Hur kan man lösa problemet med våld mot kvinnorna?

5639 visningar
uppladdat: 2008-02-02
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Våld mot kvinnor förekommer allt oftare idag. Varje dag ser man rubriker om våldtäkter, misshandl, våld i hemmet, könsstympning och t.o.m. mord (inte minst s.k. hedersmord) på kvinnor. Kvinnor i alla åldersgrupper råkar ut för sådant, ingen går säker. Milliontals kvinnor utsätts varje år för misshandel och andra former av psykiskt och fysiskt våld. Det kan vara någon man har eller har haft en nära relation till, eller så kan det också vara någon man inte känner alls. Problemet är utbrett över hela världen oc hittills har man inte kommit på någon bra lösning.

För att förstå problemet bättre ska jag presentera några exempel på vad som kan orsaka det. Den viktigaste orsaken är att män vill känna makten och han kontroll över kvinnorna. Så har det varit sedan stenåldern, och det kommer att fortsätta om vi inte löser det på ett bra sätt. Det finns många länder där kvinnor inte har några rättigheter alls, där de behandlas värre än djur. Varför ska det behöva vara så på 2000-talet?

Sedan alla de kvinnorna som blir misshandlade och trakasserade av sina pojkvänner och män. VARFÖR stannar de och fortsätter att tro på att det var sista gången det blev slagna och förnedrade, varför förlåter de om och om igen om de innerst inne vet att det kommer ändå att fortsätta? Hur naiv får man vara? Många vågar inte anmäla brotten till polisen, för att de är rädda att det ska bli värre, eller kanske hoppas de att det äntligen tar slut någon gång? Eller de som helt enkelt skäms för hur de har det, så de döljer sig bakom fasad. Öppna era ögon och se er omkring! Våga be om hjälp!

Som varje problem får detta också sina följder. För det första kommer allt fler kvinnor att skadas eller dö om våldet inte stoppas. Majoriteten av kvinnorna är rädda att gå ut ensamma när det är mörkt. De känner sig hjälplösa och hotade. Utsatta. Många mår dåligt psykiskt och behöver hjälp. Barnen som växer upp i sådana familjer använder oftast våld senare i livet, för att de tror att det är så man ska göra, för att de inte hade någon förebild, någon att se upp till, när de var små.

Men vad finns det för lösningar?
Min personliga åsikt är att det är viktigt att man höjer straffen för gärningsmännen. Alla har väl någon gång blivit förvånade när de läst artiklar som handlar om våldtäktsmän och sexförbrytare som får några månaders eller bara ett års fängelsestraff för sina brott. Och efter att de släpps begår de i de flesta fall samma brott igen.

Sedan borde man ha fler telefojourer, kriscenter och mottagningar som har öppet dygnet runt, där våldutsatta kvinnor kan få stöd och hjälp för att förändra situationen de befinner sig i. De ska också kunna erbjuda skyddat boende och skyddad identitet om så behövs.

Jag tycker också att det borde finnas fler barn- och ungdomsmottagningar dit barn i utsatta familjer kan komma och prata ut om sina problem. Nuförtiden finns det ett stort antal barn och ungdomar som undrar varför det är så i deras familjer och som lider av detta inombords och inte vågar lita på någon och berätta om sin situation. Det är först och främst de som måstee få fler möjligheter att få stöd. De ska få känna att det finns människor som bryr sig, att de inte är ensamma.

Jag uppmanar alla kvinnor som blir utsatta för våld, oavsett vad det är - våga be om hjälp! Mi ar rätt att...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Hur kan man lösa problemet med våld mot kvinnorna?

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2008-02-02]   Hur kan man lösa problemet med våld mot kvinnorna?
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=9180 [2024-04-19]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×