Beck Advokaten

5516 visningar
uppladdat: 2008-01-19
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Filmanalys av Rolf Björlinds Beck Advokaten

I anslaget till filmen Beck Advokaten med manus av Rolf Björlind ser man en gammal kvinna rulla sin man i rullstol nere i Stockholms hamn. De är på väg till tingsrätten där mannen ska stämma ett Mark Invest för att ha förorenat deras dricksvatten som har gjort så mannen har insjuknat och har en dålig diagnos. Deras advokat heter Peter Hansson och är respekterad inom rättsväsendet. På kvällen går paret och advokaten ut och äter på en restaurang och då får man träffa en ny karaktär i filmen som heter Ulrika Lind. Det äldre paret går men Peter och Ulrika stannar kvar och dricker ett glas vin. Sedan följer Ulrika med Peter hem och de öppnar en flaska champagne för att tillslut hamna i sängen där Peter Hanson blir brutalt mördad och Ulrika svårt chockad. Det är nu man förstår att filmen går ut på att Beck och hans kollegor ska lösa denna mordgåta.

Huvudkaraktärerna i filmen är Martin Beck och Gunvald Larsson. Martin Beck är kommissarie och leder utredningen. Det märks att det inte är Becks första utredning utan att han har hållit på länge, kanske lite för länge. Man ser detta på hans skrynkliga kavaj ingen direkt slipsknut påsar under ögonen och håret står åt alla håll så det ser ut som han inte sovit på 4 dygn. Gunvald Larsson Becks kollega är tvärtemot Beck han ser stilig ut i sin väl strukna märkes kavaj och vattenkammat hår. Gunvald har även ett temperament som gör honom speciell han är väldigt aggressiv och tappar lätt fattningen. Beck däremot är lugn och metodisk.

Filmens spänning byggs upp hela tiden ju närmare Beck kommer den lösningen som han tror är rätt. Men helt plötsligt slår hela filmen om för att man har hittat ett nytt bevis som bevisar att Ulrika Lind är mördaren. Men ingen förstod hennes motiv för än hon berättade att hennes mamma hade blivit våldtagen av en man som Peter Hansson sedan försvarade. Och hennes mamma förlorade målet och gick ner sig i tung depression som slutade med att hon tog sitt liv.

Slutet består av att Gunvald Larsson som har haft inre tjänst p.g.a. Ett skottdrama han var med om i filmen innan. Och nu friades han av internutredningen. Det gamla paret fick Leif Silbersky som ny advokat och vinner målet mot Mark Invest.

Filmens genre skulle jag vilja säga är en kriminalthriller.

Film musiken används för att göra filmen mer spännande. Det finns flera exempel i filmen där man använder den för att man ska tro att personen är iakttagen.

Budskapet är att något man gör får man alltid tillbaka på ett eller annat sätt.

Min bedömning är att detta är en av det bättre Becka filmerna och jag är en Beck ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Beck Advokaten

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2008-01-19]   Beck Advokaten
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=9114 [2024-07-24]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×