Om Linkin Park

3 röster
10827 visningar
uppladdat: 2005-09-12
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Mike Shinoda hade ett litet studio hemma där han och hans kompis Brad Delson brukade spela låtar. De var förtjusta i musiken och startade en grupp. Det var de som grundade Linkin Park men i början hette gruppen Xero. Mike var sångaren och Brad var gitarristen. De behövde mer folk och hittade en bra trummis i skolan de gick i – Rob Bourdon. Sedan har DJen Joseph Hahn, bassisten Phoenix och sångaren Mark Wakefield blivit medlemma. Men de var tveksamma på Mark Wakefield och började leta efter en ny sångare. Efter ett tag dök Chester Bennington upp med sin fantastiska röst. Gruppen var nu redo att erövra världen.
Deras musikstil var blandning av Hip-Hop, Alternativ Rock och elektronisk musik. Texten i deras låtar innehåller inga svordomar. Det är bara onödigt. Bassisten Phoenix lämnade gruppen efter sina studier men återvände ett år senare. Efter att Chester har blivit medlem bytte de namn till Hybrid Theory. Med nytt namn har de börjat spela på kända klubbar i Los Angeles. Efter deras första inspelning "Hybrid Theory EP" år 1999 gick de ut på Internet med sina låtar för att få så många fans som möjligt. Och det fick de så småningom. Streetwise Concepts blev intresserade och lade ut deras låtar på sin hemsida. Det hjälpte LP få mer fans.
År 2000 hade de tur när de spelade på en av Los Angeles klubbar, de fick kontakt med skivbolaget Warner och påbörjade genast inspelning av en ny album som hette ”Hybrid Theory”. Tyvärr, så liknade deras gruppnamn ett annat bands namn och de var tvungna att byta namnet. Clear, Probing Lagers, Platinum Lotus Foundation är namnen de funderade på. Men de ville ha någonting unikt och det blev Linkin Park till slut. Efter att de har släppt ut ”Hybrid Theory” fick de ett stort genombrott i musikvärlden. De fick fans över hela världen. I januari 2002 var albumet Grammy nominerad till ”Best Rock Album” och ”Best New Artist”. Efter en månad fick de en pris för ”Best Hard Rock Performance” för ”Crawling”. ”Hybrid Theory” var den mest sålda album år 2001 i USA. Efter det gav de sig ut på turnet i USA. Singel ”One Step Closer” kunde man höra mest på radio när den släpptes ut. Den hamnade på topp 20-listan i november 2000 i USA. Sedan släpptes andra singlar som ”Crawling”, ”In The End” och ”Papercut” som var mycket populära.
I juli 2002 släppte de ut ett Hybrid Theory Remix album som hette ”Reanimation”. De gjorde om gamla låtar och lagt till mer specialeffekter i dem. Det finns många kända artister på skivan, t.ex. Black Thought, Prince Paul och Evidence bland andra.

I mars 2003 släpptes albumet ”Meteora” med kända låtar som ”Somewhere I Belong”, ”Numb” och ”Faint”. Singel ”Somwhere I Belong” var ganska populär och hamnade på topplisterna även i Sverige. På den här skivan finns även extra videor som man kan titta på datorn. De handlar om hur LP gjorde skivan.
Linkin Park är en av de bästa grupper som finns, tycker jag. De gör skit bra musik som man kan lyssna om och om igen och det kommer de alltid att göra. Jag ha köpt alla deras skivor och längtar efter nästa. Jag önskar att grabbar i Linkin Park skulle leva och göra musik förevigt.


Fakta om medlemmar

Chester Bennington är född 20 mars 1976 i Arizona, USA. Han började sjunga sedan han var liten pojke.
- "When I was two, I used to run around singing Foreigner songs--there´s tapes of me doing that...Since I learned how to talk I´ve been telling everybody I was gonna grow up to be a singer." – säger Bennington. När han var 15 var han med i en grupp som hette "Sean Dowdell and Friends". När han var 16 var han med i en grupp som hette “Grey Daze”. De släppte ut två album, “No Sun Today” och “Wake Me”. Han var 20 år när han gifte sig med en tjej som hette Samantha. 19 April 2002 fick de en pojke och nämnde honom till Draven Sebastian Bennington.

Joe Hahn var född 15 mars 1977. Han är bra på specialeffekter och har bra fantasi. Handlingarna i In The End videon var hans ide. Den var inspelad på en gammal tunnel som är mer än 60ft under Los Angeles. Han hjälpte att skapa och redigera videor som Papercut och POA. Han skapade även specialeffekter för tv serier som ”X-Files” och ”Dune”.

Mike Shinoda var född 11 februari 1977 i södra Kalifornien. Som bandets grundare är han en av de som gör mest för bandet. Tillsammans med Sparkart har de designat LPs oficiella hemsida och han designade skivomslag för deras album bland annat. Han har också producerat både ”Hybrid Theory” och ” Reanimation” albumen för bandet

Brad Delson var född samma dag som jag var född – 1 December, fastän olika årtal. Han föddes 1977. Brad är en fan av Britney Spears, men vi vet inte om det är hennes musik han gillar eller hennes utseende. Brad gick i Aguora High School tillsammans med Mike Shinoda.
Rob Bourdon var född 20 januari 1979 i Calabasas, Kalifornien. Han började spela trummor sedan han var 11 år. Hans första verkliga uppträdande var på en klubb ”The Roxy” i Los Angeles år 1995. Hans bästa uppträdande var på ett party i Grade 6. När LP gjorde albumet ”Reanimation” behövde han inte spela trummor där för att det var mest elektronisk musik. Han satt och lyssnade igenom ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Om Linkin Park

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2005-10-14

    bra arbeta killen ....

  • Inactive member 2012-05-01

    din tjuv du har snott arbetet från http://www.skolarbete.net/om-linkin-park/

Källhänvisning

Inactive member [2005-09-12]   Om Linkin Park
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=4762 [2024-05-20]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×