Kallt Som I Graven

2 röster
5791 visningar
uppladdat: 2005-12-13
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Kallt Som I Graven
Jag har läst Robert Swindells bok ”Kallt som i graven”.

Boken handlar om en pojke, Link, som bor på gatan. Han är uteliggare i London.
Allt började med att han inte orkade med sin mammas nya pojkvän, Vincent, som bara hackade på honom. Så han pallrade sig därifrån.
Han försökte att få arbete på alla olika sorters ställen t.ex. barer, bensinmackar men han lyckades inte med det.

Så han åkte till London för att se om han hade bättre tur där, men han lyckas inte där heller. Till slut hade han inget annat val än att bo på gatan och han var tvungen att börja tigga för att kunna överleva.
Han träffar en annan uteliggare, hon kallas Ginger, som han blir kompis med. Men efter en stund börjar det hända massa konstiga saker, t.ex. efter en stund försvinner Ginger.
Boken handlar också om en snubbe som kallar sig Shelter. Han har blivit utslängd från armén p.g.a. så kallade ”medicinska skäl”, han har fått för sig att han ska ”rensa” alla gator från skräp d.v.s. uteliggarna, i London.

Link är 17 år och är uteliggare. Han har svårt att vara ensam, ett exempel är när Ginger precis har försvunnit och han lovar sig själv ett löfte, att han inte skulle bli beroende av någon, inte släppa någon nära inpå sig. ”Mitt Nya Jag” kallar han det för.
Shelter är en gubbe, en stor och stel militär typ. Han är inte heller helt frisk, det var därför han blev utslängd från armén, och han är antagligen psykiskt sjuk.
Den här boken slutar ganska tvärt, Shelter har lurat hem Link till Shelters ställe, där så försöker Link ta sig ut efter att ha sett en speciell klocka, men Shelter hinner stoppa honom och lägger sig över Link, Link kvävs nästan men får hjälp i sista stund.

Boken utspelar sig först i Bradford, Yorkshire norra England, där Link är född och senare i London där han bor på gatan. Miljöbeskrivningen är enkel, författaren beskriver t.ex. en smutsig, toalett med kakelplattor, sen beskriver han vädret också om det är t.ex. regnigt eller slask överallt på gatorna. Jag tycker att det är en bra miljöbeskrivning i den här boken, jag tycker om alla beskrivningar förutom person beskrivningar för att det känns som att de är så lätta att få ”kryddade”, det är lätt att det blir för mycket.. Jag tycker att personerna i boken vet man inte så mycket om hur dom ser ut, men jag tycker den var bra ändå, för att man kunde föreställa sig vilken miljö, och hur dom såg ut, det är upp till en själv hur man vill att de ska se ut.
Jag tycker att det är en bra bok, man får se boken från två sidor d.v.s. Links och Shelters, det var ganska kul att få uppfatta boken ur två perspektiv. Men det är inte så mycket från Shelters sida men ändå. Det var bra beskrivningar om omgivningen och känslor, kanske nog mycket miljöbeskrivningar men det stör mig inte. Personbeskrivningarna kunde vara bättre, det sk...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Kallt Som I Graven

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2005-12-13]   Kallt Som I Graven
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=5203 [2024-05-22]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×