelt det de har fått gå igenom innan de kom ut.
Jag menar, tänk hela ungdomstiden, barnen som leker familj, hur kan ett litet barn förstå varför den inte tycker om denna lek som alla andra tycker är så himla rolig?
Mycket man går igenom. Sedan när man väl kommer ut behövs styrkan och hoppet för att våga stå för sig själv och sina känslor kring sin sexualitet. Många homosexuella kommer från kristna familjer som inte accepterar de över huvudtagen. De kommer från mycket religiösa samhällen där annorlunda människor accepteras inte. Kan du tänka dig då hur mycket det måste betyda för en sådan person att träffa en annan som känner likadant?
Jag tror inte du kan tänka dig det, så länge du inte är homosexuell själv, eller annorlunda, alltså inte skiljer dig från mängden.
Då, när en person väl kommer ut och vågar via sina känslor, varför ska han/hon hålla de inne? De ha gått igenom så mycket, ingenting kan bli jobbigare nu, inte en chans.
För att få komma fram till allt det här fick jag faktiskt tag mig modet och åka till en gayclub. Greta’s som ligger mellan Burnsparken och Kungsportplatsen. Och tro det eller ej, men det var underbart!

Jag tog med min kille (han var inte alls på den där idén från början men kom med till slut efter att ja hade lovat att hålla honom nära mig) samt två av mina tjejkompisar. Vi gick in i cluben och ironiskt nog var det första vi hörde den så ”typiska” gaylåten ’’Dancing queen’’. Och lika snabbt som låten började blev plötsligt alla borden tomma och alla var ute på dansgolvet.
’’Vilken början’’ sa min kille och jag höll med, vilken början!
Efter att låten var slut tänkte jag gå unt lite och mingla runt, jag ställde mig vid baren bredvid en kille i tights och en ljusblå skjorta. Jag tänkte börja prata med honom men det fösta han sa var: Hej är du lesbisk eller bi? Hehe, skrattade jag till och sa att jag ä hetero och är med min kille här för första gången. Och gud vad söt han killen var! Han hette Andreas och berättade mig allt från hur han kom ut till hur lördagskvällar brukar vara på Greta’s. Han berättade att efter svåra tider när han skulle komma ut var en öppning av en gayclub det bästa de kunde komma på. Tänka sig att det inte finns någon annan riktig gayclub i Göteborg! Otroligt…
Han berättade för mig att han bruka vara på Greta’s varje lördag samt vissa fredagar, och att alla känner varandra men att det fortfarande är som en vanlig club med bra musik, underhållning (som killarna i tights dansandes på bord hehe) och en bar med all möjlig dricka.
Jag frågade honom vad han anser om att heteromänniskor tror att de är mer sexfixerade än de själva och faktiskt så sa han att man kan nästan kalla det så, eftersom hela deras liv handlar i princip om sexualitet. Om de berättar för någon att de är homosexuella vad tänker de på då? Jo, de föreställer sig den personen ha sex med en annan och ser den personen som helt annorlunda, så tycker största delen av samhället. Och tyvärr finns det homofober, men det är som en vilken fobi som helst säger Andreas. (Jag tror att han mår dåligt av homofober och kanske därför sa så?) Men att det inte gör de någonting så länge de inte är allt för jobbiga åt båda hållen.
Under kvällen lärde jag mig en hel del. Jag såg många par som stod tillsammans och faktiskt om inte för att de båda hade samma kön skulle kunna vara som vilket heteropar som helst, men jag upplevde också att några tjejer och killar försökte attachera både mig och min kille, men varför ska jag bry mig om det här? Det var bara några få stycken, de andra var där verkligen för att ha kul. De dansade sjöng och hade jätte kul, vi blev tom bjudna på en drink jag och min kille av Andreas och hans kille. (Jag kan tillägga att Andreas kille tog min kille på rumpan på skoj när vi var på väg därifrån, men snacka om att min kille blev skraj haha!)

Som sagt, det här handlar mycket om tycke, åsikter och miljön och man kan därför inte sätta någon statistik på det här men jag kommer att citera den goda förklaringen som svenska RFSL gav till varför folk tror att homosexuella är mer sexfokuserade än hetero: Sex är mer framträdande i mäns relationer än i kvinnors. Detta blir tydligt hos bögar. Skillnaden mellan mäns och kvinnors sexualitet är alltså större än skillnaden mellan homosexuellas och heterosexuellas sexualitet. (RFSL http://www.rfsl.se/jonkoping/myter.php)

Avslutningvist kan jag väl säga att jag inte längre håller v...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Fördom eller ej?

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2008-03-18]   Fördom eller ej?
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=9486 [2024-05-06]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×