Religioners syn på döden

29 röster
53718 visningar
uppladdat: 2005-12-05
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Jag har skrivit om tre religioners syn på döden. Jag har valt religionerna Buddhism, Islam och Kristendom. Jag upptäckte direkt att det inte är så mycket egentligen att skriva om döden. Är man död så är man död. Inte så mycket att göra åt det. Lever man så ska man alltid sträva efter att vara en så god person som möjligt. Följer man bara den strävan så kommer man nog till himlen, om det finns en sådan.

Inom alla tre religionerna så är det rätt fritt att tro vad man vill men det är en tro som generellt gäller för var och en av de tre religionerna. Inom alla så finns det en tro om att komma till något bättre eller sämre än livet efter livet. Det som skiljer religionerna ifrån varandra är istället vägen dit.

Är man Buddhist så finns inte himmel och helvete. Istället så kan man uppnå Nirvana. Ett sorts himmelrike kan man kalla det. Man ska leva sitt liv efter Dharma. Lever man efter Dharma så får man bättre karma och då kommer uppnår man Nirvana. Nirvana är befrielsen till att på nytt födas. För att lyckas uppnå Nirvana så ska man sträva efter visdom, handla rätt och ha koncentration Om man inte lyckas uppnå Nirvana så kommer själen att göra en s.k. själavandring. Själen kommer då att hamn i en ny jordisk kropp när den föds och man har då ännu en livstid på sig att försöka leva rent och uppnå Nirvana

Inom Islam så ser man på döden som en befrielse så länge man har skött sina kort rätt. Om man gjort det kommer man till paradiset och gud. Gud skapade människan och när man dör ska man få komma tillbaka till sin skapare (Allah). Har man istället inte levt efter guds ord så kommer man till helvetet. Den som beslutar vart man tillslut kommer att hamna är gud själv.

Är man Kristen så är det precis som inom Islam. Lever man ett liv efter guds vilja så kommer man till himlen. Gör man inte det så kommer man till helvetet. Det finns en lag som man bör följa om man ska vara lite säkrare på att komma till himlen och det är att ”älska gud och din nästa så som du älskar dig själv”.

Som jag skrev i början av arbetet så har det blivit friare att tro vad man vill. Jag tror att vilken religion man än söker sig till så kommer det ändå att bli bra tillslut. Om det skulle finnas en gud så skulle han/hon inte vara så ond att man hamnade i ett brinnande helvete resten av all tid. Jag avslutar det hela med att istället tänka positivt och avsluta med en rad från en bra och genomtänkt film.


http://sv.wikipedia.org/wi...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Religioners syn på döden

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2005-12-05]   Religioners syn på döden
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=4893 [2024-04-26]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×