Tal till pappa

2 röster
12983 visningar
uppladdat: 2009-06-05
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Tal

Kära pappa, när jag satte mig ner för att skriva detta tal försökte jag skriva något roligt. Men hur ska det gå, du är ju faktiskt inte rolig.

(Handen ur fickan, och på hjärtat, du är 50 år. FEMTIO år, smaka bara på ordet. Fem-tio, det är hälften av hundra. Det är fem tior. Femtio...)

Vafan firar vi för att du är femtio för? Vafan, du får väl redan handla på systemet, köra motorcykel och gifta dig. Finns det ens någon anledning att bli så förbaskat gamal som du är? Vi sitter här, dricker och leér, men till vilken nytta? Vad ska vi fira lixom? Ska vi fira att vi kan börja kalla dig för gammelsmurfen, pensionären eller kanske farbror Per. Varför firar vi det?

Nej du, farbror Per, Herr gammalsmurf. Vad ska grannbarnen säga nu när du fyllt femtio, du kommer inte längre att vara områdets polis, det är du ju för gammal för. Vad händer om någon gör ett inbrott, ska du jaga tjuvarna med din käpp då? Bita dom med löständerna? Det är ju löjligt.

Nä, det enda nöjet jag kommer att ha av dig är när hundratals människor kommer till vårat hus och frågar "hur kan jag bli lika gammal som dig". Jag hade nämligen tänkt stå i dörren och ta avgift när tusentals vallfärdar till världens 8e underverk. "Det gamla aset".

Efter ett tag när du blivit mer och mer popuplär kan jag börja sälja mirakelkurer till dessa människor. Försöka lura i dem att du är en frälsare av något slag. "Kom och titta, mannen som är äldre än döden", "Kom och titta!". Bli äldre än honom, köp min mirakelkur.

Men kan man verkligen lura i folk att du är någon slags frälsare / gudomlig varelse. Visst att du är världens underbaraste pappa, om än jävligt gammal. Men du är ju polis, och det har du alltid varit. Dina råd handlar inte om att gud har gett dig evigt liv. Dina råd ges snarare till mina panikslagna kompisar som ringer dig klockan 4 på natten och undrar vad man ska säga i ett polisförhör. Efter att de "råkat" slå in dörren till en prippsfabrik, och försökte gå därifrån med några backar öl.

Nä, jag ska inte hacka ner på din ålder mer. Det kanske inte är alltför hemskt. Du ser åtminstonde inte förjävlig ut, ännu. Du har håret kvar på huvudet tillskillnad från dina bröder. Du super fortfarande, och du har fortfarande ett par rediga polisarmar.

Tillskillnad från din bror Larsi så finns det faktiskt lite krut i dina armar. Dom är inte bara fyllda med flabb-fett. Jag har aldrig hört dig klaga på  träningsverk efter att kört en icke-servostryd bil i frankrike. Jag har aldrig hört dig klaga när någon behöver hjälp att bä...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Tal till pappa

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2009-06-05]   Tal till pappa
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=58263 [2024-07-24]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×