Vännen

3737 visningar
uppladdat: 2006-03-26
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Tre månader efter jullovet förändrades mitt liv. Jag ska berätta vad som hände.

Det var första dagen i skolan efter jullovet och jag satt som vanligt och klottrade på min bänk. När det blev tyst i klassrummet presenterade fröken den nya killen, Marcus, som jag ännu inte lagt märke till. Fröken sa åt honom att sätta sig på platsen bredvid mig. Det började med att jag lånade ut en penna, och pang så var jag och Marcus kompisar. Vi hade alltid något att prata om och konstigt nog hade han samma intresse som jag, skräckfilmer. Dagarna gick fort och vi hade väldigt roligt tillsammans. Efter ungefär en månad var Marcus plötsligt borta en onsdag och jag blev den tystlåtna pojken igen.

Dagen efter väntade jag på Marcus i skolkorridoren och hoppades att han skulle komma. Efter några minuter såg jag honom gå in genom skolporten. Jag såg direkt att något var fel. På avstånd såg han hängig ut och när han kom närmare såg jag att han var likblek i ansiktet och att han hade stora mörka ringar runt ögonen. Jag frågade om det hade hänt något men han sa bara att han sovit dåligt. Jag bestämde mig för att inte prata om gårdagen. Vi gick ner till matsalen där de serverade soppa med vitlöksbröd. Jag älskade vitlöksbröd och tog flera stycken men det gjorde inte Marcus. Han sa att han hatade vitlök och höll sedan för näsan resten av dagen. Han tyckte att det luktade så förskräckligt.

Dagen därpå var Marcus sig själv igen och allt var som vanligt. Men efter cirka en månad hände samma sak igen. Marcus var borta en dag från skolan och kom tillbaka med samma bleka ansikte och mörka ringar runt ögonen. Jag började undra och frågade honom flera gånger hur det var med honom, om han var sjuk. Då blev han arg och sa att det inte var något fel på honom, bara att han var lite trött.

Jag kunde inte undgå att märka att det var något konstigt med Marcus. Han visste allt om mig men egentligen visste jag ingenting om honom. Han pratade aldrig om sig själv eller sin familj. Jag visste inte ens var han bodde, bara att det var någonstans inne i skogen. Jag vågade heller inte fråga eftersom jag var rädd att han skulle bli arg. Men en dag, cirka tre månader efter jullovet beslöt jag mig för att smyga efter Marcus från skolan. Det var mörkt ute och fullmånen lyste upp stigen, men när jag kom in i skogen tappade jag ändå bort honom. Han försvann i samma sekund som jag hann blinka. Jag fattade in...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Vännen

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2006-03-26]   Vännen
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=5922 [2024-05-04]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×