Varför jämförelsesajter växer sig större på daglig basis

1 röster
974 visningar
uppladdat: 2020-09-30
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Året är 2020, och det har aldrig tidigare varit så viktigt för potentiella kunder att känna sig trygga inför ett köp. Detta på grund av mängder av olika anledningar, bland annat att medvetenheten kring säkerhet på webben ökat markant.

En effekt av det här är att jämförelsesajter av olika slag börjat göra sig kända i olika delar av världen. Hemma i Sverige har vi mängder av stora sajter vars enda syfte är att recensera en/flera produkter.

Tittar man bakåt i historien ser man att människor, genom alla år, recenserat både restaurangbesök till live-uppträdanden — redan innan internet fanns!

Vissa branscher är 100% beroende av postivia recensioner, andra lämnar knappt recensioner i sina branshcer. Till en följd av att internet växt sig stort har nu varje webbplats på nätet ett rykte att ta vara på, samt recensioner av dålig karaktär som kan publiceras nästan när som helst.

Recensioner från andra konsumenter styr

Det är specifikt recensioner som lämnats av andra konsumenter som styr människors köpbeteenden på webben i dagens läge, finns det många studier som visar.

Det spelar ingen roll vilken typ av recension eller jämförelse du är ute efter att göra — det går högst troligen och görs redan framgångsrikt med största sannolikhet.

Svensken letar idag efter recensioner av spelbolag, klädbutiker, apotek och till och med sexleksaker.

Tillskottsbibeln.se är ett perfekt exempel på en framgångsrik webbplats vars främsta syfte är jämförelser. På Tillskottsbibeln.se kan man med enkelhet jämföra kosttillskott från mängder av olika leverantörer i landet.

Enorm betydelse på lokal nivå

I mindre samhällen, där internet kanske inte varit så vanligt förekommande i alla tider, har recensioner alltid vägt oerhört tungt. En dålig recension i en liten stad sprids mycket snabbare och kan leda till ett fatalt rykte på kort tid — något som är livsfarligt för en näringsidkare i dagens läge, i synnerhet med tanke på förekomsten av recensioner i sociala medier och möjligheterna att dela innehåll enkelt.

Forum för att recensera produkter/verksamheter

Det är vanligt förekommande att människor diskuterar produkter eller verksamheter som uppfört sig dåligt på diverse forum, exempelvis MimersBrunns egna forum.

Även Flashback är ett svenskt forum som inte bara är känt för sin hårda ton men även alla fantastiska diskussioner kring diverse dåliga produkter, verksamheter och näringsidkare som potentiellt försöker fuska med skatten.

Inte ovanligt med sabotage av konkurrenter

Då det är enkelt att lämna en recension på nätet och bokstavligen vem som helst kan göra det kan det ibland leda till att människor lämnar negativa recensioner för verksamheter man vet sina konkurrenter bedriver. Jag som skriver den här artikeln har personligen erfarenhet av att människor lagt upp bilder på spyor på sina konkurrenters Google Maps-sidor i syfte att avskräcka folk från att besöka restaurangen.

Några råd till någon som bedriver en verksamhet år 2020

Bedriver du en verksamhet på webben år 2020 - ta makten över dina sociala medier och ditt rykte! Låt inte människor lämna negativa recensioner utan att du bemöter recensionerna i fråga.

Bemöt alla negativa recensioner, hur obekvämt det än känns — och se alltid till att du vänder en...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Varför jämförelsesajter växer sig större på daglig basis

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Nabil El Alaoui Sossey [2020-09-30]   Varför jämförelsesajter växer sig större på daglig basis
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60749 [2024-04-26]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×