Undersöka protein LAB

850 visningar
uppladdat: 2020-06-12
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Undersöka protein  

 

Syfte 

Syfte med laborationer att undersöka och påvisa protein som finns i vardagliga livsmedel.

 

MATERIAL

Löpe 

Mjölk 

Ofärgad vinäger 

Bikarbonat 

Termometer 

Plastpipetter  

4 bägare eller glas

Isbad (glasslåda)

Värmeplatta eller spisplatta

Kastrul

Kaffe filter paper

 

Metod 

1.  50 ml mjölk värms till 40 C med hjälp av en vattenbad eller en kastrull med varmt vatten i där placeras en bägare med mjölk samt termometer i kastrullen. Sen 2,5 ml av löpe tillsätts till mjölken och röras om. Efter några minuter antecknas förändringen av mjölken. Blandning hällas i kaffefilter för att samla ihop massan.

 

2.  50 ml mjölk värms till 80 C på liknande sätt som stig ett. Alltså 2,5 ml av löpe tillsätt och röras om, samt  anteckna förändringen av mjölken efter den har svalnat. 2,5 ml ytterligare av löpe tillsätt blandningen efter att dess temperatur sjunkit till 40 C, samt röra om och anteckna förändringar.

 

3. 50 ml mjölk frysas till 10 C, 2,5 ml av löpe tillsätts och röras om. Förändringar antecknas efter att blandningens temperatur ökas till rumstemperatur. Sedan värms blandningen vattenbad till ca 40 C med omrörning. 

 

4. 50 ml av mjölk i ny bägare och ca 10 ml av vinäger tillsätts med omrörning. 

 

5.  Ostmassan samlas ihop, skärs till bitar och tesked vatten och 2,5 tesked bikarbonat tillsätts ostmassan och röras ihop.

 

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Undersöka protein LAB

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Hasan Ali [2020-06-12]   Undersöka protein LAB
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60702 [2024-04-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×