Skador inom fotbollen

2 röster
6828 visningar
uppladdat: 2009-05-13
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Teori: Jag ska prata lite om skador inom fotbollen. Dom vanligaste skadorna som förekommer ute på planer är skrapsår,skavsår,hjärnskakning,benbrott och stukning. Stukning kan förekomma genom att du trampar snett eller kommer in i en duell.Det som händer när du stukar foten är att Ledbandet tex. i foten töjs ut eller går av. Blodkärlen i runt områder går sönder och det uppstår en inre blödning(blåmärke) som leder till svullnad och som i sin tur leder till ökat tryck i vävnaderna omkring det skadade området, det ökade trycket leder till smärta.

Berätta om vad som ska göra idag på lektionen och målet med lektionen. "Man behöver inte vara bra på fotboll för att spela fotboll. idag ska vi har roligt och göra bra ifrån oss oavsett hur bra man är"

Uppvärmning: Löpning

Börja uppvärmningen utan boll för att få upp pulsen och inte sträcka sig.

Material:

- Fyra koner

- Visselpipa

Ställ ut konerna i salen, satt det bildar en stor fyrkant som man kan springa runt. Sätt på bra musik som är peppande. Meningen är att man ska springa och runda konerna. Medans personerna rundar konerna ska du ge befällande genom att blåsa i visselpipan. Du har tre olika signaler. Blås 1, lägga sig ner på mage. Blås 2, byt håll. Blås tre, stå på ett ben. Du kan även själv välja vad du vill att man ska göra på signalen. Det är en rolig uppvärmning och det krävs att varje person tänker till.

Huvuddel: Mottagning och passning

Material:

- Två bollar per par.

Här ska du dela i klassen satt det blir tre i varje grupp. Använd hela bredden i salen. Det ska stå en i mitten och två på varsin sida av den i mitten med ett rimligt avstånd. Dom två på siderna ska ha en varsin boll. Meningen är att dom med bollen ska passa in i mitten och få tillbaka bollen, men inte samtidigt såklart. Ena börjar och passa in bollen i mitten, den i mitten ska ta emot bollen med knät och sedan passa tillbaka till samma person. Där efter ska hon eller han vända sig om och få en ny passning av personen från andra sidan och göra exakt samma sak. Du kan byta mottagning, tillexempel att man ska ta emot med rumpan, bresida och så vidare. Tänk på att inte köra mottaningen med knät för länge. Dels för att det är jobbigt och inte bra för knät. Rumpan är nog roligast!

Huvuddel 2: Match!

Dela in klassen i fyra jämn starka lag. Använd hela utrymmet och lägg bänkar längst dom fyra hörn i salen där alla lagen får ett eget hörn att hålla till. Varje bänk är även mål. Man spelar mot laget som är tvärs över salen. Imellan åt kan du byta satt man inte får spela mot samma lag. När det blir mål så är match över. Bollen lämnas där den är och dom två nya lagen kommer in och spelar tills det blir mål. Börja med fyra i v...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Skador inom fotbollen

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2009-05-13]   Skador inom fotbollen
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=58179 [2024-04-26]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×