Genterapi mot blodcancer

2440 visningar
uppladdat: 2015-02-05
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Två studier har visat att en speciell behandling stärker kroppens T-mördarceller, som har som uppgift att jaga, upptäcka och döda virusinfekterade celler såsom cancerceller. De är en del av immunförsvaret. Forskarna hade som uppgift att ta ut patientens T-mördarceller från blodet och sedan ersätta det med en extra gen som liknar en T-mördarcell, fastän som molekyl som identifierar och förintar cancercellerna. Sedan injicerade forskarna tillbaka T-mördarcellerna i blodet och två av tre patienter blev friska efter den första kliniska prövningen. Klinisk prövning innebär att man gör en undersökning på friska eller sjuka människor för att studera påverkan av ett läkemedel eller behandlingsmetod.

Jag tycker det är bra att forskare har hittat en behandling som ger högre chans att man överlever blodcancer. Just för att cancer är en sjukdom som är svår att bota och att det är allt fler som drabbas av cancer, bland annat av att förstöra lungorna med rökning och förstör huden genom att sola mycket. Många ungdomar dras till rökning och solning pga grupptryck och skönhetsideal i dagens samhälle. Jag tycker det är positivt att forskarna gjorde en klinisk prövning på människor och inte på djur. För jag tycker att det är hemskt att djur ska utsättas för prövningar som bara påverkar oss människor och inte tex råttor som är ett typiskt testdjur i dagens samhälle. Jag förstår själva idén att man inte ska utsätta människor för fara, men jag tycker också det är fel att nästan utesluta människor som alternativ till prövningar. Så genom att ha gjort en klinisk prövning på människor, så har man kunnat bevisa att man kan bota blodcancer på ett lättare sätt idag än förr.

För att förhindra att fler drabbas av cancer, tycker jag att man ska minska importeringen och konsumtionen av tobak oc...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Genterapi mot blodcancer

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2015-02-05]   Genterapi mot blodcancer
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=59560 [2024-07-24]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×