5 sätt att umgås tillsammans som familj

3307 visningar
uppladdat: 2020-11-08
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Coronapandemin har verkligen förändrat vårt dagliga liv, och många känner sig inte bekväma med att träffa kompisar som förut. Detta har lett till att många spenderar mer tid med sin familj. Och det är oftast något väldigt positivt. Men många känner att de inte riktigt vet vad de ska hitta på tillsammans, eftersom man är så vana vid att man kan åka iväg på aktiviteter och evenemang som nu är inställda. Här kommer fem tips på vad man kan göra som familj för att komma närmare varandra och ha det riktigt mysigt!

 

1.    Spela sällskapsspel

Att spela spel eller lägga pussel är något som funkar för de flesta familjer. Det gäller bara att man hittar rätt spel och att man tar sig tid. Här är några tips på sällskapsspel som är riktigt roliga om familjen består av vuxna och lite äldre barn:

-        Exploding kittens

-        Cluedo

-        Settlers of Catan

-        Risk

-        Pandemic

-        Bears vs. Babies

2.    Träna tillsammans

Att träna är både roligt och bra för hälsan. Nu för tiden finns det många utegym att träna på där ni kan testa att lyfta stockar och liknande. Men ni kan så klart köra på något klassiskt och ta med er en basket- eller fotboll ut och möta varandra i en hård kamp. På vintern kan ni ha snöbollskrig eller åka pulka och skridskor, och på sommaren kan ni bada och ha vattenkrig. Poängen är att när hela familjen kommer ut tillsammans med en gemensam aktivitet så blir det riktigt kul.

3.    Grilla

Det är nog ingen överdrift att påstå att de flesta svenska familjer grillar då och då om sommaren, men det kan man göra hela året. När det är lite kallare ute kanske ni tar en vandring i skogen och avslutar på en grillplats med vindskydd, eller så satsar ni ordentligt och bygger en modern grillstuga på tomten när ni kan sitta och kura utan att frysa. Låt barnen vara med och fixa tillbehör till grillningen och glöm inte att avsluta med marshmallows. Och kan någon av er spela gitarr är detta så klart väldigt passande för lite lägereldssång!

4.    Åk på sightseeing

När man är på semester känns det nästan som en nödvändighet att man åker och tittar på sevärdheter, men hur många fornlämningar, muséer och parker finns det egentligen i er närhet som ni inte har besökt? Varför inte ta en tur nästa gång ni är lediga och leka turister i er egen stad?

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: 5 sätt att umgås tillsammans som familj

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Johan Nilsson [2020-11-08]   5 sätt att umgås tillsammans som familj
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60775 [2024-05-20]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×