Mitt i Steget

1555 visningar
uppladdat: 2009-05-04
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Mitt i steget, en antologi om lederskap och förändring är skriven av Ahelberg, Alfredsson, Berner, Elisabeth, Jubner, Strömblad och Wiren. I mitt i steget berättar ett antal nyckelpersoner från tidningsbranschen om sina erfaranheter, kunskapar, och personliga upplevelser om de själva och de företag de verkar i. Med titeln Mitt i steget menar författarna att man är mitt i sitt uppdrag, att man är fortfarande aktiv i branschen.

Den här boken skrivs för att visa andra framtida arbetare i olika branscher hur man måste vara som ledare främför allt hur man reagerar i olika situationer för att lyckas.

Lederskapet handlar om stolthet, en stark personlighet som fångar allas respekt  och förtroende. En ledares uppgift är att skapa en sådan miljö där det finns plats för att misslyckas. Där kan man se det positiva i negativa situationer.

När vi pratar om lederskap idag så menar vi en person som ledar en viss grupp oavsett könen, men tyvärr så är det så få kvinnliga chefer i medievärlden i dagens samhälle istället så behäshkar männen  i chef och ledar positionen mest. Sant att det finns få kvinnliga chefer i medivärlden men inte sant att alla märker det. De flesta som pratar om detta idag är kvinnor så det är bara vi kvinnor som märker det. Kvinnliga chefer  behandlas annorlunda inte bara från männen utan från andra kvinnliga medarbeare tycker de flesta. Menar man det verkligen när man säger att vi behöver mer kvinnliga chefer ? Knäppast! vem vill ha en kvinna ovanpå som styr?  inte en enda. Det är bara läpparnas bekänelse. Kvinnor blir aldrig upbjudna och  handplockade, värför ska de när det finns män!

För att nå framgång i svåra utvecklingsprojekt måste lederskapet utgå från olika viktiga nyckelord som till exempel öppenhet, tydlighet, delaktighet och informering.Man måste ha en ide för att förverkliga då kan man nå framgång det räcker  inte med pengar, och det går inte att vara främst genom att härma andra för att lyckas.Some ledare måste man vara stark , orka och stå ut med ensamheten,enom att vara tydlig och informera medarbetarna och formulera uppdraget  alltid lättar missionen och öppnar vägen till målen. Det går inte att leda i ett miljö där medarbetarna är motviliga, då misslyckas arbetet och organisationen. Medarbetarnas medverkan och delaktighet är grunden för att nå succe och bygga en väl fungerande organisation som har ett stort frihet att sköta sitt arbete och ansvar för hela arbetsprocessen från visionen till kunderna.

Förändringen av lederskapet skapar inte bara nya ledare utan även nya arbeten för människor som hänger på trenden. Det är alltid det egna pershonligautvecklingen som är det viktigats.Ledare är nog inte något man föds till utan det är tror jag ,något som man lär med tiden och beroende på hur andra uppfattar ledarens personliga egenskapar, syn på framtidens sätt att bemöta andra. Ledaren själv ska kunna stiga åt sidan, alltså inte alltid själv stå i centrum  tycker jag, han/ hon måste lyssna på andras åsikter och utifrån dessa och sina egna synpunkter ta det bästa beslutet. En av de viktigast delarna är nog hur man bemöter sina medarbetare. Att bemöta sina medarbetare som du själv vill bli bemötad. Ledaren ska ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Mitt i Steget

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2009-05-04]   Mitt i Steget
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=58136 [2024-05-22]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×