5 Tips på hur man kan spara pengar på mat under sin utbildning

1419 visningar
uppladdat: 2019-02-24
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete


När man flyttar hemifrån för att plugga så kan det kännas svårt att få pengarna att räcka till allt. Speciellt om man ska lyckas bygga upp ett eget hem samtidigt. Här kommer 5 tips på hur man kan få pengarna att räcka till i köket, och kanske till och med få pengar över till annat kul.
 
1.   Gör storkok – matlådor!
Detta är troligtvis det äldsta och mest uttjatade tipset som du någonsin har hört. Men det går inte att undvika. Att se till att köpa större förpackningar och lagga mycket mat som du sedan kan frysa in och tina upp – speciellt när du inte har lust att laga mat – är mycket billigare än att gå till snabbmatskedjor eller köpa färdiglagade måltider överllag.  
 
2.   Planera dina måltider
Denna hänger väl lite ihop med föregående tipset. Planera vad du vill äta, när du kommer och äta det och när du kommer att behöva matlåda. Handla sedan och passa på att kanske en söndag eftermiddag eller kväll laga mat för de dagar då du inte kommer hinna. Eller i alla fall hacka upp grönsakerna så att det går snabbt och enkelt att laga när det är dags. Se till att alltid ha färdig mat i frysen att tina upp de gånger då du inte har tid eller lust att laga mat.
 
3.   Dela med en kompis när du går ut och äter
Plugga man så har man säkert kompisar som sitter i samma ekonomiska situation. Trots att det är ont om pengar så vill man gärna gå ut och äta i alla fall någon gång i månaden. Tipset är då att dela på en portion med en kompis. Oftast äter man inte upp allt i alla fall. Detta är extra enkelt att göra om det handlar om pizza.
 
4.   Läs tester innan du köper köksredskap
Att hitta bra och billiga köksredskap när man flyttar hemifrån kan vara svårt. Därför är det bra att läsa tester. Till exempel om man vill köpa en bra stekpanna, sök då på bäst i test stekpanna. Det är nämligen mycket troligt att den dyraste stekpannan inte är den bästa, eller att du kan känna dig nöjd med någon av de ännu billigare då de har de egenskaper som du tycker är viktigast. På detta sätt kan man kanske även ha råd med en bra smoothie mixer.
 
5.   Take – away mugg
Många spenderar hundralappar och ända upp till tusenlappar på kaffe i caféer och andra take away ställen varje månad. Om tanken ändå är att ta med kaffet varför då inte köpa en snygg take away mugg att ha hemma? På så sätt kan du ta med dig kaffe morgonen dit du ska istället för att betala tiotals kronor extra för att någon annan gör ditt kaffe. På internet kan du lära dig hur du kan göra ditt favoritkaffe i ditt eget hem.

Lycka till!


...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: 5 Tips på hur man kan spara pengar på mat under sin utbildning

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Simon Liljeqvist [2019-02-24]   5 Tips på hur man kan spara pengar på mat under sin utbildning
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60484 [2020-06-04]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×