Sambandet mellan redovisning och beskattning – Hur kommer kvaliteten i de finansiella rapporterna att påverkas vid en frikoppling av redovisning och beskattning?

1683 visningar
uppladdat: 2008-07-04
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Sambandet mellan redovisning och beskattning är ett komplicerat område som är sammankopplat på flera olika sätt. Det råder olika meningar om Sverige skall ha kvar det nuvarande sambandet eller anpassa sig till de internationella reglerna där det råder en frikoppling. Sambandet delas in i tre områden, det materiella sambandet, det formella sambandet och inget samband. Sambandet mellan redovisning och beskattning är ett ämne som har varit under diskussion redan under 1980-talet och under 1990-talet tillsattes det två utredningar för att undersöka sambandets dåvarande form. I dagsläget håller en statlig utredning på att undersöka i vilken utsträckning sambandet bör finnas kvar och utifrån det här komma med lagförslag på nya skatteregler. Utredningen beräknas vara klar den 30 juni 2008. Det finns både fördelar och nackdelar med ett samband som får kvalitativa effekter på årsredovisningar. Uppsatsen avser att besvara hur en frikoppling mellan redovisning och beskattning kommer att påverka kvaliteten i årsredovisningar. Uppsatsen har arbetats fram genom ett hermeneutiskt förhållningssätt där vi har samlat in teoretiskt material genom litteratur, tidigare utredningar samt artiklar. Det empiriska materialet har genomförts med en kvalitativ ansats som har bestått av intervjuer med kunniga respondenter inom vårt valda ämnesområde. Våra slutsatser är att kvaliteten påverkas olika beroende på om det är stora eller små företag. En frikoppling skulle medföra positiva effekter på kvaliteten hos stora företag då det är viktigt med en pålitlig redovisning, som inte är vinklad, för att tillgodose de olika intressenterna...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Sambandet mellan redovisning och beskattning – Hur kommer kvaliteten i de finansiella rapporterna att påverkas vid en frikoppling av redovisning och beskattning?

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2008-07-04]   Sambandet mellan redovisning och beskattning – Hur kommer kvaliteten i de finansiella rapporterna att påverkas vid en frikoppling av redovisning och beskattning?
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=13683 [2024-04-26]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×