Påvisa Protein

1124 visningar
uppladdat: 2020-06-12
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete




Påvisa Protein 

 

 

Protein betraktas en av kroppens viktigaste byggstenar eftersom många av hormoner och enzymer består av protein. Aminosyror är proteinets byggstenar och vissa aminosyror produceras i kroppen. Protein finns nästan i all mat därför brukar vi får stora mängder av den i oss. Syftet med den här laborationen är att undersöka om det finns protein i vissa av livsmedel såsom ägg och mjölk.

 

Material 

2ml äggvita

Kopparsulfat

2ml Vatten 

natriumhydroxid

Provrör med hållare

 

Utförande och Resultat

Vi förbereder två provrör. I det ena lägger vi ett visst mängd av äggvita och i det andra vatten.

I provröret med äggvita lägger vi några droppar av natriumhydroxid och skaka provröret där i samma provröret lägger vi också kopparsulfat. Vi gör samma sak med det andra provröret som innehåller vatten samt vi skaka båda proven. Den provrörets med äggvita ändrar färg till lila det vill säga att det innehåller proteiner och vatten blir ingen ändring den visar innehåller inte proteiner.

 

Diskussion och slutsats:

Enligt vårt resultat kunde vi påvisa att äggvita innehåller protein och det för att det finns peptidbindningar mellan aminosyror och dessa bindningar innehåller kväve atomer som visar lilla färgen när den  reagerar med kopparsulfat. Vattnet visar inte lilla färg för den innehåller inte protein utan det visar bara kopparsulfats färgen dvs den blåa. 



Källor

https://youtu.be/2IuN1SvHKM4

https://ylvahagg.wordpress.com/2011/11/07/pavisa-protein-och-starkelse/

 

Källkritik

Ylvas blogg 

Ylva Hägg som har gjort laborationen och hon är en privatperson. Ylva är Systemutvecklare vid Institutionen för kvinnors och barns hälsa, Forskargrupp Klinisk psykologi i hälso- och sjukvård.

Hemsidan gjort för att påvisa protein, stärkelse. Hemsidan är en blogg, bloggen skrivs den 20111107 och den källan stämmer om man jämföra med andra källor.






...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

https://youtu.be/2IuN1SvHKM4 https://ylvahagg.wordpress.com/2011/11/07/pavisa-protein-och-starkelse/

Kommentera arbetet: Påvisa Protein

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Hasan Ali [2020-06-12]   Påvisa Protein
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60700 [2024-04-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×