Sydney

5973 visningar
uppladdat: 2008-05-06
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Sydney ligger i Australien och i stadens centrum bor det 3,3 miljoner människor. Det var till Australien som straffångarna började ankomma år 1788. Någon gång mellan 1790 och 1814 grundades Sydney Cove som idag är centrumet för Sydneys hamnexport. Under åren 1850 1890 ökade invånarantalet från 60 000 till 400 000.

Guld har hittats första gången i Sydney 1851. Sydneys tunnelbana öppnades 1926. Ska du ringa från Sverige till Sydney med Telia kostar det 3,15 per minut, till mobil 3,50 per minut. Landsnumret är 0061.

I Australien betalar man med Australiska dollar. 100 kronor är ungefär 16,50 dollar. 10 euro är ungefär 15,50 dollar.

Australien är en förbundsstat tillsammans med Storbritannien. Australiens statschef är därför Drottning Elizabeth II med leds av Michael Jeffery.
75 procent av befolkningen är kristna.

Sydney ligger vid vatten och gränsar till Tasmanhavet. Sydney ligger ungefär 12000 km från Stockholm. Då klockan är 12 i Sverige då är klockan 21 i Sydney och då klockan är 12 i Sydney då är den bara 3 på natten i Sverige.

Sydney består tillstor del av blandade byggnader från kolonialtiden och moderna skyskrapor och kontorshus.
Staden har även en betydande hamn och en stor del av stadens arbetare jobbar på industrier.
I området Homebush Bay sades det förut att det var världens mest förorenade plats med anledning av industrierna. Sydney exporterar mycket kol, kött, vete och ull. Eftersom Sydney ligger vid vatten finns många badplatser att bekanta sig med.

Här finns också landets äldsta Universitet som grundades 1850. År 2000 anordnades de olympiska sommar spelen då Sverige fick fyra guldmedaljer. Vädret i Sydney är som här i Sverige fast tvärtom. Det är runt noll på sommaren och 20 grader på vintern.

Sydney Opera House har dansken Jørn Utzon ritat som invigdes 20 oktober 1973, operahuset ligger vid Botaniska trädgården. Husets tak är 1 056 000 glaserade kakelplattor som är gjorda i Sveirge. Hyde Park Barracks är ett museum som visar Sydneys tidiga sociala historia.
Det finns många Svenska som väljer att studera i Sydney, två veckor kostar ungefär 20.000 kronor. Skulle du vilja hyra en Mitsubishi Lancer med fyra dörrar kostar det ungefär 2300 kr för en vecka. Ett dubbelrum kan kosta från 500 kronor. En middag på en familjerestaurang kostar 100 kronor. Sydney-Tower är 327 meter och är stadens högsta byggnad.

Svenska skolan i Sydney undervisar barn mellan 5-16 år, antigen i via Internet eller via små grupper. Svenska kyrkan är öppen den 3:e söndagen i advent och den nästsista söndagen varje månad i Tyska kyrkan. I Sydney ägde de Olympiska spelen rum år 200 då tog Sverige 4 guldmedaljer. Sydney stadion gjordes om enbart för de Olympiska spelen och tog då över 30.000 mer personer.

Skulle du verkligen vilja åka till Sydney från Stockholm så kostar det 7540 kronor tur och retur mellan den 05 Jan 2006 och 10 Jan 2006 med Air Canada. Restiden blir då ungefär 11 timmar och 30 minuter.

För att få resa till Australien måste svenska medborgare har visum men Sverige kräver inte visum av australiensiska medborgare. Ska du ringa SOS då du är i Sydney slå 000. Sydney är också känt för sina fina fyrverkerishower vid nyår så om du ska resa besök vid nyår. Du kan även se på svensk tv via SVT Europa i Sydney, kolla om ditt hotell kan ta emot kanalen.

Källor:
http://www.ticket.se/sv/guide/dest.html?id=PL007659&type=Place
http://sv.wikipedia.org/wiki/Sydney
http://www.valutor.se
http://hem.passagen.se/gs...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Sydney

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2008-05-06]   Sydney
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=9806 [2024-04-27]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×