Träning: Stärker kroppen och förbättrar inlärningsförmågan

3987 visningar
uppladdat: 2017-11-24
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete


Foto:
https://thoroughlyreviewed.com

Det är allmänt känt att träning gör att vi både blir mentalt och fysiskt starkare. Fysisk träning gör oss även mer mottagliga för att lära oss nya saker. Gång på gång har forskning visat att elever som tränar regelbundet både får bättre betyg och är mer aktiva under lektionstid. Samma sak gäller på arbetsplatsen. Ju mer aktiva de anställda är, desto mer effektivt arbetar de, både i grupp och på egen hand. 

Handlar om att hitta balans

Tyvärr har antalet människor som dagligen rör på sig minskat. Vi blir allt mer stillasittande, vilket är ett stort problem för vår hälsa och vårt välmående överlag. För att visa att man kan kombinera arbete eller skola med en idrott har flera elitidrottare gått ut och berättat hur de kombinerar allt som ska hinnas med i det dagliga livet. En av dessa är världens bästa alpina skidåkare, Mikaela Shiffrin, vars odds för att vinna hela den alpina världscupen 17/18 ligger på 2.00. Hon lyckades ta examen från skolan Burke Mountain Academy samma år som hon för första gången blev världens bästa utförsåkare. Shiffrin har varit väldigt öppen med att hon tycker att unga idrottare ska försöka balansera sina studier med sin sport, och att man inte behöver välja det ena framför det andra.

Initiativ från idrottsstjärnor

Det är även många kända svenska idrottare och personer verksamma inom svensk idrott som har gjort sina röster hörda om vikten att öka svenskarnas aktivitetsnivåer. För några år sedan gick över 350 sportprofiler ihop och gjorde ett offentligt uttalande om att man måste öka idrotten i skolan. Bland dessa fanns Erik Hamrén, före detta förbundskapten för det svenska herrlandslaget i fotboll, som sa att det var upp till politikerna i Sverige att se till att man ökade idrottsaktiviteterna.

Konditionsträning för bättre inlärning

Forskning har visat att man både blir piggare och friskare om man tränar kondition några minuter varje dag. Genom att öka pulsen under t.ex. en löprunda eller ett spinningpass förbättras kroppens syreupptagningsförmåga, vilket bidrar till att man känner sig mycket piggare. Detta gäller både vuxna och barn. Under flera år deltog ett flertal Malmö-skolor i ett experiment, vars syfte var att visa hur eleverna förbättrade sina studieresultat om de hade en idrottslektion om dagen. Resultaten var häpnadsväckande då de elever som hade idrott varje dag både höjde sina betyg och fick ett starkare skelett och muskulatur.

Det finns alltså flera fördelar med att röra på sig. Fysisk träning gör oss friskare, men också mycket gladare. Det gör att vi är blir mer öppna för att ta in ny information och för att göra någonting av d...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Träning: Stärker kroppen och förbättrar inlärningsförmågan

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2017-11-30

    Behöver du ett lån? Direktkontakt: (silvia19manecchi75@gmail.com) Jag lyckades få mitt lån genom Mrs. Enrica MOLIN som tog mig i kontakt med en viss Mrs. Manecchi Silvia som kunde tillfredsställa mig så snart som möjligt. Om du också behöver en kredit eller om du är förbjuden Bankar var vänlig kontakta Kontakta via e-post (silvia19manecchi75@gmail.com) eller genom ett privat meddelande får du veta hur du hjälper dig

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2017-11-24]   Träning: Stärker kroppen och förbättrar inlärningsförmågan
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60202 [2024-07-18]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×