Om Ramses II

5850 visningar
uppladdat: 2007-10-19
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Ramses II föddes någon gång mellan 1304 – 1324 f.kr. och dog ca 1224 då han hade blivit farao vid ca 24 år och regerade i ca 64 år och blev 90 år gammal. På den tiden var genomsnitts längden ca 40- 50 år. Så han blev ganska gammal.
Hans föräldrar var Sethos I och drottning Tuya. Deras första son dog ganska tidigt, så Ramses blev snart den äldsta sonen. Innan Tuya gifte sig med Sethos var hon en ”vanlig” flicka.

Efter att han hade varit med i en militärisk träning fick han ett stort ansvar av sin far och fick bygga klart byggen och ta hand om uthuggningen av obelisker. Dessutom byggde han ett eget tempel i Abydos helgat åt Osiris. När Ramses far dog år 1279 blev Ramses Farao.
Den mest ihågkommande av Ramses drottningar är Neferatari. Kanske var Neferatari av utländsk härkomst, för hennes ljusa hy och hennes röda kinder tydde på detta. Hon fick förmodligen sitt namn efter deras vigsel som hyllar hennes skönhet. Tillsammans med alla hans fruar fick han ca 90 barn och många överlevde!
Under Ramses 24:e regerings år dog Neferatari. Han byggde då till henne delvis Abu Simbel och gav henne en vacker grav som hette QV 66 i drottningarnas dal.
Ramses II är den farao som har låtit flest statyer och monument uppföras åt hans ära.
När Neferatari dött blev Istnefret Ramses stora gemål. Med henne fick han bland annat Merenptha. När Istnefret dog i hans 44:e regeringsår Gifte han sig men en hettisk prinsessa som kallades Maathorneferure. Det sägs att istnefret tog sitt liv för att Ramses utan att ha dåligt självförtroende skulle kunna gifta sig med den hettiska prinsessan och på så sett behålla freden. Om det är sant eller inte kommer vi nog aldrig att få veta.

Många beskriver Ramses II som en mycket vacker och ståtlig farao. Även när han hade blivit äldre var han vacker. Seth var Ramses favorit gud och han beundrade honom väldigt mycket. Därför har många frågat sig om Ramses färgade sitt hår rött för att likna sin förebild, Seth. Men det kan ha varit någonting som gått i arv, från sin far.
Ramses kännetäcken var hans stora lite sneda näsa. Den är iallafal något han ärvde från hans far, Sethos. Ramses anses vara en förebild för faraoner. Alla faraoner som levde efter honom har blivit avbildade så att de liknar honom.

År 1881 upptäcktes Ramses II:s mumie i Deir el-Bahri och finns bevarad på Egyptiska museet i Kairo. Undersökningar som forskare har gjort visar på att Ramses var ca 172,5 cm lång och att han hade åderförkalkning. På 1970-talet fick Ramses ett pass för han fick svamp och därför fick han flyga till Frankrike för att bli kvitt svampen. När man hittade Ramses II mumie upptäckte man att näsan hade behållit sin form, något som oftast inte sker hos mumier eftersom näsan inte har några ben och därför plattas till. Anledningen till detta var att ba...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Om Ramses II

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2007-10-19]   Om Ramses II
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8656 [2024-04-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×