Spelar roll?

2988 visningar
uppladdat: 2007-12-14
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Grått väder, vatten pölar ligger på den hårda kalla asfalten. Elin kommer gående nerför gatan. Hennes svarta hår hänger nerför axlarna , hon är arg , Moa hennes världsbästis har legat med hennes kille Patrik. Jävla svin! På festen i lördags då Elin gått hem tidigare för att på söndag morgon spela innebandy match vid 09:30.

Moa och Patrik hade gått hem till Moa, hennes föräldrar var ju bortresta till på måndagsnatt. Dom hade till och med gjort det i Moas föräldrars dubbel vatten säng. Tanken på att dom legat och smekt varandra gjorde Elin så vansinnig att hon inte visste vad hon skulle ta sig till av vrede. ”Jag hatar verkligen dom” tänkte hon ilskt för sig själv. ”tänker ALDRIG prata med någon av dom igen”, nu va hon så arg så hon va tvungen att stanna och sparka på en soptunna som stod bredvid en lyckstolpe. Jag trodde verkligen att Patrik älskade mig. Om båda vart påverkade av spriten som bjudits på festen så skulle hon inte vart så ledsen och arg som hon var nu, Hallå!? När man blir full så vet man ju inte vad man gör, för om dom vart det så skulle det ju inte vart seriöst det dom gjort. Men ingen av dom hade vart påverkade hade Moa sagt när Elin hade frågat.

Elin står vid tunnelbanan och väntar på tåget mot Haganäs där hennes mamma och hon bor i en lägenhet. En trång liten ful 1. Hon har bott där med mamma Anette sedan hon var 13 år. Elin är nu 16 och går Barn & Fritid på gymnasiet i stan. Elin går av tåget och svänger höger mot lägenheterna vid lilla Haganäs centrumet. Hon tar fram sin sista cigarett och tänder den, Mamma vet att hon röker, hon köper ut också. Hon säger att man får göra som man vill så länge man kan ta ansvar för det man gör/gjort. Hon stanna till och röker dom sista blossen på ciggen och fimpar den i soptunnan som står bredvid. Hon drar ett djup andetag och börjar gå igen. Det gör ont i hela kroppen.

Hur kunde dom göra såhär mot mig? Min allra bästa vän och min som jag vart tillsammans med i 3 år, Hur kan man?! Elin öppnar porten till lägenhetsbyggnaden och halvspringer upp för trapporna. När hon står framför dörren till lägenheten och ska precis sätta i nyckeln i dörrlåset så hör hon en bekant röst som säger ”Elin, jag vill verkligen prata med dej om detta.” Patrik!, Fan också! Varför kan han inte bara låta mig vara ifred!?. ”Snälla Elin säg något”. Elin vänder sig om och kollar rakt in i Patriks ljusblåa ögon. Hon börjar få tårar i ögonen nästan. Han är så vackert fin tänker hon, men snabbt så ändrar hon sig och vänder sig tillbaka till dörren för att låsa upp ”får jag följa med in?!” Nej det får du inte och så öppnar hon dörren och går in med, Med en hård smäll så stänger hon dörren framför ögonen på Patrik och låser om sig. Hon vet att hon en dag måste hon prata med Patrik men den dagen var inte idag.

Hon tar av sig jackan och hänger upp den. Hon lyssna skarpt om Patrik fortfarande är utanför men det verkar vara knäpptyst. Hon går till köket och sätter på tevatten sedan går hon in på sitt rum och tar fram kortet på Patrik och henne, dom kysser varandra. Hon funderar om hon ska slänga det, hon bestämmer sig snabbt och river sönder det och slänger ner bitarna i papperskorgen, hon ser dom åka som en virvel ner. Hon går tillbaka till köket och häller varmvattnet i en kopp, hon öppnar skåpet över spisen, fan måste morsan alltid köpa så många olika tepåsar. Hon tar vanilj, hon tar koppen och går in till sitt rum, hon stannar och ser runt i rummet, stökigt kan man inte kalla det . Hon sätter sig vid datorn och loggar in på msn. Moa är inte inloggad inte Patrik heller. Men hon orkar igentligen inte bryr sig , syrran är inte heller inloggad , hon jobbar antagligen. Elins syster är 20 år, har en 3:a i Göteborg. Hon har mer pengar en morsan kommer Elin på.

Anna, hon arbetar som advokat. Elin och hon hade bra kontakt innan hon började jobba, sen flyttade hon. Hon brukar skicka pengar till morsan, morsan får ju bara 14 000kr i månaden, 1:an kostar 3 000kr i månaden och hon måste betala skatt, när hon gjort der så har hon bara 7 000kr kvar, efter att betalat hyran så har hon 4 000kr kvar. Det räcker inte, Elin längtar verkligen efter Anna. Hon var alltid där när Elin behövde prata. Efter att Anna flyttat så ringde dom varandra varje kväll och prata om hur dagen hade varit. Men Anna ringer aldrig längre. När Elin ringer så är hon aldrig hemma och när hon är det så har hon inte tid att prata. Elin har slutat ringa. Men nu har hon lust att ringa och bara prata ut. Men hon hejdar sig själv. Anna borde ringa. Elina tänker inte ringa, det hade hon lovat sig själv att inte göra och Anna är endån inte hemma.

Elin känner sig dålig. Hon går till toaletten för att ta febertempen, 38,3 feber. Det är ju bra endån, då slipper hon gå till skolan imorgon. Att se Moa i ögonen och sedan sitta där som världens ensammaste. Nej Elin ville verkligen inte vara med om något sådant. Hon går till köket och vänder sig imot öppningen i väggen för att sedan titta upp för att kolla på klockan ovanför för att se hur mycket den är, 15:20. Morsan kommer vid 00:00. hon går in i hennes rum igen för att byta om till mysbyxor och myslinne. Hon går till det lilla trånga vardagsrummet och slänger sig ner i skinnsoffan. Hon tar fjärran och börjar kolla kanaler, 1:an är det nyheter hon byter till 3:an där det är Melrose Place, hon kollar lite sedan känner hon hur ögonlocken börjar bli tynger och tynger, efter ett par minuter så somnar hon.

Elin vaknar med ett ryck av att dörren låses upp och dörren öppnas. ”Men Elin! Ligger du här och sover.”, det var morsan. ”mm, det gör jag” får hon till svars.” Jaha men du, gå och lägg dej i din säng nu” ”okej men mamma jag är sjuk. Jag har 38.3” ”jasså, men lägg dej och imorgon så stannar du hemma och försöker bli frisk” ,”Jo”. ” är dina cigaretter slut Elin?” ropar mamma från köket. ”Ja hurså ?”, ” Jag köpte nya till oss innan jag åkte hem, här har du” , ” Tack, älskar dej”, ” Älskar dej med gumman”. Elin reser sig upp och går ut mot hallen för att ta sin tändare ut jackfickan . Sedan går hon in på sitt rum och tar fram en cigg ur paketet och tänder. Hon funderar länge på vad som kommer att hända mellan Moa och hennes bästisvänskap, ska hon förlåta sin livskamrat eller ska hon gå vidare och glömma Moa. Elina förstod inte hur man skulle kunna vara bästa kompisar efter att fått redat på hur sin bästa kompis har legat med ens kille. Nej, Elin ville inte förlåta Moa. ”Som man bäddar får man ligga” brukar mamma säga när hon inte orkar gå och handla cigaretter.

Men nu är inget som det var innan Det kommer aldrig bli som det var innan . Hon släckte cigaretten och la sig ner i sängen för att sova, men det går inte att sova. Tanken och bilden på att Moa och Patrik att Patriks rumpa hade legat och guppat medan han legat över henne och hon hade haft benen isär. Elin kände hur det började svida i ögonen, hon försökte tänka på något annat, men svidandet i ögonen och kroppen satt där.

Elin vaknade plötsligt, hon tittade på väckarklockan som stod på en stol bredvid sängen, klockan var 10:00. Hon hörde mamma Anette slamra med tallrikar ute i köket. Hon plockade antagligen ur diskmaskinen. Elin tog upp en cigarett och gick ut u vardagsrummet. ” Har du sovit gott gumman min” ropa mamma, ”jo vars själv då?” ” Jo då, men du se till att frisk Elin, du missar så mycket i skolan”, ”Jag vet jag ska försöka bli frisk tills imorgon”, Elin fimpade och la sig ner i soffan. Hon hade bestämt sig. Moa och Patrik var ett avslutat kapitel i hennes liv. Nu hade hon vänt blad och nu ska hon gå vidare men liv och lust!. ” Jag åker nu gumman” ropa mamma från hallen, ”aa hej då”. Dörren stängdes och Elin låg kvar i soffan. Jag kommer klara detta sa hon för sig själv. Ringklockan ringde plötsligt på dörren. Kan det vara morsan som glömt något? Nej, hon låste inte. Om det vart hon skulle hon ha känt på dörren om den var låst. Elin tvekade en sekund, sedan reste hon sig och gick mot dörren. MOA! Shiit! Vad ville hon? Fast Elin visste redan, Elin öppna dörren, dör stod hon, Moa. Hon som hade legat med Patrik. Elin rynkade på ena ögonbrynet.”Vad vill du?” fråga hon. ”Jag ville se om du är okej” OKEJ! Vad fan tror hon. Elin kände hur hon hade lust att smälla igen dörren framför Moa, men hon hejdade tanken och kom tillbaka till verkligheten. ”Så hur är det?” ” Skit! Vad trodde du?”, ”det var det svaret jag var rädd att få”. ”Jaha men jag ska på Toa, Ha de!” Elin skulle precis stänga dörren men då hörde portdörren öppnas och någon gick upp mot Moa och Elin. Plötsligt såg dom båda vem det var. Patrik, han stanna upp och kollade på Moa. Han log inte. Sen så kolla han på Elin, han gav henne ett försiktigt leende. Elin började få nog! ”Vad vill ni två mig?! Gå och knulla eller något!” Elin smällde igen dörren och låste snabbt. Hon hörde hur Patrik lät arg medan han pratade med Moa. Elin fick tårar i ögonen. Hon rusar in på sitt rum och slänger sig ner i sängen.

Allt var ett helvete, precis allt! Hon ville bara dö! Hon ringde Annas mobil, ”Hej det är Anna” ”Hej, snälla Anna kom hem! Allt är ett helvete här! Snälla jag måste verkligen få träffa dej!” När Elin lagt på efter 20minuters samtal så kände hon att hon mådde bättre. Anna hade blivit glad men orolig, hon skulle ta flyget imorgon till Stockholm , sedan skulle hon komma och hämta Elin i skolan. Elin hade lovat att gå till skolan. Äntligen så skulle hon få prata ut och äntligen så skulle hon och Anna bara ängena tid till varandra. Elin kände hur den där smärtan och argsintheten lyftes ut henne. Det kommer att bli bra, det vet jag tänkte hon för sig själv.

Morgonen därpå vakna hon, tog sin morgon cigarett, packade ner skolsakerna. Sedan gick hon. Det var lite spänt första lektionen men Elin var med dom andra tjejerna sedan. Dom var verkligen trevliga, Elin hade bara vart med Moa innan, dom hade nästan aldrig snackat med dom andra. Men nu kände Elin att det var slut med det. Moa var med på arbetet som hon och Elin hade börjat med tillsammans. Men på rasterna satt hon och skrev. På lunchen såg Elin Patrik, han kom halvt nerspringande från spiraltrappan. Han stanna upp när han såg Elin. Hon kollade på honom medan hon gick mot utgången. Hon kollade sedan på Moa, hon såg ensam ut, men det var ju det hon var. Dagen gick fort och Elin och Moa hade bara sagt hej vid skåpen på morgonen och Hej då när dom nu tog sina saker vid skåpen. Elin mobil började durra. ”Hej det är Elin” , ”Hej det är syrran! Jag står utanför skolan, kommer du nu?” ”Jo, puss” , ”Puss”.

Elin tog sin väska och jacka och gick ut. NEJ! Anna står och pratar med Patrik! Anna tittade mot Elin och vinkade att hon skulle komma. Elin tvekade men Anna hade ju kommit för hennes skulle så hon va ju tvungen att gå till henne. Hon började gå mot dom. Hjärtat slog fortare och fortare hon började bli svettig i handflatorna. ”Hej lillsyrran har saknat dej så mycket”, ”Hej Elin”, det kändes som Elin skulle explodera. ”Eh, Anna kan jag få prata med dej, ensam” Anna såg ovetande ut men följde med endån med. ”Vad är det Elin?, är det något som hänt mellan dej och Patrik?” ”Jo, han hade sex med Moa i lördags. Jag fick reda på det för 3 dagar sen” Elin försökte hålla inne med tårarna men hon kände hur en flod av tårar bara ville ut, men hon harklade på sig och floden av tårar rann som en hård sten ner till bröstet. Anna undra hur det hade gått till och varför , om jag hade fått några svar på frågar jag antagligen ställt. Men jag sa bara att jag blivit tyst och gått därifrån. Jag vill helst inte prata om det när Patrik finns i närheten. Båda vände sig om mot hållet där Patrik stod, fast det fanns ingen Patrik kvar där. Anna kollade på Elin och gjorde en grimas. ”hur kunde han? Asså fan Elin!” Anna kramade om Elin och höll henne i ett hårt men tryggt grepp. Elin kände att allt blev lättare och hon kunde le igen. ”Kom så tar vi en fika!” sa Anna och tog Elin i handen och kramade den hårt. Dom tog tunnelbanan mot gammal stan och gick mot kaféet Sture katten. Elin hade varit där många gånger innan fast det hade vart med Moa. Ibland hade Patrik också varit med. ”Vad är det?” frågar Anna, ”Nä, Moa och ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Spelar roll?

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2007-12-14]   Spelar roll?
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8986 [2024-05-05]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×