Bokrecension: De tre musketörerna av Alexandre Dumas

22 röster
23851 visningar
uppladdat: 2006-11-08
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Person beskrivningar

D’Artganan - en ungdomlig adelsman från Gascogne (syd-väst i Frankrike), duktig fäktare, pratglad och nyfiken person och vän till musketörerna Athos, Aramis och Porthos. D’Artganan har även en betjänt som heter Planchet, Planchet är en kunnig individ som känner till hur man skall göra för att klara sig. D’Artganan är även förälskad i fru Bonacieux.
Athos - äldst utav de alla, stilig, elegant och förnäm person som är olik de andra goda vännerna. Athos har även en vacker och klangfull röst, är inte längst av dem men tar ändå dem i brottning, dessutom var han en utomordentlig ryttare, fäktare och även en synnerligen lärd människa. Med andra ord en mycket exceptionell musketör. Athos är inte en så öppenhjärtad person, för det är som en sorg över honom.
Athos har en tjänare som heter Grimaud vilket är en förstående människa.
Porthos - längst av vännerna, duktig fäktare som vägrar att ta en förlust även en självgod man.
Har även en betjänt som heter Mousqueton, Mousqueton är en duktig lasso kastare vilket hjälper dem, är även en god kompanjon till Porthos.
Aramis-vacker och vänlig musketör som har lätt med kvinnor, har velat börja vara en präst ända sen han var 17. Aramis har även en betjänt som heter Bazin, Bazin lyder minsta vink och säger inte emot Aramis, en pålitlig betjänt.
Kapten de Tréville – kapten för musketörerna och en god vän åt ”de tre musketörerna” och D’Artganan.
Anna av Österrike - Frankrikes drottning hamnar i en sorts knipa.
Ludvig XIII – kungen över Frankrike är inte så lojal och kär till drottningen och lätt övertalad från kardinalens sida.
Fru Bonacieux – drottningens kammarpiga förälskad i D’Artganan, ung och trogen piga åt drottningen som med nöje hjälper henne ur knipa. Även lyckligt gift med herr Bonacieux.
Herr Bonacieux – handelsman, god vän åt Kardinalen och gör även vad han säger, äldre man som inte är vänlig, en girig man som inte är så förälskad i fru Bonacieux.
Kardinalen – den franska statsministern styr över Herr Bonacieux, har något emot drottningen och vill sätta dit henne, en ond person helt enkelt, försöker få lite som han vill genom att övertala konungen.Recension och miljö beskrivning

Det börjar med att Kapten de Tréville har fått höra att en av sina musketörer har hamnat i finkan. Kapten de Tréville blir förvånad, och tar sig ett snack med Ers Majestät i Paris, Kaptenen får höra att ”musketören hade hotat fyra poliser”, Kapten de Tréville vet att det inte stämmer och övertalar monarken om att musketören är oskyldig.
Kardinalen pratar omkull kungen om att kungafrun har varit otrogen mot konungen, kungen blir ilsken och ber en av sina tjänstehjon att titta igenom drottningens brev och se om det stämmer att kungafrun har varit otrogen mot han. Drottningen blir både besviken och arg på konungen och ber om att låta kungen göra det själv, hon blir ner talad och visar tjänaren breven, kungen ser brevet och inget om kärlek det står konungen blir snopen och lättad.
Monarken bestämmer som tröst till drottningen en bal, och ber drottningen att ha ett smyckes halsband som hon fått i födelsedagsgåva, drottningen (som gett bort halsbandet till hertigen av Buckingham) svimmar nästan av och säger javisst, medan hon begriper att kardinalen har något med saken att göra. Drottningen får panik och tänker att någon har meddelat kardinalen om smycket. Plötsligt hörs en svag röst, det är fru Bonacieux som hade hört hela samtalet frågar om hon kunde hjälpa till. Skulle ni kunna skicka ett säde bud till hertigen i England, frun sa att hennes man kunde göra det, detta skulle bli en jätte skandal om detta kom ut säger kungafrun.
Fru Bonacieux sprang hem till hennes simpla hus och sa till herr Bonacieux (som hade suttit inne och troligen blivit övertalad av kardinalen) att det var ett viktigt brev från kungafrun. Herr Bonacieux som har blivit ”hjärntvättad” tackar nej till erbjudandet. Herrn rider iväg och medan frun blir sur så kommer D’Artganan in störtande genom dörren (som har hört hela samtalet) och tackar ja till uppdraget. Därefter så begär han permission till sig själv och ”de tre musketörerna” D’Artganan samlar ihop dem och rider iväg. De goda vännerna rider iväg med deras betjänter.
Kardinalen som troligen fått reda på det genom herr Bonacieux, försöker stoppa dem till varje pris. Musketörerna möter på hinder i den täta skogen och förlorar alla förutom D’Artganan och Planchet. D’Artganan som älskar Fru Bonacieux fortsätter mot England.
Hästen dör och de måste döda för att komma med på en båt.
De möter hertigen som ute i skogen och jagar, han läser brevet och förstår att tiden är knapp, de rider till palatset hertigen har en guldnyckel till en lönndörr (som knappt syntes).
Där inne var det gula sidentapeter, en riktigt välgjord tavla av Anne av Österrike med en ram av blå sidenband och under det fanns ett kassaskrin med smycket.
Men det är skadegjort, det är kardinalen som gjort det säger hertigen argt.
Det blir hetsigt att hinna lappa ihop det, men betalar 6000 pistoler för att få det ordnat till övermorgon. D’Artganan som nästan inte har någonting tackar nej till erbjudande om pengar, fyra fina hästar och den rätta vägen hem, men därefter tackar ja för att sluta som vänner när de skiljs. D’Artganan rider hem fridfullt med hjälp av hertigens tips.
Men hur blir det med drottningen och smycket, och vart har tagit vägen fru Bonacieux och hur blev det med Porthos, Aramis och Athos och deras tjänare?
D’Artganan vet att Mylady har något i kikaren letar efter henne på vägen till Saint Germain, men vad är det för duell det handlar ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bokrecension: De tre musketörerna av Alexandre Dumas

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

 • Inactive member 2006-11-08

  Coolt

 • Inactive member 2008-02-10

  Du får nog kämpa lite med din

 • Inactive member 2008-05-19

  Kan du säga mig om vad som hän

 • Inactive member 2009-03-11

  Din stavning och grammatik är ju inte den bästa...

 • Inactive member 2009-03-11

  Din stavning och grammatik är ju inte den bästa...

 • Inactive member 2010-10-09

  asså nej! Dålig men du fick ändå 5 STARS

Källhänvisning

Inactive member [2006-11-08]   Bokrecension: De tre musketörerna av Alexandre Dumas
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7052 [2024-07-23]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×